Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Six Seller-Antagonizing Behaviors to Avoid


Als eBay-shopper wil je dat je verkoper (s) aan je zijde staan. Immers, als er iets misgaat en u uw artikel moet retourneren, zal uw verkoper de partner zijn waarmee u moet werken via het betreurenswaardige retour- / ruilproces. Evenzo, als u vragen over uw artikel heeft of als u achteraf technische ondersteuning nodig heeft, wilt u waarschijnlijk dat uw verkoper toegankelijk is en openstaat om met u te communiceren. Kortom, het is slecht om uw verkoper te vervreemden voordat uw aankoop is aangekomen.

De meeste verkopers voelen en handelen natuurlijk positief tegenover hun kopers, willen een goede klantenservice bieden en sterke feedbackprofielen en gedetailleerde verkopersbeoordelingen behouden in het belang van de toekomstige gezondheid van hun bedrijven.

Er zijn echter dingen die sommige klanten doen die anderszins gewetensvolle verkopers gemakkelijk kunnen tegenwerken, en die ervoor zorgen dat ze niet meer van je horen - een positie waar je niet wilt zijn, zelfs als je verkoper tijdens het koopproces professioneel blijft. Stel jezelf de vraag of een van de volgende gedragingen zoals jij klinkt - en als ze dat wel doen, overweeg dan om ze te veranderen.

Veel eisen stellen op het moment van verzending

Verkopers geven over het algemeen de gegarandeerde details weer over de afhandeling van bestellingen in hun aanbiedingen, zoals verzendmethode en verwerkingstijden, enzovoort. Het is begrijpelijk dat kopers soms graag bepaalde dingen willen laten gebeuren tijdens de uitvoering, bijvoorbeeld het gebruik van een bepaald verpakkingsmateriaal of een verzendmethode, of het opnemen van bepaalde accessoires. Het juiste moment om dergelijke dingen aan uw bestelling toe te voegen, is echter voor u doet uw aankoop door vragen van uw verkoper te stellen en ze van tevoren te laten instemmen.

Niets antagoniseert een verkoper meer dan een ontvangen bericht na betaling dat beschrijft tientallen "zorg ervoor dat je" items die ze niet hebben aangeboden in hun aanbieding en normaal gesproken niet bieden. Doe dit bijvoorbeeld niet als u al hebt betaald of als u betaalt via het PayPal-formulier:

"Zorg ervoor dat u USPS verzendt in plaats van UPS zoals u hebt opgegeven, omdat UPS onbetrouwbaar is op ons adres en zorg ervoor dat u de platte flatbox gebruikt in plaats van de vierkante, omdat de vierkante niet past in de onze prullenbak, en zorg ervoor dat je alle originele labels bijvoegt, nog steeds bevestigd door hun plastic connectoren, niet apart drijft in de doos, en zorg ervoor dat je me e-mailt over de verwachte leverdatum als de trackinginformatie in het systeem zit. En tot slot, zorg er alsjeblieft voor dat je op rijst gebaseerde pinda's gebruikt en niet die van piepschuim, omdat we een ecologisch bewust huishouden zijn en geen verpakkingsmaterialen accepteren die niet milieuvriendelijk zijn. Bedankt! "

De meeste verkopers zullen enigszins bereid zijn om met u aan dit soort details te werken als u van tevoren vraagt, maar ze alleen verzenden als u al via PayPal hebt betaald, is een goede manier om een ​​verkoper te vinden die niets liever wil dan zien de achterkant van jou, en dat praat over jou (en niet op een goede manier) met hun verkopersvrienden.

Vragen over de status van uw zending

De meeste verkopers vermelden de verwerkingstijden in hun artikelvermeldingen en houden zich daar redelijk goed aan, en de meeste verkopers gebruiken tegenwoordig ook verzendmethoden waarvoor regelmatig trackinginformatie beschikbaar is. Er zijn maar weinig dingen die een verkoper irriteren als het volwassen equivalent van het 'Zijn we er al? Zijn we er al?' vraag, afkomstig van ongeduldige kopers die de details van de aanbieding niet hebben gelezen of deze negeren.

Als de verkoper een 2-daagse verwerkingstijd heeft opgegeven, neem dan niet de moeite om ze na de eerste dag te e-mailen en vraag of ze al zijn verzonden (of nog erger, waarom ze nog niet zijn verzonden) en of uw aankoop een volgnummer als uw Mijn eBay-gebied, stuur geen e-mail naar de verkoper en vraag hen om trackinggegevens voor u op te zoeken. Dit toont een gebrek aan hoffelijkheid en respect voor de tijd en het leven van verkopers, die hen duidelijk op scherp zullen stellen. En wat u ook doet, e-mail geen verkoper direct nadat u hebt betaald en vraag wanneer zij verwachten te verzenden, zonder hen zelfs tijd te geven om erachter te komen dat u uw aankoop inderdaad hebt voltooid.

Ze verwachten te verzenden in de tijdsbestekken die ze in hun lijst hebben beschreven - en hen vragen om de tijd te nemen om u hieraan te herinneren, neemt tijd weg van hun vermogen om uw aankoop de deur uit te krijgen.

Communiceren op ongrammaticale of onbegrijpelijke manieren

Niet iedereen is een geboren schrijver. Verkopers krijgen dat. Maar wanneer u contact opneemt met een verkoper, gaat de verkoper ervan uit dat u zich zorgen maakt en dat zij in het belang van een soepele en positieve transactie voor iedereen die bezorgdheid moeten aanpakken. Dit wordt een moeilijke en tijdrovende klus, en het kan bijna onmogelijk zijn om het te voltooien als je verkoper je bericht niet kan overnemen en niet kan beginnen te peilen wat je probleem is of precies wat je vraagt. je bericht lezen.

Als je de neiging hebt om door berichten te lopen of om de leestekens te beknibbelen, gebruik dan de spelling van sociale media, enzovoort, leg deze neigingen bewust weg wanneer u contact opneemt met uw verkoper. Behandel je bericht zoals huiswerk en werk hard om te beginnen met een scriptieverklaring waarin je probleem duidelijk in zo min mogelijk woorden wordt geschetst, en volledige zinnen en correct hoofdlettergebruik en interpunctie, zelfs als het moeilijk voor je is om te doen. Vermijd koste wat het kost om dergelijke berichten te verzenden:

"bruh zie het niet zijn dagen u kreeg het nummer pls o wacht mailman hier nu heb ik het he geen accs wat geeft nodig om op te laden wat nu pls zo snel mogelijk adviseren"

Wanneer een verkoper zoiets in zijn berichten ziet, of als ze geconfronteerd worden met een lange narratieve geschiedenis van je leven en de oma's liefde voor hun producten, zijn ze net zo waarschijnlijk om niet zomaar hun handen omhoog te gooien en alles te negeren het is wat je probeert te zeggen.

Vragen om onredelijke steunbedragen

Verkopers beantwoorden over het algemeen graag basisvragen over hun artikelen als ze daar de tijd voor hebben - ze willen immers dat u een tevreden klant bent - maar er is een verschil tussen basisvragen die helpen bij het afronden van een aankoop en gedetailleerde vragen die zijn echt over het gebrek aan kennis of expertise van een shopper. Verkopers zijn bezig met het verkopen van dingen; Over het algemeen zijn ze geen fabrikanten of trainers of specialisten voor technische ondersteuning en kunnen ze al dan niet in staat zijn om uw geavanceerde vragen over een item te beantwoorden.

Meer ter zake, terwijl ze blij zijn om eenvoudige vragen te beantwoorden die logisch volgen uit uw aankoop ("Waar kan ik de accessoires voor dit artikel kopen die volgens de handleiding optioneel verkrijgbaar zijn?"), Zijn ze veel minder blij om vragen te beantwoorden dat ze in de eerste plaats niets te doen hebben:

"Ik wil deze tool gebruiken om mijn studeerkamer te hermodelleren, kun je me een snelle, stapsgewijze zelfstudie geven hoe je tapijten ermee kunt vervangen? Ik heb het nog nooit eerder gedaan."

of

"Heb je de telefoon, kun je me nu vertellen hoe je mijn koerierinstellingen moet invoeren? Ik ben in MetroPCS in Salt Lake City en kan je ook adviseren over hoe je geïnstalleerde apps naar de SD-kaart verplaatst en hoe je Google Hangouts instelt. als mijn standaard sms-app? "

Beantwoord vragen zoals deze door een bibliotheek te bezoeken, de fabrikant te bellen of online forums te bezoeken waar anderen zoals jij hun ervaring en expertise delen.

De levering van uw aankoop niet in ontvangst nemen

Natuurlijk, het is een drukke wereld, veel mensen werken, veel mensen wonen in appartementen waar bezorgen niet gemakkelijk is, enzovoort. Verkopers krijgen dat. Maar u deed inderdaad een aankoop en de verkoper heeft deze inderdaad vervuld.

Voor verkopers zijn enkele dingen net zo frustrerend als het snel vervullen van een aankoop om alleen de volginformatie te bekijken en te zien dat het item in uw buurt is terechtgekomen, meerdere bezorgpogingen heeft overleefd, dagenlang naar het plaatselijke kantoor is gegaan en vervolgens is teruggekeerd. Zowat het enige frustrerende dan dit is de boodschap van de shopper die onveranderlijk volgt, waarin om terugzending van de verkoper wordt gevraagd - vermoedelijk om het allemaal opnieuw te doen.

Als u zich in een situatie bevindt die de levering bemoeilijkt of speciale plannen of overwegingen vereist, moet u als uw verkoper voordat u uw aankoop doet als ze de speciale accommodaties kunnen maken die u nodig hebt, deze duidelijk opgeven zodat de verkoper uw artikel kan krijgen aan u. Of maak afspraken met een vriend, een buur, of uw lokale bezorgkantoor of koerierdienst om ervoor te zorgen dat het pakket u ondanks complicaties bereikt. Het is de taak van de verkoper om het artikel in goede staat en goed verpakt naar uw adres te verzenden.

In tegenstelling tot wat sommige klanten denken, is de taak van de verkoper niet om echt die extra mijl (of vier) te gaan om ervoor te zorgen dat de aankoop zijn weg naar uw handen vindt, ondanks meerdere obstakels en complicaties.

Vragen om aflevering op niet-geverifieerde adressen

Verkopers krijgen dat leven ingewikkeld en in de loop van het leven van een koper zullen ze van tijd tot tijd op meer dan één adres zijn. Maar er is een reden waarom geverifieerde adressen alleen dat-geverifieerd zijn. Het helpt om fraude te verminderen, wat het voor verkopers mogelijk maakt om in de eerste plaats zaken te doen.

Wanneer je voor een week bij je moeder thuis bent, of op vakantie in Maine, of buiten de stad met je buurman die je e-mail ontvangt, is het niet dat verkopers deze dingen niet begrijpen - het is dat ze nog steeds moeten verzenden naar uw geverifieerde adres om te beschermen zich en hun bedrijven.

De meeste verkopers waarmee u daadwerkelijk zaken wilt doen, zijn precies het soort verkopers dat niet bereid is om naar een niet-geverifieerd adres te verzenden. Dus als je bij mama thuis bent, stuur dan moeder het geld en laat haar de aankoop doen en de levering voor je in ontvangst nemen. Als je naar je vakantie huis in Maine gaat, voeg je het toe aan je lijst met geverifieerde adressen. Als je de stad uit gaat, geef je buurman dan de trackinginformatie voor je pakket en laat ze de doos komen ophalen zodra deze bij je aankomt.

Of, als er geen andere oplossingen mogelijk zijn, wacht u en maakt u uw aankoop wanneer deze eenvoudig kan worden verzonden naar uw bestaande geverifieerde adres.

Uw verkoper is uw eerste aanspreekpunt voor uw aankoop, dus het is begrijpelijk dat u tijd wilt besparen door zoveel mogelijk hulp en informatie van uw verkoper te ontvangen. Maar besef dat er een verschil is tussen enerzijds het vragen naar goede klantenservice en anderzijds lui zijn of het recht hebben als klant op de andere. Respecteer de tijd van uw verkoper en denk goed na over de extra eisen die u aan hen stelt, want als er iets fout gaat in de transactie, wilt u dat uw verkoper aan uw kant staat en extra inspanningen levert om het goed te doen, zonder hun ogen te richten op weer van je horen.


Video Van De Auteur: Abraham Hicks ~ How To Respond To People Attacking You [GREAT!]

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De grondbeginselen van Wisconsin's borg wetgeving

✔ - De beste goedkope franchises om te kopen

✔ - Wat is de beste grootte voor een restaurantmenu?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!