Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Zes belangrijke componenten voor een exportverkoop


Hoe reageert u op een e-mail van een klant die zich duizenden kilometers verderop bevindt en die uw product wil kopen? Om de bal aan het rollen te krijgen, moet elke transactie voor exportverkopen informatie bevatten met betrekking tot productomschrijving, prijs, hoeveelheid en transport, maar binnen die grenzen ligt een groot aantal andere details die fout kunnen gaan. De behoefte aan duidelijke instructies over de voorwaarden die worden gebruikt bij het onderhandelen over het verkoopcontract kan niet voldoende worden benadrukt. Laten we de zes belangrijkste componenten eens bekijken in een exportverkoop.

Dit is misschien niet het enige waar u op moet letten, maar het is een goed uitgangspunt.

De iInquiry

Een klant stuurt een e-mail met de vraag om informatie over een specifiek product dat u maakt. Hoewel u de neiging heeft om uw aanbod te beperken om uw klant niet te verwarren, geeft het verbreden van uw aanbod uw klant meer opties, wat leidt tot een grotere acceptatie.

De Aanbieding (Voorstel)

Zodra u duidelijk hebt welke productopties beschikbaar zijn voor een klant, kunt u vanaf daar verder gaan. Meer is beter dan minder hier, omdat klanten tegenwoordig de luxe hebben om alles te weten te komen wat er te weten valt over een product dankzij het internet. Vermeld alle opvallende productkenmerken: kleur, maat, prijs, materiaalsamenstelling, foto, een productgarantie, indien van toepassing, en al het andere dat relevant is voor het verzoek van de klant. Zorg ervoor dat u onderscheid maakt tussen uw product en anderen.

Dit is iets wat al het onderzoek in de wereld misschien niet ontdekt wanneer een klant zijn huiswerk maakt.

Opmerking: wees voorzichtig bij het indienen van een foto, want als u een product verzendt dat er niet precies zo uitziet als op de foto, bent u mogelijk aansprakelijk. De koper kan beweren dat hij verwachtte wat op de foto te zien was, ongeacht wat in de aanbieding werd beschreven.

Aanvaarding

Van daaruit is de klant in staat om iets te selecteren dat past bij de behoeften van klanten op zijn marktplaats. Dus zorg ervoor dat elke aanbiedingspagina dateert en vermeld dat "het bedrijf onderworpen is aan voorafgaande goedkeuring op het hoofdkantoor." Wat is de reden hiervoor? De klant heeft misschien geen gevoel voor urgentie en komt een jaar later terug bij u met zijn acceptatie op basis van uw oorspronkelijke aanbod. Tegen die tijd is het product mogelijk stopgezet of hoger geprijsd. Het geeft je een kans om een ​​nieuwe aanbieding te doen op basis van de huidige omstandigheden.

Incoterms

Of u nu importeur, exporteur, makelaar, adviseur, advocaat, bankier, vervoerder, verzekeraar of aspirant-ondernemer bent in de internationale handel, u moet vertrouwd raken met de Incoterms-regels, die van essentieel belang worden geacht om te gebruiken in internationale verkoopovereenkomsten voor goederen. Het is vooral belangrijk dat u Incoterms beheert voor het opstellen van een proformafactuur - zie het citaat hieronder.

Importeurs en exporteurs moeten vooraf overeenstemming bereiken over hun respectieve rollen en de voorwaarden, voorwaarden en definities van de verkoop. Een koper en verkoper moeten weten waar een risico begint en eindigt, wie verantwoordelijk is voor wat (bijvoorbeeld kosten en documentatie), wie wat bezit en op welk geografisch punt.

Bijvoorbeeld om de definitie van F.O.B. (gratis aan boord), C.I.F. (kosten, verzekering en vracht), C & F (kosten en vracht) en hoe dit een verkoopcontract beïnvloedt, bezoek: Incoterms: internationale verzendvoorwaarden

De Quote

Ook al denk je dat wanneer je klant je voorstel accepteert dat je klaar bent om te verzenden, je dat niet bent. U moet nog steeds een zogenoemde proformafactuur uitgeven. Een proformafactuur bevat alle bekende onderdelen van een gewone binnenlandse factuur: een beschrijving van het product, een gespecificeerde lijst met kosten en verkoopvoorwaarden. Raadpleeg hier wat een pro-formafactuur is en hoe deze wordt voorbereid.

Nadat uw klant de proformafactuur heeft goedgekeurd, wordt deze uw daadwerkelijke factuur voor de bestelling. De klant zal ook de proforma-factuur gebruiken om de benodigde financiering of invoervergunningen te verkrijgen. Uw klant moet de acceptatie in een korte geschreven zin of twee meedelen, zoals de volgende (meestal via e-mail), met een handtekening: "Wij accepteren uw proforma factuur nr. 1234 tegen onze P.O. Nee. ABCD." U zult dan antwoorden: "Bevestig en bevestig uw P.O. Nee. ABCD tegen onze proforma factuur Nr.

1234."

Dat is het. U hebt een legitieme verkoop. Voordat u de bestelling vrijgeeft, moeten u en uw klant echter onderhandelen over de betalingsvoorwaarden.

Betaling

Iedereen weet hoe belangrijk het is om betalingen over overzeese deals te incasseren. Hetzelfde geldt voor het tijdig betalen van buitenlandse leveranciers. Er is een catalogus van geheimen over internationale handelsfinanciering die alleen die in de loopgraven kennen.

Het enige wat u hoeft te doen is teruggaan naar uw Incoterms en proforma factuur, de goederen produceren en verzenden.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u kosten kunt berekenen voor het leasen van een winkel

✔ - Tips voor het maken van een geweldig restaurantmenu

✔ - 6 Geweldige tips om te voorkomen dat de leidingen bevriezen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!