Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Items verkopen op eBay voor familie en vrienden


Verkoop van eBay-zendingen is een efficiënte manier om uw bedrijf te laten groeien zonder voorraad te moeten kopen. eBay-verkopers kunnen hun bedrijf opschalen door te verkopen voor anderen en consignatie is een effectieve manier om extra geld te verdienen met het gebruik van eBay-vaardigheden, zolang producten zorgvuldig worden gekozen en de algemene voorwaarden voor verzending in detail worden uitgelegd aan de afzender. Het verkopen voor anderen kan echter rommelig worden als het niet op voorhand is bedacht.

Als je een eBay-verkoper bent, wordt je waarschijnlijk door vrienden, familie of zelfs kennissen gevraagd om iets op eBay voor hen te verkopen. Het gesprek gaat meestal als volgt:

Vriend: "Oh, je verkoopt op eBay? Ik heb dit dat ik heb willen verkopen" of "Ik heb een waarvan ik heb gehoord dat het veel waard was op eBay. Kun je het voor mij verkopen?"

Zending is big business op eBay. Linda's Stuff is bijvoorbeeld de grootste zendingsverkoper op eBay met meer dan 140,00 items te koop en verkoopt maandelijks ongeveer $ 30.000 aan verzonden artikelen. Andere eBay-verkopers bereiken duizenden prospects wanneer ze worden vermeld in de eBay-catalogus van de zending voor verkopers.

eBay-verkopers moeten deze vraag met de nodige voorzichtigheid beantwoorden. Vastleggen om te verkopen voor anderen kan relatieproblemen, stress in gezinnen en meningsverschillen veroorzaken. Hier leest u hoe u kunt navigeren met "Wilt u voor mij verkopen?" vraag.

Ontwikkel uzelf over consignatie verkopen

De eerste stap bij het opzetten van een consignatiebedrijf is bepalen wat u wilt doen en hoe u uw bedrijf wilt laten draaien. U kunt altijd afstemmen terwijl u verder gaat en uw bedrijf evolueert. Maar het is een goed idee om een ​​duidelijk beeld te hebben van waar u wilt beginnen. Stel uzelf deze vragen:

 1. Met welke prijs wil ik omgaan? Wat zal mijn tijd waard zijn? Sommige verkopers verkopen alleen items die voor $ 50 en meer worden verkocht. Als je commissie 30% is (exclusief eBay en Paypal kosten) is dat $ 15. Minimaal 30 minuten per item schatten, inclusief onderzoek, opruimen indien nodig, fotograferen, aanbieden en verzenden. Dat is een tarief van $ 30 per uur voor je werk - een uitstekende prijs die vergelijkbaar is met verpleegkundigen, technische schrijvers en andere banen waarvoor een diploma vereist is.
 2. Met wat voor soort items ga je werken? Wilt u grote, omvangrijke of zware items verzenden? Ben je comfortabel in de verkoop van elektronica? Vind je het leuk om kleding op te sommen? Denk hier goed over na, zodat je een idee hebt van wat voor soort items je wilt gebruiken.

 1. Hoeveel opslagruimte heb je? Vergeet niet dat je het voorwerp in bezit zult hebben totdat het verkoopt, dus je hebt voldoende opslagruimte nodig.
 2. Hoe houdt u de verkoop bij? Deze items gaan op je eBay-account en de betaling gebeurt via je Paypal. U moet de klant een boekje voorleggen over hoe het geld stroomt en ook bijhouden welke verkopen voor fiscale doeleinden niet van u waren.
 3. Hoe gaat u uw klanten betalen? Paypal-overschrijving of cheque? Zorg ervoor dat u betaalt op een manier die kan worden gevolgd (niet contant) voor belastingdoeleinden en voor goede registratie.

 1. Neem contact op met een plaatselijke financiële professional, zoals een accountant, voor vragen over de manier waarop belastingen met consignatie werken. Zending is geen nieuw concept (bijvoorbeeld waren consignatiewinkels er al decennia) maar u kunt vragen hebben over hoe het anders is dan artikelen voor uzelf verkopen.
 2. Er zijn veel meer details die u moet overwegen voordat u in consignatie springt.

Verzamel de feiten en stel de juiste vragen vanaf het begin

Het is een goed idee om vanaf het begin de juiste vragen te stellen en eventuele problemen in de kiem te smoren. Hier is een lijst met basisvragen om de persoon te vragen die wil dat je iets voor hem verkoopt.

 1. Er zijn geen garanties op eBay wat betreft prijzen. Het draait allemaal om wat de markt zal verdragen. Ben je bereid om dit artikel te laten verkopen voor wat ik er voor kan krijgen?
 2. Verkopen op eBay kan enige tijd duren. Ben je bereid om te wachten zolang het duurt om dit voor de beste prijs te verkopen?
 3. eBay heeft een geld-terug-garantie. Het artikel kan worden geretourneerd en we moeten opnieuw beginnen. Bent u bereid dit risico te aanvaarden?
 4. eBay en Paypal kosten zijn ongeveer 15%. Mijn vergoeding is %. Bent u bereid om deze kosten te betalen voor mijn service om dit artikel voor u te verkopen?

Als het antwoord op een van deze vragen nee is, zal deze regeling niet werken. Als de persoon een prijs voor zijn artikel in gedachten heeft of het artikel binnen een bepaald tijdsbestek wil verkopen, is dit geen goede zakelijke afspraak. Verkopers kunnen nooit garanderen dat een object binnen een bepaalde periode op eBay voor een bepaalde prijs wordt verkocht. Dit is een garantie die je absoluut niet aan een klant kunt geven.

Een consignatieovereenkomst maken en ondertekenen

Verkopen op eBay is zakelijk en een schriftelijk contract is gerechtvaardigd. Beide partijen moeten de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de andere persoon begrijpen. Wanneer, of indien, een meningsverschil ontstaat, kunt u verwijzen naar het contract en de klant eraan herinneren dat zij instemden met de bepalingen in de overeenkomst. De persoon die het item te koop heeft, wordt de afzender genoemd en de eBay-verkoper wordt de geadresseerde genoemd. In een goede consignatieovereenkomst staat bijvoorbeeld:

 1. Geadresseerde gaat ermee akkoord verantwoordelijk te zijn voor het verlies of de beschadiging en bewaring van de items en zal ervoor zorgen dat deze correct worden verpakt en verzonden naar de uiteindelijke koper.
 2. Afzender stemt in met een vergoedingsschema.
 3. De afzender mag een artikel niet terughalen nadat het is verkocht.
 4. Alle artikelen worden geprijsd op basis van de marktprijs op de eBay-markt en naar goeddunken van de ontvanger.

Laat anderen je voorwaarden niet dicteren

Hier kunnen zaken lastig worden. Zodra het item wordt vermeld, kan de afzender ongeduldig worden en de artikelen van eBay afhalen. Of de afzender is het niet eens met de prijsstelling. Verkopers moeten zich houden aan hun oorspronkelijke voorwaarden en de afzender herinneren aan hun ervaring, kennis en weten hoe eBay werkt.

Als de afzender wist hoe hij op eBay moest verkopen, hoefden ze de eBay-verkoper niet te huren om de objecten in de eerste plaats te verkopen. Dit is een gebruikelijk scenario naarmate de consignatie-relatie vordert - de afzender wordt ongeduldig en probeert te dicteren hoe de eBay-verkoop moet worden afgehandeld. En dit is precies de reden waarom eBay-verkopers altijd de afzender een overeenkomst moeten laten ondertekenen.


Video Van De Auteur: I Bought Worth of Supreme & Tech eBay Mystery Boxes

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De missieverklaringen van de grootste winkels - #4

✔ - Commissies en splitsingen in vastgoedmakelaarcompensatie

✔ - De essentie van effectieve e-commerce communicatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!