Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Winkeliers hebben een sociaal geweten nodig

Millennials en Gen Z Shoppers en werknemers hebben meer nodig


Ik heb de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar de nieuwe generaties (Millennial en Gen Z). Waarom? Omdat ze nu het grootste deel van het personeelsbestand in de VS vormen. En wanneer je het merendeel van het personeelsbestand goedmaakt, betekent dat vrij snel dat je het grootste deel van de inkomsten te besteden hebt. Dus deze groepen vertegenwoordigen twee zeer belangrijke uitdagingen voor ons.

Ten eerste eisen ze een klantervaring die hun verwachtingen overtreft.

Ten tweede eisen ze een werknemerservaring die dingen als doel en maatschappelijke betrokkenheid boven het loon plaatst.

Onlangs las ik het zakelijke nieuws voor mijn stad. Er was een coupé van zaken in dat artikel dat ik me herinner verhalen te lezen over deze retailers die een evenement hielden voor een lokale liefdadigheidsinstelling. Het was een ingeblikte voedselaandrijving waarin zij hun klanten vroegen om ingeblikte etenswaren in te leveren en in ruil daarvoor kregen de klanten een korting op hun aankoop. Een ander verhaal vertelde over een kledingwinkel die een "inruil" -bevordering uitvoerde en de klant 10 procent korting gaf op de aankoop van een nieuw shirt toen ze hun oude shirt binnenbrachten en het schonken aan de plaatselijke daklozenopvang.

Beide zijn voorbeelden van inspirerende verhalen en geweldige ideeën voor marketing.

Maar wat hebben beide winkels gemeenschappelijk? Je raadt visionaire leiders of verzorgende medewerkers of creatieve marketing. Het antwoord is dat ze allebei gesloten zijn. Weg. Buiten bedrijf. Geen erg inspirerende manier om een ​​artikel te starten, maar ik hoop dat je doorgaat met lezen; anders zou je denken dat de moraal van het verhaal is dat charitatieve marketing winkels sluit!

De waarheid is dat in elk van deze voorbeelden, zoals het geval is met ongeveer 80 procent van wat ik vandaag zie, de focus niet lag op liefdadigheid, maar op het maken van verkopen. Met andere woorden, het doel van het evenement of drive was niet om het bewustzijn te vergroten voor een behoefte in de gemeenschap, maar een slimme manier om het verkeer naar de winkels te vergroten.

Vanwege het hart of motief achter deze gebeurtenissen, verweven ze zich nooit in de structuur van de bedrijfscultuur van die retailer. Evenmin hebben zij de mening of indruk van de detailhandelaar veranderd in de gemeenschap waarin zij zich bevonden. Als u vandaag een winkel heeft, weet u dat het uitstervende ras de klant is die uw drempel overschrijdt. Je ziet dat steeds meer mensen online gaan voor hun behoeften en minder mensen bij je binnenkomen. U bent op zoek naar een manier om deze trend te stoppen en u kunt een van deze 'evenementen' proberen. Maar het probleem is dat u ze niet bij u hoeft te krijgen, u moet ze offline halen.

Je moet een werkplek zijn waar werknemers trots op kunnen zijn wanneer ze hun vrienden vertellen. Je moet een plaats zijn die zichzelf ziet als een deel van hun eigen stad of gemeenschap waarin je verkoopt. Je hebt een geweten nodig - een sociaal geweten.

Winkeliers met een sociaal geweten hanteren vier kernprincipes.

1. Het doel van liefdadigheidswerk is om deel te gaan uitmaken van de gemeenschap waar de verkoper woont.

Als u een huis in uw stad heeft, kunt u deel uitmaken van een vereniging van buurt- of huiseigenaren. Je kunt vrijwilligerswerk doen op de school van je kind of de plaatselijke kerk op straat helpen om maaltijden voor ouderen te doen. Het gaat erom dat je dingen doet die de gemeenschap waar je woont dienen. Zie uw winkel als uw huis. Als het je huis was, wat zijn de behoeften rondom je huis, zie je dat je elkaar zou kunnen ontmoeten zoals de maaltijden die je in je kerk doet?

Er zijn veel bedrijven geweest die het Tom-schoenenmodel hebben gevolgd om donaties deel te laten uitmaken van hun marketing. Tom geeft één paar schoenen weg voor elk gekocht paar. Laat staan ​​dat ze genoeg in rekening brengen in de verkoopprijs van hun schoenen om te betalen voor het gratis paar; klanten eten het op. En werknemers ook. Maar met alle "copycat" -bedrijven die er zijn, ontdekken we dat de klanten (en werknemers) willen dat deze meer gelokaliseerd zijn. Het voelt meer echt en oprecht. Overweeg daarom de behoeften in uw lokale gemeenschap en dien daar of doneer daar.

Ik zal hier meer op focussen in punt 4.

2. Er is een regelmatig ritme van hun activiteiten.

Als u wilt dat mensen uw winkel via de concurrentie kiezen en bij u in de buurt komen of online gaan, moeten ze een regelmatig ritme van liefdadigheidsactiviteiten zien. Ze moeten zien dat je een sociaal geweten hebt - dat het deel uitmaakt van je cultuur. Met andere woorden, wanneer een klant besluit om zijn huidige keuze-dealer te verlaten om met u te winkelen, moeten zij weten dat dit geen list is om ze bij de deur te krijgen. En als je grootste wedstrijd online is, dan heb je een wapen nodig dat ze niet kunnen aanraken.

Het is geen evenement voor deze retailers. Ze zorgen voor activiteiten en gedragingen die de klanten voortdurend belonen en niet slechts één keer per jaar tijdens de 'rit'. Ze verweven dit tot hun kernwaarden en elke medewerker en elke klant weet hiervan. Als je speelgoed wilt verzamelen, doe het dan het hele jaar door. De ziekenhuizen worden tijdens Kerstmis vaak overstroomd met speelgoed, zo veel dat ze veel van de donaties opslaan om het het hele jaar door te redden. Anders zouden ze kinderen hebben die geen speelgoed kregen voor andere speciale dagen zoals hun verjaardag toen ze in het ziekenhuis waren.

Als je winkel het hele jaar speelgoed verzamelt, zou het kinderziekenhuis het speelgoed het hele jaar door krijgen en zou je jezelf het hele jaar door vestigen als een gewaardeerd lid van de gemeenschap en niet alleen maar als een andere winkel.

3. Omzetgroei is een bijproduct van deze kernwaarde en niet het doel ervan.

Als u een goed doel nastreeft om een ​​'slimme' marketingcampagne te maken, krijgt u een verkoopstijging, maar geen loyaliteit of retentie van de klanten die meedoen. Als u echter programma's installeert die een blijvend effect en effect hebben en je focus gaat niet alleen om het genereren van verkopen, maar om het dienen van een behoefte in je gemeenschap, dan zullen je inspanningen vele malen aan je worden teruggegeven.

Het gaat er hier om dat je niet betrokken raakt alleen maar om de verkoop te verhogen. De verkoop zal komen. Wees geduldig. Onthoud dat je een deel van de community wordt en dat, net zoals een evenement je niet zal vestigen, je ook ontspoort door de focus op omzetgroei. Maak echter van de gelegenheid gebruik om uw inspanningen bekend te maken in een persbericht. Persberichten zijn ook marketing.

4. Focus lokaal.

De beste winkeliers vinden relaties binnen de gemeenschap die ze bedienen en bedienen ze. Toen we bijvoorbeeld onze schoenenwinkels hadden, wilden we een sociaal geweten ontwikkelen dat verband hield met een behoefte in onze gemeenschap. In die tijd was de kattenpopulatie uit de hand gelopen. Dus we stoppen een kat in elk van onze winkels vanuit het plaatselijke asiel. Klanten zouden de winkel binnenkomen en de kat zou de "verkoop" doen. Sterker nog, als je naar het asiel ging en een kat adopteerde, betaalde onze winkel 50% van de adoptieprijs. Na een tijdje werden we hiervoor in de stad bekend en zouden we mensen laten stoppen met een kitten dat ze door de straten dwaalden.

Ze zouden zeggen: "we weten dat jullie katten helpen een huis te vinden, dus we hebben ze hierheen gebracht." Denk er eens over - ze brachten de kat naar onze schoenenwinkel en niet naar het asiel!

Ik kan je niet vertellen hoe vaak mensen ons vertelden dat ze met ons winkelden vanwege Hugo Boss of Kate Spade of Mezlan of welke kat (die we naar fabrikanten vernoemd hadden) op dat moment in de winkel was. Zelfs hondenliefhebbers zouden ons steunen. Soms hebben we zelfs mensen een fooi laten geven voor onze service en zeggen 'het is voor de katten'.

Het punt van dit voorbeeld is simpelweg dat we in plaats van een ritje of campagne te maken, onze gemeenschap om een ​​behoefte heen keken, dat overeenkwamen met iets waar de medewerkers hartstochtelijk over waren en een naam creëerden voor onszelf als 'burgers' van de gemeenschap. Het belangrijkste. het creëerde een enorme loyaliteit aan je winkels.

Voor uw winkel kan het voedsel zijn voor daklozen of sportartikelen voor het buurthuis of boeken voor de verarmde bibliotheek. De sleutel is niet op zoek naar de "voor de hand liggende" pasvorm. We hadden bijvoorbeeld schoenenwinkels. En ja, voor de katten hebben we onze eigen liefdadigheidsinstelling Sole Hope opgericht. We verzamelden zachte, versleten schoenen van onze klanten en 'herschoolden' ze voor daklozen in onze stad. Later hebben we ons aangesloten bij een nationale liefdadigheidsinstelling die hetzelfde deed en onze eigen inspanningen om bij hen te werken stopgezet. "Ze zijn tenslotte nationaal, dachten we, hoeveel beter moet het zijn!" Maar de impact in onze stad was er niet.

We hielden dit programma op zijn plaats, maar omdat het niet verbonden was met een behoefte in onze gemeenschap, resoneerde het niet goed met onze klanten. Onze schoenen gingen nu over de hele wereld. En hoewel dit een zegen was, plaatste het onze winkel niet in de harten van de stad zoals ons kattenprogramma deed.

Het doel van dit artikel is niet om het belang van de charitatieve dingen te verminderen die retailers doen, ook al is het maar één keer per jaar. Sterker nog, ik zou elke winkelier willen aanmoedigen om minstens één keer per jaar iets voor het goede doel te doen. Er is veel werk verricht door deze inspanningen en het is respectloos om het niet te erkennen. We proberen echter het verschil te benadrukken tussen een sociaal geweten hebben en lid worden van uw gemeenschapsbijeenkomst en de behoeften van diegenen die wonen en winkelen in uw gemeenschap versus een verkoopgeweten hebben en een slimme gebeurtenis samenstellen voor 4 juli.

Als uw winkel om uw community geeft, zorgt uw community voor uw winkel. En wanneer de gemeenschap om uw winkel geeft, marcheren ze niet over prijs of "showroom" u; ze zijn loyale ambassadeurs voor je winkel. De klant kan zelfs kiezen om in uw winkel te kopen of online te winkelen (zelfs als dit meer kost), net als voor ons. Allemaal omdat ze ons wilden belonen voor de zorg over de gemeenschap en de stad waarin we allemaal leefden. En er is geen hoeveelheid marketinggeld dat de impact ervan ooit zou kunnen evenaren.


Video Van De Auteur: Kobe Bryant's Legacy, Messenger Chatbots & Snail Mail | #AskGaryVee Episode 199

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een presentatie over onroerend goed voorbereiden

✔ - Definitie van een seminar en wat planningadvies

✔ - Gemakkelijke manieren om uw non-profitorganisatie transparanter te maken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!