Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Sampling-techniek van het tellen van cycli in het magazijn


Cyclustelling is een populaire oplossing voor voorraadtelling waarmee bedrijven een aantal items in een aantal gebieden binnen het magazijn kunnen tellen zonder de volledige voorraad te hoeven tellen. Cyclustelling is een samplingtechniek waarbij de telling van een bepaald aantal items de telling voor het hele magazijn afleidt. Deze bemonsteringsmethode wordt dagelijks door opiniepeilers gebruikt, waarbij ze de mening van een klein aantal mensen meten en daaruit de mening van de bevolking afleiden.

Wanneer een cyclustelling wordt uitgevoerd, zijn er twee gevolgtrekkingen die worden gemaakt. De belangrijkste conclusie is dat de nauwkeurigheid van de items in het aantal cycli kan worden gebruikt om de nauwkeurigheid van de items in het magazijn als geheel te bepalen. De andere conclusie is dat als er een fout wordt gevonden in het aantal cycli, er kan worden verwacht dat deze fout optreedt voor andere artikelen in het magazijn.

Soorten cyclustellen

Er zijn een aantal soorten cyclustelling die kunnen worden gebruikt:

  • Controlegroep
  • Willekeurig voorbeeld
  • ABC-analyse

Controlegroep Cyclustellen

Wanneer een bedrijf begint met het tellen van cycli, kunnen ze een controlegroep gebruiken om te testen of de methode die ze gebruiken om items te tellen, de beste resultaten zal opleveren. Het proces richt zich meestal op een kleine groep items die in korte tijd vaak worden geteld. Dit herhaalde telproces zal fouten in de teltechniek vertonen die vervolgens kunnen worden gecorrigeerd. Het proces wordt voortgezet totdat de techniek juist is bevonden.

Willekeurige monstercyclustelling

Als een willekeurig aantal items willekeurig wordt gekozen, staat dit proces bekend als het tellen van willekeurige monstercycli. Wanneer het magazijn van een bedrijf een groot aantal vergelijkbare items bevat, kunnen ze willekeurig een bepaald aantal items selecteren dat moet worden geteld. De telling kan elke dag of werkdag worden uitgevoerd, zodat een groot percentage van de artikelen in het magazijn binnen een redelijke periode wordt geteld.

Twee technieken kunnen worden gebruikt bij willekeurige bemonsteringscyclustelling; constante populatie-telling en minder populatie-telling.

Constante populatietelling is waar hetzelfde aantal items wordt geteld elke keer dat een telling wordt uitgevoerd. Dit kan betekenen dat bepaalde items vaak worden geteld en dat sommige items niet worden geteld, omdat de selectie van items die moeten worden geteld willekeurig is.

Vermindering van bevolkingsaantallen is een techniek waarbij een aantal magazijnartikelen wordt geteld en vervolgens van opnieuw worden geteld totdat alle items in het magazijn zijn geteld. Elke telling selecteert items uit een steeds kleiner aantal in aanmerking komende items die moeten worden geteld.

ABC-cyclustelling

ABC-cyclustelling is een alternatief voor het willekeurig tellen van monsters. Deze methode gebruikt het Pareto-principe als basis voor deze techniek. Het Pareto-principe stelt dat voor veel evenementen ongeveer 80 procent van de effecten afkomstig is van 20 procent van de oorzaken. De ABC-methode voor het tellen van cycli gebruikt dit principe om aan te nemen dat 20 procent van de onderdelen in een magazijn betrekking hebben op 80 procent van de verkoop, dit zijn de 'A'-items. Het principe wordt vervolgens uitgebreid naar twee andere categorieën waarbij "B" -artikelen 30 procent van de artikelen uitmaken en 15 procent van de omzet en "C" -artikelen 50 procent van de artikelen in het magazijn, maar slechts 5 procent van de omzet.

Voordat een cyclustelling kan worden uitgevoerd, moeten de items in het magazijn worden geïdentificeerd als A-, B- of C-items. Dit wordt meestal bereikt met behulp van een computersysteem, zoals voorraadbeheersoftware. Nadat aan elk van de items in het magazijn een categorie is toegewezen, moet het aantal keren dat elke categorie moet worden geteld worden bepaald. De artikelen met de hoogste verkoopwaarde moeten vaker worden geteld dan artikelen met een lage omzet. Daarom wordt een artikel dat is toegewezen als een "A" -item vaker geteld dan items die zijn aangeduid als "C" -items.

Het aantal ABC-cycli heeft problemen. Magazijnen met een groot aantal verschillende items kunnen merken dat ze vaak per dag tellen. Het magazijn beschikt mogelijk niet over voldoende bronnen om het vereiste aantal tellingen te voltooien. Een ander probleem is dat vanwege de onfrequentie van het tellen van "C" -items de voorraadnauwkeurigheid van deze items mogelijk laag is.

Bijgewerkt door Gary Marion, Logistics en Supply Chain Expert.


Video Van De Auteur: 3000+ Portuguese Words with Pronunciation

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Kosten van zakelijke besprekingen claimen als belastingverminderingen

✔ - Wat zoeken kredietverstrekkers in een kredietwaardige onderneming?

✔ - Wat is Constructieve ontvangst van inkomsten?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!