Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een Small Business Guide voor voorraadbeheer


Voordat een klein bedrijf redelijkerwijs een belofte kan doen om zijn klanten te bevoorraden, moet het enige zekerheid hebben dat het heeft wat zijn klanten hebben besteld. Voor een klein bedrijf om op deze manier de controle over zijn inventaris te hebben, moeten processen aanwezig zijn om alle items in de inventaris te tellen, te verifiëren en te auditen. Het doel van elk voorraadcontrolesysteem moet 100% nauwkeurigheid zijn. Dat betekent dat u niet alleen weet wat u bij de hand hebt, maar hoeveel daarvan beschikbaar is om te verzenden.

Hoe te weten of u een probleem met de voorraadbeheer hebt

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw inventariscontroleprocessen onder druk te testen. Eén methode is om een ​​beoordeling te ondergaan van recentelijk gemiste zendingen naar uw klanten. Waren één van deze gemiste zendingen te wijten aan een gebrek aan begrip van wat u bij de hand hebt en beschikbaar om te verzenden?

U kunt bijvoorbeeld elk van Deel A 100 hebben gehad en een klant heeft er telkens om 100 gevraagd. Maar ze hadden je tot de volgende week niet nodig om het te verzenden, dus de 100 elk van Deel A zat in je magazijn. De volgende dag belde een andere klant en vroeg om een ​​100 van elk deel A. U was weg van het kantoor en zorgde voor de veertig miljoen andere dingen die de eigenaar van een klein bedrijf moet regelen, dus uw andere medewerker nam de oproep aan. Die ene andere medewerker controleerde en zag de 100 elk van Deel A daar zitten en stuurde het de tweede klant.

De volgende week moest je de 100 elk van deel A naar de eerste klant sturen, en het was er niet.

Uw kleine onderneming heeft mogelijk een probleem met de voorraadbeheer. Het is belangrijk om niet alleen te weten wat uw kleine bedrijf bij de hand heeft, maar ook wat u beschikbaar hebt om te verzenden. In het bovenstaande geval, terwijl uw ene medewerker zag dat u 100 stuk A had om te verzenden, was er geen procedure om haar te laten weten dat de 100 elk aan een andere klant waren toegewezen.

Audit van vloer tot blad

Een andere methode die u kunt gebruiken om uw inventariscontrole onder druk te testen, is om een ​​controle van vloer tot blad uit te voeren. Dat betekent dat u naar uw magazijnvloer (of magazijn, of halkast of garage loopt - waar uw kleine bedrijf zijn inventaris bewaart) en u een aantal items selecteert om te tellen.

We zullen bespreken hoeveel items later moeten worden geteld, maar als u klaar bent, neemt u die telnummers naar uw systeem dat de inventaris volgt. Dit kan uw WMS (magazijnbeheersysteem), ERP / MRP (enterprise resource planning / planning van materiaalbehoeften), een Excel-spreadsheet, een grootboek of mogelijk een stapel post-its zijn. Als u geen systeem hebt dat uw inventaris volgt - zelfs als het maar een stapel post-its is - hebt u een voorraadbeheerprobleem.

In vloer-tot-vel-audits vergelijkt u vervolgens de fysieke tellingen die u zojuist deed met wat uw voorraadbeheersysteem dacht dat u had. Nogmaals, je doel moet 100% accuraat zijn. Als uw fysieke aantallen niet precies overeenkomen met wat uw voorraadbeheersysteem dacht dat u had, weet u waarom? En kun je tegenmaatregelen implementeren om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt? Enkele van de meest populaire redenen die tellen, stemmen niet overeen:

  • U hebt een zending ontvangen van uw leverancier, maar u hebt de onderdelen niet in de vakken geteld. De paklijst moet niet als 100% nauwkeurig worden beschouwd. Open de vakken en tel de inhoud. Als uw leverancier zegt dat ze u 1000 onderdelen hebben gestuurd en zij u slechts 990 onderdelen hebben gestuurd en dat u de fout niet opmerkt - u hebt niet alleen een voorraadbeheersingprobleem, maar u kunt ook uw eigen klanten tekortschieten.
  • U hebt onderdelen naar een klant verzonden, maar heeft uw voorraad niet correct verlaagd. Of helemaal niet. Zorg ervoor dat u uw uitgaande zendingen in realtime van uw voorraadtotalen aftrekt.

  • Kwaliteitsproblemen dwongen je om een ​​deel van je inventaris uit je bruikbare voorraadstapel te verwijderen. Uw voorraadbeheersysteem heeft echter geen manier om onderscheid te maken tussen bruikbaar en niet-bruikbaar, dus uw systeem zegt dat u meer hebt dan u kunt gebruiken. De mogelijkheid om onderscheid te maken tussen bruikbare en niet-bruikbare voorraad is niet alleen een belangrijke functie waarmee u onderdelen kunt bijhouden met kwaliteitsproblemen, maar het kan ook een mechanisme zijn om voorraad aan een klant toe te wijzen terwijl u die onderdelen op voorraad houdt.

  • Zijn uw producten waardevol en gemakkelijk om mee weg te lopen? Een bedrijf dat aambeelden verkoopt, heeft misschien minder een diefstalprobleem dan een bedrijf dat gouden munten verkoopt. Zorg ervoor dat uw voorraadbeheerplan een manier bevat om de beveiliging van uw producten te behouden. En implementeer een programma voor het tellen van cycli, waarmee u uw inventaris kunt bijhouden.

Cycle Count Programma Basics

Een programma voor het tellen van cycli is wat er gebeurt tijdens die van-vloer tot blad-telling. Een cyclustellingprogramma is een proces waarmee u regelmatig een percentage van uw onderdelen meet, zodat u ze over een jaar allemaal hebt geteld (of al uw meest waardevolle onderdelen).

U kunt een programma voor het tellen van cycli gebruiken in combinatie met een jaarlijkse fysieke inventaris, die doorgaans helpt om de varianties van die fysieke voorraden te verminderen. Sommige bedrijven gebruiken cyclustellingen in plaats van jaarlijkse fysieke inventarissen, maar ik raad dat niet aan.

Om de parameters van uw cyclustellingprogramma te bepalen, moet u bepalen:

  • Hoeveel onderdelen moet je tellen?
  • Gaat u ze allemaal in de loop van een jaar tellen? Zo nee, hoe ga je het afkappunt bepalen? Doorgaans volgen bedrijven de 80-20-regel, d.w.z. 80% van uw voorraadwaarde komt uit 20% van uw onderdelen, dus concentreer u op het tellen van die 20%.
  • Hoe vaak ga je tellen?
  • Wie gaat er tellen? Als uw bedrijf groot genoeg is, moet de cyclusteller iemand zijn wiens taakprestaties zijn gekoppeld aan de nauwkeurigheid van de inventaris. Dit helpt mogelijke belangenverstrengeling bij het tellen van cycli te elimineren. Een aantal cycli is een audit - geen tool voor het beoordelen van de prestaties van een baan.

  • Hoe gaat de telling worden uitgevoerd? Het vloer-tot-vel-proces is de voorkeursmethode. Een cyclusteller moet een lijst met onderdeelnummers en locaties krijgen. De toonbank gaat dan de vloer op en telt ze. Hij zou geen idee moeten hebben van hoeveel te verwachten om daar te zijn. Een andere methode is een telling van blad-tot-vloer. Dit is het omgekeerde van de methode van vloer tot blad. De methode van plaat naar vloer begint wanneer u uw teller een lijst met onderdelen en de bijbehorende tellingen geeft volgens uw voorraadvolgsysteem. De teller controleert vervolgens de fysieke hoeveelheden in de schappen in vergelijking met de systeemtelling.

Door de bovenstaande cyclustellingprocesfactoren te begrijpen, kunt u vervolgens uw cyclustellingprogramma opbouwen. Als u bijvoorbeeld 500 onderdeelnummers hebt om te tellen en u kunt één keer per week tellen, dan kunt u 10 delen per week tellen (of slechts twee per dag). Aan het einde van een 50 weken durende jaar, telt u alle 500 onderdeelnummers. Vergeet niet om bij elke telling verschillende onderdeelnummers te tellen, om te voorkomen dat één onderdeelnummer te veel wordt geteld en een ander onderdeel te tellen.

Tijdens dit proces is het belangrijk om te weten wanneer uw inventaris telt. Daarom mag een cyclusteller geen magazijntoezichthouder of voorraadcontrolebediende zijn. Het is een menselijke aard voor die werknemers om fixes in te voeren zonder de onderliggende problemen naar het management te escaleren. Als eigenaar of manager van een klein bedrijf moet u weten wanneer de onderliggende voorraadbeheerprocessen niet werken, zodat u tegenmaatregelen kunt implementeren om problemen verderop in de keten te voorkomen.

Problemen met voorraadbeheer oplossen

Een programma voor het tellen van cycli, in combinatie met een jaarlijkse fysieke inventaris, gaat een lange weg naar het oplossen van problemen met voorraadbeheer. Cycle-telprogramma's helpen bij het identificeren van tekortkomingen in voorraadbeheersing, maar het is aan jou om wijzigingen aan te brengen om de problemen op te lossen die je cyclustelling-programma blootlegt.


Video Van De Auteur: Wat is CRM?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips voor het berekenen van nettoloon voor werknemers

✔ - Schema K-1 voorbereiden voor Partnership of S Corporation

✔ - Financiering van schulden versus aandelen - Wat is het beste voor mijn bedrijf?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!