Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Recycling van enkele en dubbele streams


Als het gaat om het scheiden van materialen voor recycling langs de weg, zijn recycling van enkele en dubbele stroom de twee gemeenschappelijke benaderingen. Ondertussen blijft het debat over welke het meest effectief is, onopgelost. Enkele stroomrecycling houdt in dat alle recyclebare materialen in dezelfde bak worden geplaatst, terwijl recycling met dubbele stroom of bronscheiding vereist dat papiervezelproducten zoals papier en karton in een aparte bak worden geplaatst. Hoewel single-stream recycling steeds populairder is geworden, blijft de praktijk worden geconfronteerd met kritiek op de vervuilingsuitdagingen waarmee recyclingsprocessors worden geconfronteerd.

Evolutie van Curbside Recycling en de opkomst van Single Stream Recycling

Curbside recyclingprogramma's zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. De focus van vroege recyclinginspanningen omvatte materialen zoals krant, glas, aluminium blikjes en blikjes. Deze items werden door ingezetenen van elkaar gescheiden om opgehaald te worden en vervolgens verzameld door vrachtwagens met meerdere compartimenten - multi-stream recycling.

Een dergelijke aanpak had tekortkomingen. Deze omvatten:

  • Het aantal materialen dat wordt gerecycled, kan niet eenvoudig worden uitgebreid: Wegens compartimentbeperkingen op inzamelingsvrachtwagens, de mogelijkheid voor de introductie van nieuwe schrootmaterialen voor recycling als beperkt.
  • Meer arbeidsintensieve verzameling: Omdat materialen in het juiste compartiment van de vrachtwagen moesten worden gedeponeerd, was er bij elke stop meer voetgangerstijd en -afhandeling.
  • Langere stops: De extra handelingen bij elke stop vertaalden zich niet alleen in meer arbeid, hierboven beschreven, maar ook in een minder efficiënt gebruik van vrachtwagens.

  • Minder productieve tijd op de route: Een andere oorzaak van ondoelmatigheid van de truck was dat als een compartiment vol was, de truck het moest dumpen voordat hij verder ging
  • Meer belasting voor de bewoners: Meer opslaglocaties voor segregatie vertaald in meer complexiteit en ruimtevereisten voor deelnemers aan recycling en de grotere kans dat meer recyclebaar materiaal in de prullenbak terechtkomt.

Single stream-recycling is naar voren gekomen als een aanpak die meer efficiëntie bood in schijnbaar elke categorie. Het aantal producten dat aanvaardbaar is voor recycling kan worden uitgebreid zonder toevoeging van opslaglocaties, behandeling en tijdsduur bij haltes door vrachtwagenbestuurders worden geminimaliseerd en vrachtwagens kunnen volledig worden gevuld of moeten stoppen wanneer een compartiment is gevuld.

Bovendien werd single-stream recycling gezien als een veel gemakkelijkere benadering die zou resulteren in een verhoogde huishoudelijke recyclageparticipatie. Er is enige discussie geweest over de vraag of de toename van het recyclagepercentage te wijten is aan het gemak van een enkele stroom, of aan openbare onderwijsprogramma's die vaak gepaard gaan met de lancering van nieuwe recyclinginitiatieven.

Voordelen van Dual Stream Recycling

Recyclers hebben te maken gehad met hogere kosten in verband met het sorteren van gemengde materialen in verzamelsystemen met één stroom. Tegelijkertijd werden zij onder druk gezet door lagere schrootprijzen en verminderde tolerantie voor schrootverontreiniging door buitenlandse markten. Als zodanig kunnen community's die nog niet zijn overgestapt op single-stream-recycling, het probleem nader onderzoeken. Ondanks de extra kosten die gepaard gaan met een dualstream-benadering, wordt dit tot op zekere hoogte gecompenseerd door terugwinning van gerecycleerd materiaal van hogere kwaliteit.

Communautaire initiatieven en ondersteunende partners lijken zich te richten op betere educatie en communicatie om recyclingfouten te verminderen. Recyclers kijken van hun kant steeds vaker naar contractuele mogelijkheden om schadevergoeding te krijgen van gemeenschappen als de besmettingsniveaus de vastgestelde bedragen overschrijden.

Als deelnemer aan de recycling-omgeving is de belangrijkste rol die u kunt spelen, ervoor te zorgen dat u uw steentje bijdraagt ​​aan het maximaliseren van afleiding van de prullenbak, terwijl u de richtlijnen van uw community met betrekking tot toegestane materialen volgt.


Video Van De Auteur: The future we're building -- and boring | Elon Musk

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Supply Chain Impact: optimalisatie van uw magazijnlay-out

✔ - Begrijpen wat Coinsurance is

✔ - Beste bedrijfsleningprogramma's beschikbaar voor veteranen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!