Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De Scam die het McDonald's Monopoly-spel deed schudden


Heb je gehoord dat het Monopoly-spel bij McDonald's een oplichting is of dat het is opgezet zodat alleen McDonald's-werknemers de grote prijzen kunnen winnen? Ooit afgevraagd of de geruchten waar zijn, of dat je beter af zou zijn, zelfs niet om het spel te winnen?

McDonald's Monopoly Game is geen oplichterij. Het is een legitieme sweepstake die kansen biedt om grote prijzen te winnen tot een miljoen dollar. McDonald's Monopoly geeft ook veel andere prijzen weg, zoals gratis eten, kleine geldprijzen, cadeaubonnen, productcoupons en meer.

Dus waarom heeft het spel van McDonald's een slechte reputatie?

The McDonald's Monopoly Game Scandal:

De goede reputatie van McDonald's Monopoly Game werd aangetast door een oplichterij die eind jaren 90 tot begin 2000 plaatsvond.

Gedurende die tijd huurde McDonald's Simon Marketing, Inc. in om zijn prijsvragen te beheren. Het is een taak van een sweepstakes-beheerder om expertise te bieden bij het uitvoeren van gratis weggeefacties en tegelijkertijd extra bescherming tegen fraude te bieden. Een bedrijf kan niet worden beschuldigd van het begunstigen van bepaalde winnaars als het niet betrokken is bij het proces van prijsuitreiking.

Helaas was in dit geval een medewerker van Simon Marketing corrupt.

Van 1995 tot 2000 misbruikte de veiligheidsdirecteur van Simon Marketing, Jerome Jacobson, zijn positie om de beste speelstukken van het Monopoly-spel te stelen, evenals andere McDonald's-promoties. Vervolgens verkocht hij de winnende tickets of deelde hij deze uit aan mensen die hij kende voor een deel van de buit.

Door zijn vertrouwde positie te misbruiken, versluierde Jacobson $ 13 miljoen dollar van McDonald's en weigerde prijzen aan rechtmatige winnaars.

Onverwacht kwam een ​​beetje goed van de zwendel. Een van de gestolen spelstukken van een miljoen dollar is gedoneerd aan het St. Jude Children's Research Hospital. Zelfs nadat McDonald's zich realiseerde dat het stuk was gestolen, eerden ze de gift nog steeds om zieke kinderen te helpen.

Hoewel de zwendel meerdere jaren liep, werd deze uiteindelijk ontdekt. De FBI onderzocht het schandaal en Jacobson en acht van zijn mede-samenzweerders werden gepakt, veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd.

Hoewel het hun weggevertje betrof, was McDonald's een slachtoffer van dit schandaal en geen dader. Er waren geen werknemers van McDonald's bij de oplichting betrokken en de afgelopen jaren zijn er geen problemen gerezen.

McDonald's reactie op de Monopoly Scam

Nadat het schandaal aan het licht kwam, heeft McDonald's Simon Marketing ontslagen en een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen getroffen.

In een persbericht gemaakt op het moment dat de corruptie werd ontdekt, zei McDonald's:

McDonald's heeft een rigoureus en grondig beveiligingsprotocol voor het runnen van het 2009 McDonald's Monopoly-spel bij McDonald's, van Game Piece-productie en -toepassing, om opslag, verzending en distributie in de restaurants te beveiligen. Het McDonald's beveiligingsprotocol raakt elk individu dat geassocieerd is met het 2009 Monopoly-spel bij McDonald's.

McDonald's was niet de enige die stopte met het gebruik van Simon Marketing om hun weggeefacties te doen. Bijna 's nachts verloor het bedrijf, dat sinds 1976 actief was, ongeveer 75% van zijn inkomsten, terwijl andere grote merken zich haastten om afstand te nemen van het schandaal.

McDonald's Monopoly Game Scams bestaan ​​nog steeds, hoewel:

Hoewel het Monopoly-spel legitiem is, net als veel andere grote weggeefacties, kan het een doelwit zijn van sweepstakes-oplichters // PpfFinancialBlog.com / how-to-recognition-publishers-clearing-house-scams-896723. Een zwendel die jaar na jaar opduikt, is bijvoorbeeld de handel in gokspellen, die McDonald's heeft verboden om potentiële slachtoffers te beschermen. Lees Beware of McDonald's Monopoly Game Piece Trading Scams voor meer informatie.

Als het geen bedrog is, waarom hoor je dan niet meer mensen die het monopolyspel van McDonald's winnen?

De prijzen in McDonald's Monopoly Game zijn legitiem en worden onder het publiek verdeeld. Elk jaar winnen duizenden mensen kleinere prijzen zoals cadeaubonnen, gratis eten en meer, maar de grote prijzen worden ook uitgedeeld. Bekijk voor een voorbeeld dit interview met een winnaar van $ 100.000 McDonald's Monopoly.

Maar ook al zijn die grote prijzen legitiem, ze zijn niet gemakkelijk om te winnen. De speelstukken voor de grote prijzen zijn erg moeilijk te krijgen. Bijvoorbeeld, de kans om de Monopoly-prijs van een miljoen dollar te winnen was in 2009 1 op meer dan 542 miljoen. En dat veronderstelt dat het ongrijpbare spelstuk dat je nodig hebt voor die miljoen dollar niet verloren gaat of weggegooid wordt.

Om te zien hoe dicht je bij het winnen van een grote prijs bent, bekijk de Rare McDonald's Game Pieces.

Alleen al omdat de kans op het winnen van een miljoen dollar extreem lang is, betekent dit niet dat het Monopoly-spel van McDonald's tijdverspilling is. Tal van prijzen worden weggegeven, van gratis friet tot ritten en elektronica. En als je geen McDonald's wilt kopen, kun je altijd gratis stukjes per post versturen.

Wilt u meer informatie over het winnen van sweepstakes, nieuws over McDonald's Monopoly-sweepstakes wanneer ze beginnen en andere winnende tips? Meld je aan voor mijn gratis sweepstakes nieuwsbrief!


Video Van De Auteur: mDWF: instructievideo spelersopgaaf

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Buick - GMC National Sweepstakes 2016 (verlopen)

✔ - Sweepstakes Odds: Wat maakt een giveaway gemakkelijker om te winnen?

✔ - Spaweek - $ 1.000 Spa & Wellness Gift Card Giveaway (Verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!