Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Verkoopdefinitie - wat verkoopt het?

Definieer verkopen en u definieert wat het betekent om een ​​goede verkoper te zijn


Verkoopdefinitie:

selling is in de eerste plaats een transactie tussen de verkoper en de potentiële koper of kopers (de doelmarkt) waar geld (of iets waarvan wordt aangenomen dat het geldwaarde heeft) wordt ingewisseld voor goederen of diensten. De beste manier om verkopen te definiëren, is om u te concentreren op de verkoopvaardigheden die nodig zijn om die transactie te laten plaatsvinden. Het definiërenselling zoals de kunst van het sluiten van de deal de essentie van de verkoop inkapselt.

De definitie van verkoop verfijnen

Dat gezegd hebbende, is er een enorm verschil tussen een basisverkoopbeurs, zoals het kopen van gas bij een benzinestation voor uw auto en het kopen van een auto.

In de eerste plaats is de uitwisseling gebaseerd op een eenvoudige behoefte. De benzinetank van je auto is leeg; je moet het met gas vullen. Er is misschien zelfs geen verkoper bij betrokken (en is waarschijnlijk niet).

In de tweede plaats is de uitwisseling gebaseerd op gefabriceerde behoefte (gecreëerd door marketing). Je denkt dat je een nieuwe auto nodig hebt, omdat je bent overgehaald om dat te geloven. Voer de verkoper in om te regisseren en aan uw behoefte te voldoen.

Verkoop is dus eigenlijk een spectrum en de meeste verkopen bestaan ​​uit het uitvoeren van de kunst om de consument te overtuigen dat het kopen van het product of de dienst hem of haar ten goede zal komen.

Sommige mensen blinken uit in regisseren en overtuigen; dit zijn de super verkopers die echt hun gewicht in goud waard zijn.

Hoe verkoop je iets?

Welk product of welke service u ook verkoopt, daarom moet u uw verkoopinspanningen richten op het communiceren van de voordelen van uw product of dienst aan de consument. De voordelen kunnen tastbaar of ongrijpbaar zijn, maar tenzij de individuele consument ervan overtuigd is dat hij persoonlijk de voordelen zal ervaren, zal uw product of dienst niet verkopen.

Denk er over na. Waarom smeren vrouwen kleur op hun oogleden? Had iemand in de hele wereld ooit echt een hoelahoep nodig? Dat is de kunst van het verkopen.

Van verkoopdefinitie naar de kunst van verkopen: wat maakt een succesvolle verkoper?

  • Het vermogen om langetermijnrelaties met klanten één voor één op te bouwen. De meeste goede verkopers denken op de lange termijn en hoe ze de huidige verkoop van meer klanten in de toekomst kunnen verbeteren via dezelfde klant of via verwijzingen.
  • Het vermogen om te luisteren en in lijn te blijven met de behoeften van de klant. Te veel verkopers besteden al hun tijd aan pogingen om de potentiële klant te praten bij het kopen van de verkoop of dienst in kwestie, zonder te weten wat de klant eigenlijk wil. De klant is misschien niet geïnteresseerd in het product dat u verkoopt, maar hij / zij heeft mogelijk behoefte aan een ander product of een nieuwe dienst die u nu of in de toekomst kunt vervullen. Leer hoe u een actieve luisteraar kunt worden.

  • Niet veelbelovend wat ze niet kunnen waarmaken. Niets zet een klant sneller uit dan gebroken verkoopbeloften.
  • Vasthoudendheid. Een goede verkoper weet dat het meerdere pogingen kan doen om een ​​verkoop uit te voeren en geeft nooit een potentiële klant op. Ergens in de rij kan een e-mail of een telefoontjeherinnering de deal sluiten. Een goede verkoper weet ook waar hij de grens moet trekken tussen het nastreven van een potentiële verkoop en het pesten van de klant.
  • Zelfmotivatie en een positieve houding. Succesvolle verkopers hebben een hoog niveau van initiatief en hebben geen micromanagment nodig. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en zien tegenvallers als leerervaringen. Ze houden zichzelf verantwoordelijk voor hun prestaties en geven anderen of de huidige economische omstandigheden geen schuld voor een gebrek aan succes.

  • Voortdurend op zoek naar manieren om producten en diensten te promoten door visitekaartjes en ander promotiemateriaal uit te delen om het nieuws te achterhalen. Dit omvat het gebruik van e-mails, website-updates en posts op sociale media, zodat klanten op de hoogte kunnen worden gehouden van het nieuwste product of serviceaanbod via Facebook, LinkedIn, Twitter en Pinterest. (Zie Een Social Media Plan maken.)
  • Investeren in zijn / haar gemeenschap. Teruggeven aan de gemeenschap waarin je leeft door te doneren aan liefdadigheidsinstellingen, gemeenschapsgroepen te sponsoren en deel te nemen aan vrijwilligersactiviteiten is niet alleen goed voor de ziel, maar ook voor het bedrijfsleven. Investeren waar u woont verhoogt de kans dat klanten de gunst zullen terugkeren wanneer ze behoefte hebben aan uw producten of diensten.

Soorten verkoopdefinities

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw verkoopvaardigheden, zult u merken dat er zogenaamd veel soorten verkopen zijn die u zou moeten gebruiken of zou moeten vermijden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende benaderingen:

1) Agressieve verkoop van a.k.a hogedrukverkoop: De bottom line in dit soort verkopen is dat als de prospect loopt, de verkoop verloren gaat. De stijl is moeilijk rijden; dit is de verkoper die geen "nee" als antwoord zal nemen.

2) Transactionele verkoop: Deze aanpak is gericht op het maken van snelle verkopen; er is geen poging om een ​​langetermijnrelatie met de klant te vormen. Hoewel transactionele verkopen tegenwoordig vaak worden neergehaald, heeft het wel zijn plaats. Vanuit het oogpunt van de klant bekeken, is soms een eenvoudige transactie alles wat de klant wil.

3) Consultative Selling a.k.a. verkoop van relaties: Consultative selling is afhankelijk van het ontwikkelen van een langetermijnrelatie met de klant. Het doel van de verkoper is om de behoeften en wensen van de klant te kennen, zodat hij of zij het beste werk kan leveren door de klant te geven wat ze willen.

4) Collaborative Selling: Collaborative selling neemt relatie verkopen een stap verder; deze verkoopbenadering hangt van een partnerschapsmentaliteit tussen koper en verkoper af. Meer informatie over het verschil tussen consultatieve en gezamenlijke verkoop.

In werkelijkheid hangt het type verkoopmethode dat u moet gebruiken af ​​van uw persoonlijkheid, uw branche en uw klant. Als verkoper zult u meer op uw gemak zijn met sommige verkoopstijlen dan met anderen, en waarschijnlijk succesvoller zijn met dat type verkoop als resultaat. En hoewel er een kern van waarheid is in het axioma dat een goede verkoper alles kan verkopen, zijn bepaalde benaderingen synoniem geworden met bepaalde industrieën. Gebruikte autoverkopers zijn bijvoorbeeld berucht vanwege het gebruik van agressieve verkooptechnieken.

De best verkochte aanpak is echter degene die resulteert in een verkoop, waardoor de beste verkopers met succes verschillende soorten verkopen kunnen gebruiken, afhankelijk van wie hun klant is.

Lees meer over verkopen:

Hoe een Unique Selling Proposition te maken

6 geheimen voor meer verkopen op beurzen en vakbeurzen

De beste verkoopblunders en verkoopfouten voorkomen


Video Van De Auteur: Keuzedeel Klantcontact en Verkoop

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe vraag naar uw producten of diensten creëren

✔ - Pyramid Scheme vs MLM (Multilevel Marketing)

✔ - Geld verdienen, recessiebestendig Home Bedrijven Ideeën


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!