Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Vestiging en zakendoen in Canada

Canada is open voor bedrijven


Bent u een niet-Canadese geïnteresseerd in zakendoen in Canada? Canada is open voor bedrijven en verwelkomt buitenlandse investeringen en zakelijke immigranten.

De bottom line voor zakendoen is beter in Canada

Waarom zaken doen in Canada? Waarom niet? Het runnen van een bedrijf in Canada is beter voor uw winst dan het runnen van uw bedrijf in de Verenigde Staten, en dankzij NAFTA (de Noord-Amerikaanse handelsovereenkomst) heeft u nog steeds toegang tot de hele Noord-Amerikaanse markt.

Op dit moment zijn de bedrijfskosten van Canada volgens een gedetailleerd onderzoek van 10 maanden naar internationale bedrijfskosten in 11 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Stille Oceaan door KMPG de op één na laagste in de studie en 5 procent lager dan in de VS.

Canada is het beste land voor zaken in de G-20 volgens de studie van november 2012 van Forbes Magazine. Het blijft een van de meest gastvrije en winstgevende plaatsen in de wereld voor internationaal zakendoen en buitenlandse directe investeringen.

Onder de competitieve voordelen die u kunt genieten van zakendoen in Canada, belicht de website van Invest in Canada:

  • De stabiliteit van Canada - Canada heeft "banken waar je op kunt letten". Voor het vijfde opeenvolgende jaar beoordeelt het World Economic Forum het Canadese banksysteem als de gezondste ter wereld.

  • Canada's hooggeschoolde arbeidskrachten - Canada heeft de hoogst opgeleide bevolking in de OESO en "trekt het beste en slimste aan vanuit elke uithoek van de wereld".

  • De sterke punten van de industrie in Canada - "Geavanceerde Amerikaanse producenten erkennen Canadees leiderschap in industrieën zoals glasvezel, ruimtevaart en biofarmaceutica." Het land is ook een wereldleider op uiteenlopende gebieden als medische hulpmiddelen, digitale gaming en agri-food.

  • De strategische locatie van Canada - Canada is het 'kruispunt tussen de Noord-Amerikaanse markt en de bloeiende economieën van Azië'.

  • Het levensstijlvoordeel van Canada - Schoon, rustig en spectaculair somt het op. Het is een geweldige plek om te werken, te wonen en een gezin te stichten.

En als aanvulling op de lijst met voordelen voor zakendoen in Canada biedt Canada bedrijven zeer gunstige belastingverminderingen en stimulansen voor R & D. De aantrekkelijke omgeving van Canada voor toonaangevend onderzoek is gebaseerd op verschillende beleidsondersteunende beleidslijnen: effectieve bescherming van intellectuele eigendomsrechten; open concurrentie op de binnenlandse markt bij de inzet van digitale informatie- en communicatietechnologieën en platforms; transparante overheidsopdrachten en openheid voor hooggekwalificeerde immigratie (regering van Canada).

Misschien is een van de beste redenen om te overwegen om zaken te doen in Canada, dat Canada bedrijfsinvesteringen verwelkomt.

Canada verwelkomt bedrijfsinvesteringen door buitenlandse investeerders

Als u geïnteresseerd bent in zakendoen in Canada, is de website van de Canadian Trade Commissioner Service een uitstekende bron. Wil je meer weten over een bepaalde Canadese provincie of territorium? Ga naar Steden, provincies / territoria en kies de provincie of regio waarin je geïnteresseerd bent voor een gedetailleerde momentopname. Je vindt hier ook gegevens over bepaalde Canadese steden.

De website biedt ook veel informatie over de industrieën van Canada. U vindt tal van statistieken en algemene informatie over de belangrijkste industrieën van het land, zoals biofarmaceutica, functionele voedingsmiddelen, hernieuwbare energie en financiële diensten, om er maar een paar te noemen.

De Canadian Trade Commissioner Service (geleverd door het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Handel) is een andere uitstekende service voor niet-Canadezen die zaken willen doen in Canada. Dit wereldwijde netwerk van zakelijke professionals met kantoren in meer dan 130 steden over de hele wereld helpt u Canadese leveranciers te vinden, brengt u in contact met Canadese bedrijven, zodat u zakelijke relaties kunt opbouwen, kunt investeren in Canada of uw Canadese investering kunt uitbreiden.

Statistieken Canada is een andere uitstekende bron van informatie over de industrie. Op deze pagina vindt u gratis statistische informatie over de Canadese economie, inclusief primaire industrieën, communicatie, transport en handel en internationale handel.

Een complete index van informatie over de Canadese industrie online is te vinden op de website Innovation, Science and Economic Development Canada, nog een geweldige plek om industriestatistieken te vinden.

Incorporating in Canada

Als u een bedrijf in Canada wilt vestigen, is uw eerste beslissing welke vorm van bedrijfseigendom u moet vestigen. Eenmanszaken, partnerschappen, coöperaties, franchises, joint ventures en bedrijven zijn alle wettelijk erkende handelsvormen in Canada.

De meeste buitenlandse bedrijven kiezen ervoor om in Canada te opereren als bedrijven. Als u kiest voor opname in Canada, moet u ook beslissen of u een dochteronderneming wilt opnemen of uw bedrijf rechtstreeks in Canada wilt uitoefenen, via een filiaalbedrijf.

Dochterondernemingen en filialen worden verschillend behandeld in termen van belastingen, het vermogen om kapitaal aan te trekken en de omvang van de aansprakelijkheid van de moedermaatschappij. Over het algemeen mag een Canadese dochteronderneming niet worden geconsolideerd met andere activiteiten voor buitenlandse belastingdoeleinden, dus het opzetten van een filiaalactiviteit kan nuttig zijn om initiële verliezen te compenseren. Steven W. Smith en Frank Zaid van Osler, Hoskin en Harcourt LLP bespreken de kwestie van vestiging versus dochteronderneming in vormen van bedrijfseigendom in Canada.

De volgende beslissing is of u uw bedrijf federaal of provinciaal wilt opnemen. Als u federaal deelneemt, is uw bedrijf bevoegd om zaken te doen in heel Canada. Hoewel uw bedrijf nog steeds onderworpen is aan provinciale voorschriften en in sommige provincies een licentie- of registratievergoeding moet betalen, kan geen enkele provincie voorkomen dat uw bedrijf onder zijn bedrijfsnaam zaken doet. Zie Doing Business kan een extra-provinciale integratie vereisen.

Een bedrijf met een provinciale onderneming kan daarentegen mogelijk niet onder dezelfde naam in een andere provincie opereren als een andere onderneming met een vergelijkbare naam al in die provincie bestaat.

Een nadeel van federale integratie van uw bedrijf is dat de samenstelling van de directie van uw bedrijf moet voldoen aan de vereisten van de Canada Business Corporation Act. Volgens deze wet moet een meerderheid van de directeuren van een federaal bedrijf ingezeten Canadezen zijn, tenzij

"een holdingmaatschappij verdient rechtstreeks of via dochterondernemingen in Canada minder dan vijf procent van de bruto-inkomsten van de holdingmaatschappij en al haar hulporganen gezamenlijk, dan is niet meer dan een derde van de directeuren van de holdingmaatschappij nodig. ingezeten Canadezen "

De Small Business Guide van Industry Canada voor federale integratie biedt gedetailleerde informatie over de federale integratie van uw bedrijf. Federale integratie kost $ 200 (indien online gedaan) plus kosten voor andere stappen in het proces, zoals een NUANS-rapport (naam zoeken).

Als u uw bedrijf provinciaal opneemt, moet u zich registreren en uw bedrijf licentiëren via de aangewezen provincieregistrar in elke provincie en gebied waar u zaken wilt doen, buiten het oorspronkelijke rechtsgebied waar u bent gevestigd. (Zie mijn bibliotheek opnemen in een bedrijf in Canada voor informatie over de invoeringsprocedures voor verschillende provincies.)

Dus als u uw bedrijf opneemt in Ontario en vervolgens ook in New Brunswick wilt opereren, moet u uw bedrijf ook registreren bij de New Brunswick-registrar en de juiste aanvullende kosten betalen. Oprichtingskosten variëren van provincie tot provincie.

De Investment Canada Act en Doing Business in Canada

Ongeacht welke bedrijfsvorm u ook kiest, om zaken te doen in Canada, moet u zich houden aan de Investment Canada Act.

Deze wet voorziet in de herziening van investeringen in Canada door niet-Canadezen om te zorgen voor voordeel voor Canadezen. Op grond van deze wet moeten niet-Canadezen een kennisgeving of aanvraag indienen voor herziening van hun investeringen, tenzij een specifieke vrijstelling van toepassing is.

Laat dit je niet ervan weerhouden om zaken te doen in Canada; Als u van plan bent om in Canada een nieuw bedrijf te beginnen of de controle over een bestaand Canadees bedrijf met minder dan $ 5 miljoen aan activa overneemt, wordt de investering gewoonlijk niet geclassificeerd als herzien. Het enige dat u hoeft te doen, is dat u een kennisgeving indient bij de Investment Canada Agency voordat u de investering doet of binnen dertig dagen na het doen van de investering.

De melding is een eenvoudig formulier van twee pagina's. Zodra u het hebt ingediend, erkent het Agentschap van Investment Canada de kennisgeving met een ontvangstbewijs waarin staat dat de investering niet kan worden herzien of dat het Agentschap het recht behoudt om de kennisgeving ter beoordeling in te dienen.

Bedrijven met betrekking tot de nationale identiteit of het culturele erfgoed van Canada vormen de uitzondering op deze algemene regel van minder dan $ 5 miljoen aan activa en worden geclassificeerd als evalueerbaar. Over het algemeen is elke investering herzienbaar als de activawaarde van het Canadese bedrijf dat wordt verworven meer dan $ 5 miljoen bedraagt. Dit Overzicht van de Investment Canada Act biedt details over welke investeringen kunnen worden herzien, geeft een overzicht van het meldings- en beoordelingsproces en bevat contactgegevens voor Industry Canada's Investment Review Division.

Als u een niet-Canadese gedachte bent van het starten van een bedrijf of de bedrijfsactiviteiten van uw bedrijf wilt uitbreiden, denk dan aan Canada! We hebben veel meer te bieden dan alleen prachtige landschappen. Een stabiel financieel systeem, hooggeschoolde arbeidskrachten en concurrerende vennootschapsbelastingen zijn slechts enkele van de voordelen van zakendoen in Canada, wat de bedrijfsresultaten ten goede zal komen.


Video Van De Auteur: Ruud Hendriks (Startup Bootcamp): "Uber had bij ons nooit kunnen worden wat het nu is"

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips voor klantrelatiebeheer

✔ - Accountingtips voor startups voor kleine bedrijven

✔ - Waarom uw marketing niet werkt en hoe u dit kunt oplossen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!