Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Eenvoudig Business Plan sjabloon voor ondernemers

Hier is een eenvoudig businessplan-sjabloon voor ondernemers


Denk je dat je een goed idee hebt voor een bedrijf? Die beste manier om erachter te komen of je het doet, is door je onderzoek te doen en een businessplan te schrijven om te kijken of jouw idee haalbaar is. De eenvoudige businessplansjabloon die hier wordt gepresenteerd, helpt u op weg.

Een standaard bedrijfsplan bestaat uit een enkel document dat is onderverdeeld in verschillende secties, waaronder een beschrijving van de organisatie, het marktonderzoek, concurrentieanalyses, verkoopstrategieën, kapitaal- en arbeidsvereisten en financiële gegevens.

Het resulterende document kan dienen als de blauwdruk voor uw bedrijf en wordt aan financiële instellingen of beleggers verstrekt als financiering door schulden of aandelen nodig is om uw bedrijf van de grond te krijgen.

Voordelen van het gebruik van een businessplansjabloon: Een goed sjabloon voor het businessplan kan u helpen uw gedachten georganiseerd te krijgen. Het kan een leidraad zijn, zodat u niet vastloopt op een lege pagina en probeert te achterhalen waar u moet beginnen. Bovendien toont het u de algemene lay-out van een standaard businessplan, zodat u weet wat waar is en dat u niets nalaat.

Een geweldige businessplansjabloon geeft ook instructies voor elke stap van uw plan en laat u zien hoe een op een investeerder en SBA goedgekeurd businessplan eruit zou moeten zien.

Nadelen van het gebruik van een businessplansjabloon: Hoewel er voordelen zijn aan het gebruik van een businessplansjabloon, is het afhankelijk van uw situatie misschien niet de beste manier om uw plan te voltooien.

Er zal nog veel werk aan de winkel zijn. U moet bijvoorbeeld niet alleen de financiële spreadsheets invullen, maar u moet zelf de wiskunde doen.

Je moet ook genoeg weten over het proces om er zeker van te zijn dat je de cijfers op de juiste plaats krijgt. Dus, als u niet al weet wat u doet met de cijfers, is het schrijven van uw bedrijfsplan misschien niet zo veel eenvoudiger met een sjabloon.

Ten slotte is het moeilijker om gegevens uit Excel-spreadsheets samen te voegen in uw Word-document dan het lijkt. Het is niet eenvoudig om alles up-to-date te houden terwijl u uw cijfers wijzigt en het integreren van de juiste diagrammen en grafieken in uw bedrijfsplan is moeilijker dan het lijkt.

Sjablonen voor businessplannen Zorgen

Als u echter nog nooit bent begonnen met bedrijfsplanning en gewoon wilt weten hoe een plan eruit ziet en het proces snel en goedkoop wilt laten beginnen, is het downloaden van een gratis sjabloon de beste manier om van start te gaan.

Heb ik een eenvoudig of gedetailleerd plan nodig?

Een bedrijfsplan voor een grote organisatie kan honderden pagina's lang zijn. Voor een klein bedrijf is het echter het beste om het plan kort en bondig te houden, vooral als u van plan bent het in te dienen bij bankiers of beleggers. Het maximaliseren van uw plan op 30 pagina's zou voldoende moeten zijn, tenzij u foto's van producten, apparatuur, logo's, bedrijfsruimten of siteplannen moet toevoegen. Potentiële geldschieters en beleggers willen solide onderzoek en analyse, niet lange, woordenrijke beschrijvingen.

Hoe de sjabloon te gebruiken

De bijgevoegde sjabloon voor een eenvoudig ondernemingsplan is opgedeeld in secties zoals beschreven in de inhoudsopgave. Elke sectie van de sjabloon kan worden gekopieerd naar een Word-, Excel- of vergelijkbaar kantoordocument door de tekst te selecteren en kopiëren en plakken te gebruiken.

Als u Windows gebruikt, schets dan de tekst die u wilt selecteren met de muis en druk op CTRL + C om te kopiëren en CTRL + V om te plakken.

Voor een gedetailleerde beschrijving van elk onderdeel van het plan, raadpleegt u stap voor stap de handleiding voor het schrijven van een bedrijfsplan.

Zodra u uw eenvoudige bedrijfsplan hebt voltooid, moet u het op een aantrekkelijke manier opmaken, afdrukken en professioneel verbinden. U wilt dat uw bedrijfsplan de best mogelijke fysieke indruk geeft; maak er iets voor mensen zullen willen oppikken en bekijken.

Eenvoudige businessplanmalplaatje

Titelpagina

Voer uw bedrijfsinformatie in, inclusief de wettelijke naam, het adres, enzovoort. Als u al een bedrijfslogo hebt, kunt u dit aan de boven- of onderkant van de titelpagina toevoegen.

 • Bedrijfsplan voor "bedrijfsnaam"
  • "Datum"
  • "Bedrijfsadres"
  • "Telefoon"
  • "E-mail"
  • "Website"
 • Als u zich richt tot een bedrijf of persoon, omvat dit:
  • Gepresenteerd aan: "Naam"
  • "Bedrijf of financiële instelling

Inhoudsopgave:

 1. Executive Summary... Pagina #
 2. Overzicht van bedrijven / industrie... Pagina #
 3. Marktanalyse en concurrentie... Pagina #
 4. Verkoop- en marketingplan... Pagina #
 5. Eigendom en managementplan... Pagina #
 6. Operating Plan... Pagina #
 7. Financieel plan... Pagina #
 8. Bijlagen en exposities... Pagina #

Deel 1: Samenvatting

De samenvatting komt dicht bij het begin van het plan, maar is als laatste geschreven. Het biedt een kort, beknopt en optimistisch overzicht van uw bedrijf dat de aandacht van de lezer trekt en een behoefte creëert om meer te leren. De samenvatting zou moeten zijn niet meer dan twee pagina's lang, met korte samenvattingen van andere delen van het plan. Zie Hoe u de samenvatting van het bedrijfsplan schrijft om mee te beginnen.

 • Beschrijf uw missie - wat is de behoefte aan uw nieuwe bedrijf?
 • Introduceer uw bedrijf en het management en eigendom.
 • Beschrijf uw belangrijkste product- en serviceaanbiedingen.
 • Beschrijf in het kort de klantenbasis die u wilt targeten en hoe uw bedrijf deze klanten zal dienen.
 • Vat de concurrentie samen en hoe u marktaandeel krijgt (d.w.z. wat is uw concurrentievoordeel?)
 • Maak een korte schets van uw financiële projecties voor de eerste paar jaar van gebruik.
 • Beschrijf uw startfinancieringsvereisten (indien van toepassing).

Een overzicht van de branche en hoe uw bedrijf zal concurreren in de sector. Als u begeleiding nodig heeft, is een Business Plan-voorbeeld van de Industry Section nuttig.

Deel 2: Overzicht van bedrijven / industrie

 • Beschrijf de algemene aard van de sector, inclusief verkoop en andere statistieken. Neem trends en demografische gegevens op, en economische, culturele en overheidsinvloeden. Als u hulp nodig heeft, is een voorbeeld van het sectoroverzicht nuttig.
 • Beschrijf uw bedrijf en hoe deze in de branche past.
 • Beschrijf de bestaande competitie.
 • Beschrijf welk (e) gebied (en) van de markt u wilt targeten en welke unieke, verbeterde of goedkopere diensten u aanbiedt.

Deel 3: Marktanalyse en de competitie

In dit gedeelte moet u aantonen dat u de doelmarkt grondig hebt geanalyseerd en dat er voldoende vraag is naar uw product of dienst om uw bedrijf levensvatbaar te maken. De concurrentieanalyse omvat een beoordeling van uw concurrentie en hoe uw bedrijf zal concurreren in de sector. U kunt terecht bij de sectie Analyse van concurrenten voor analyse van het bedrijfsplan voor hulp. De beschrijving van de doelmarkt en delen van concurrerende analyses kunnen twee afzonderlijke secties in het plan zijn of in combinatie zoals getoond:

 • Definieer de doelmarkt (en) voor uw product of dienst in uw geografische omgeving. Eerst wil je de Define Your Customer Before Marketing lezen.
 • Beschrijf de noodzaak van uw producten of diensten.
 • Schat de totale omvang van de markt en de eenheden van uw product of dienst die de doelmarkt zou kunnen kopen, potentieel herhalingsaankoopvolume en hoe de markt kan worden beïnvloed door economische of demografische veranderingen.
 • Schat het volume en de waarde van uw verkopen in vergelijking met bestaande concurrenten. Het helpt om de resultaten in tabelvorm samen te vatten zoals in het volgende voorbeeld, wat aantoont dat er een gat is in de hoogwaardige sector van de markt die uw bedrijf wil bereiken.
 • Beschrijf eventuele nuttige toegangsdrempels die uw bedrijf mogelijk beschermen tegen concurrentie, zoals toegang tot kapitaal, technologie, voorschriften, vaardigheden van werknemers, locatie, enz.
BedrijfConcurrent AConcurrent BJouw zaken
Est. Jaaromzet$1,000,000$600,000$500,000
werknemers20105
PrijsGemiddeldehooghoog
KwaliteitLaagGemiddeldehoog

Deel 4: Verkoop- en marketingplan

Een beschrijving van hoe u klanten wilt verleiden om uw product (en) of dienst (en) te kopen, inclusief reclame / promotie, prijsstrategie, verkoop en distributie en ondersteuning na verkoop, indien van toepassing. Zie de sectie Marketingplan van het businessplan voor een gedetailleerde beschrijving.

Product- of dienstenaanbiedingen

 • Beschrijf uw product of dienst, hoe dit de klant ten goede komt en wat het onderscheidt van aanbiedingen van concurrenten (d.w.z., wat is uw unique selling proposition?).

Prijsstrategie

 • Beschrijf hoe u van plan bent om uw product of dienst te prijzen. Prijzen moeten concurrerend zijn om klanten aan te trekken, maar hoog genoeg om kosten te dekken en winst te genereren. De prijzen kunnen worden gebaseerd op markeringen van kosten, waarde voor de koper of in vergelijking met vergelijkbare producten / diensten op de markt. Breakeven-analyse kan helpen bij het bepalen van de verkoop en prijszetting voor winstgevendheid. U zult ook een kijkje willen nemen in prijsstrategieën om de winstgevendheid te vergroten.

Verkoop en distributie

 • Beschrijf hoe u uw producten aan de klant zult verdelen (indien van toepassing). Verkoop je groot- of kleinhandel? Welk type verpakking is vereist? Hoe worden de producten verzonden? Welke methoden worden gebruikt voor de betaling?

Adverteren en promoten

 • Maak een lijst van de verschillende media die u zult gebruiken om uw boodschap aan klanten te sturen (bijvoorbeeld bedrijfswebsite, e-mail, sociale media, traditionele media zoals kranten, enz.). Gebruikt u verkoopbevorderende methoden zoals gratis monsters, productdemonstraties, enz.?
 • Welke marketingmaterialen gebruik je, zoals visitekaartjes, flyers, brochures, etc. Hoe zit het met productlanceringen en beurzen? Neem een ​​geschat budget op voor reclame en promotie.

Deel 5: Eigendom en managementplan

In dit gedeelte worden de juridische structuur, het eigendom en (indien van toepassing) de management- en personeelsvereisten van uw bedrijf beschreven. Raadpleeg Het gedeelte Beheerplan van het bedrijfsplan schrijven voordat u dit gedeelte behandelt.

Eigendomsstructuur

 • Beschrijf de juridische structuur van uw bedrijf (bijvoorbeeld bedrijf, partnerschap, naamloze vennootschap of eenmanszaak). Geef eigendomspercentages weer, indien van toepassing. Als het bedrijf een eenmanszaak is, is dit de enige vereiste sectie.

Het management team

 • Beschrijf managers en hun rollen, belangrijke werknemersposities, en hoe elk zal worden gecompenseerd. Inclusief korte resums.

Externe bronnen en services

 • Vermeld alle benodigde externe professionele bronnen, zoals accountants, advocaten, consultants, etc.

Personeelszaken

 • Vermeld het type en aantal werknemers of aannemers dat u nodig hebt en een schatting van de salaris- en uitkeringskosten van elk.

Adviesraad (indien nodig)

 • Voeg een adviesraad toe als aanvullende bron van beheer (indien van toepassing).

Deel 6: Operating Plan

Het operationele plan schetst de fysieke vereisten van uw bedrijf, zoals kantoor, magazijn, winkelruimte, uitrusting, inventaris en benodigdheden, arbeid, enz. Voor een eenpersoonshuishoudens consultingbedrijf zal het bedrijfsplan kort en eenvoudig zijn, maar voor een bedrijf als een restaurant of een fabrikant dat aangepaste faciliteiten, toeleveringsketens, gespecialiseerde apparatuur en meerdere werknemers vereist, moet het operationele plan zeer gedetailleerd zijn. In het onderdeel Besturingsplan van het bedrijfsplan vindt u aanvullende informatie over uw bedrijfsplan.

Ontwikkeling (indien van toepassing)

 • Leg uit wat u tot nu toe hebt gedaan met betrekking tot het identificeren van mogelijke locaties, bronnen van apparatuur, toeleveringsketens, enz. Beschrijf uw productieworkflow.

Productie:

 • Geef voor productie aan hoe lang het duurt om een ​​eenheid te produceren en wanneer u kunt beginnen met het produceren van uw product of service. Neem factoren op die van invloed kunnen zijn op het tijdsbestek van productie en hoe u met potentiële problemen zoals spoedbestellingen zult omgaan.

uitrusting

 • Beschrijf de fysieke locatie van het bedrijf, inclusief locatie-, land- en bouwvereisten. Neem ramingen voor vierkante opnamen met ruimte voor uitbreiding als dat wordt verwacht. Omvat de hypotheek of leasekosten. Neem ook schattingen op van verwacht onderhoud, hulpprogramma's en gerelateerde overheadkosten. Neem zoneringgoedkeuringen en andere machtigingen die nodig zijn om uw bedrijf te runnen op.

Staffing

 • Overzicht van verwachte personeelsbehoeften en de belangrijkste taken van personeelsleden, met name de belangrijkste werknemers. Beschrijf hoe de werknemers zullen worden ingekocht en de arbeidsrelatie (d.w.z. contract, voltijd, deeltijd, enz.). Geef aan welke training van een werknemer nodig is en hoe deze wordt verstrekt.

uitrusting

 • Voeg een lijst toe van eventueel benodigde gespecialiseerde apparatuur. Vermeld de kosten en of deze worden gehuurd of gekocht en de bronnen.

Benodigdheden

 • Als uw bedrijf bestaat uit productie, detailhandel, foodservices, enz. Bevat deze een beschrijving van de benodigde materialen en hoe u deze betrouwbaar kunt vinden. Geef indien nodig beschrijvingen van grote leveranciers. Beschrijf hoe u de inventaris beheert.

Deel 7: Financieel plan

Het gedeelte financieel plan is het belangrijkste onderdeel van het businessplan, vooral als u schuldfinanciering nodig heeft of als u investeerders wilt aantrekken. Het financiële plan moet aantonen dat uw bedrijf zal groeien en winstgevend zal zijn. Om dit te doen, moet u geprojecteerde resultatenrekeningen, kasstroomoverzichten en balansen creëren. Voor een nieuw bedrijf zijn dit prognoses. Een goede vuistregel is om onderschat de inkomsten en overschat uitgaven.

Vermeld uw drie financiële overzichten. Elk wordt beschreven in Het bedrijfsplan schrijven: het financiële plan, inclusief sjablonen.

Inkomensverklaringen

 • De resultatenrekening toont uw verwachte inkomsten, uitgaven en winst. Doe dit maandelijks gedurende ten minste het eerste jaar voor een startende onderneming.

Kasstroomprojecties

 • De Cash Flow-projectie toont uw maandelijks te verwachten kasinkomsten en uitgaven voor uitgaven. Het is belangrijk om aan te tonen dat u uw cashflow kunt beheren en dat dit een goed kredietrisico is.

Balans

 • De balans is een momentopname van de activa, passiva en eigen vermogen van uw bedrijf op een bepaald moment. Voor een startup zou dit zijn op de dag dat het bedrijf wordt geopend. Merk op dat een nieuw bedrijf geen debiteurenboekingen op de balans zal hebben. Merk ook op dat de balans veel eenvoudiger is voor bedrijven zonder rechtspersoonlijkheid. Inkomstenbelastingen, pensioenen, medische kosten, enz. Zijn alleen van toepassing op opgenomen bedrijven, net zoals winst / behouden winst.

Breakeven-analyse

 • Het opnemen van een breakeven-analyse zal aan financiers of beleggers laten zien welk verkoopniveau u moet behalen om winst te maken. Misschien moet u eerst weten hoe u een Breakeven-analyse moet uitvoeren voordat u dit gebied aanpakt.

Sectie 8: bijlagen en tentoonstellingen

Het gedeelte met bijlagen en exposities bevat gedetailleerde informatie die nodig is om andere delen van het plan te ondersteunen.

Mogelijke bijlage / tentoonstellingsitems

 • Kredietgeschiedenissen voor de bedrijfseigenaren
 • Gedetailleerd marktonderzoek en analyse van concurrenten
 • Resumés van de eigenaars en belangrijke medewerkers
 • Informatie over uw branche
 • Informatie over uw producten / diensten
 • Locatie / gebouw / kantoorplannen
 • Kopieën van hypotheekstukken, lease van apparatuur, enz. (Of citaten hierover)
 • Marketingbrochures en ander materiaal
 • Referenties van zakelijke collega's
 • Links naar uw zakelijke website
 • Enig ander ondersteunend materiaal dat op potentiële geldschieters of investeerders kan drukken als u op zoek bent naar financiering


Video Van De Auteur: Business Plan op 1 A4

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Plaatsen om een ​​Small Business Grant te vinden

✔ - Wat zijn de C's van Small Business Loan Qualification?

✔ - Uitvoer- en maaltijdkosten (Canadese inkomstenbelasting)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!