Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De digitale marketingchecklist voor kleine bedrijven


Digitale marketing omvat het gebruik van marketingtactieken die gebruikmaken van digitale technologieën, zoals websites, contentmarketing, sociale media, blogs, e-mail en zelfs mobiele marketing. Als u een eigenaar van een klein bedrijf bent, is de kans groot dat u met een digitale marketingstrategie uw bedrijf sneller kunt laten groeien. Er kunnen vele componenten van een digitale marketingstrategie zijn, afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft en hoe u met uw klanten communiceert. De meeste digitale marketingplannen moeten echter vijf sleutelgebieden omvatten om succesvol te zijn.

 • 01

  Website

  webontwerp

  Een website is de basis van een digitale marketingstrategie; de plaats waar u het verkeer registreert, leads verzamelt en nuttige informatie over uw bedrijf verstrekt. Het hebben van een aanwezigheid op het web hoeft niet duur te zijn of veel tijd te kosten om te beheren, maar toch is ongeveer de helft van de eigenaren van kleine bedrijven nog steeds niet online. Als je in dit kamp valt, is dit het perfecte moment om je digitale marketingstrategie te lanceren door een website te bouwen. Overweeg deze belangrijke acties als je aan de slag gaat:

  • Vertegenwoordig uw merk: Uw website moet uw merkboodschap consequent communiceren met een logo, kleuren en zelfs de toon van uw website-exemplaar.
  • Schrijf een krachtige pagina over: Hoewel de specifieke pagina's op uw website kunnen variëren, kan een degelijke pagina over Info veel doen om klanten aan te trekken. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je About-pagina interessant te maken.
  • Start een blog: Overweeg een zakelijk blog toe te voegen aan uw website om verkeer te stimuleren en geloofwaardigheid te vergroten.
  • Wees mobielvriendelijk: Uw website moet responsief zijn, wat betekent dat deze zich aanpast aan de schermgrootte van verschillende apparaten zoals een desktop, tablet of smartphone voor een consistente ervaring.
  • Sociale delen inschakelen: Laat bezoekers uw website gemakkelijk delen door knoppen voor sociaal delen prominent weer te geven.
  • Meet en evalueer statistieken: Het zal moeilijk zijn om uw website na verloop van tijd te verbeteren als u niet kunt bijhouden hoe uw bezoekers het gebruiken. Gebruik een analysetool zoals Google Analytics, zodat u statistieken kunt bekijken en slimme wijzigingen kunt aanbrengen die de prestaties van uw site verbeteren.

 • 02

  Contentmarketing

  inhoud laptop

  Volgens het Content Marketing Institute is contentmarketing een strategische marketingaanpak gericht op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een ​​duidelijk omschreven publiek aan te trekken en te behouden en om winstgevende acties van klanten te stimuleren. Content wordt op meer dan één gebied van digitale marketing gebruikt (d.w.z. blogs, sociale media, e-mailmarketing), dus het is belangrijk om een ​​grondige contentmarketingstrategie te hebben. Neem deze elementen op in uw contentmarketingproces:

  • Maak een inhoudskalender: Het uitvoeren van een contentmarketingstrategie zonder een plan zal waarschijnlijk veel tijd verspillen. Maak een maandelijkse kalender die aangeeft welke inhoud u gaat maken en hoe u deze zult verspreiden.
  • Delen via sociaal:Uw inhoud zal worden verspild, tenzij u de ogen van uw doelgroep er consequent op kunt richten. Maak een plan voor hoe u uw inhoud deelt op uw sociale mediaplatforms.
  • Maak gebruik van uw inhoud: U kunt uw inhoud op veel verschillende manieren gebruiken (en opnieuw gebruiken) om meer kilometers uit elk stuk inhoud te halen. Maak bijvoorbeeld een serie blogberichten over verwante onderwerpen en combineer ze vervolgens om een ​​e-boek te maken.
  • Overweeg om een ​​gast te posten: Tweerichtingsplaatsing voor gasten, waarbij gasten berichten op uw blog plaatsen en zelf voor andere blogs schrijven, is een geweldige manier om uw publiek uit te breiden en meer verkeer naar uw website te krijgen.

 • 03

  Sociale media

  sociale media

  Social media is een uitstekende marketingtool voor veel kleine bedrijven, met name bedrijven die actief content gebruiken om de aandacht van hun doelgroep te trekken. Niet alleen zorgt het plaatsen van links naar je inhoud op je sociale kanalen voor meer verkeer naar je website en blog, maar met behulp van sociale media kun je ook direct communiceren met je klanten en potentiële klanten. Volg deze suggesties terwijl u aan de slag gaat met sociale media als onderdeel van uw digitale marketingstrategie:

  • Kies er een om te starten: Probeer niet op elk sociaal platform tegelijk aanwezig te zijn. Ontdek de voordelen van elk, kies vervolgens een of twee die het beste zijn voor uw bedrijf en concentreer uw tijd daar.
  • Claim uw merk op alle platforms: Hoewel u niet op elk sociaal platform actief hoeft te zijn, moet u uw merknaam registreren op elk netwerk om te voorkomen dat iemand anders het gebruikt. Terwijl u bezig bent, claimt u uw bedrijf op Google.
  • Wees consistent:Gebruik bij het instellen van uw sociale profielen dezelfde profielafbeelding, bio, banners en kleuren om uw merkaanwezigheid te versterken.
  • Focus op conversatie en betrokkenheid: Vergeet niet dat sociale media draait om het gesprek, niet om inhoud en promoties naar je publiek te blazen. Streef ernaar om een ​​bloeiende gemeenschap op elke sociale site te creëren.
  • Maak een sociale postkalender:U kunt uw schema voor sociale berichten integreren in de inhoudskalender die u al hebt gemaakt, of een nieuwe maken die een overzicht geeft van wat u deelt, waar en wanneer.
  • Meet en evalueer statistieken:Gebruik de analysetools die beschikbaar zijn op verschillende sociale platforms om te zien welke soorten berichten het beste presteren, zodat u uw publiek steeds meer kunt aanspreken.

 • 04

  Email reclame

  email reclame

  Wanneer u e-mailmarketing met succes kunt gebruiken, krijgt u de mogelijkheid om op regelmatige basis met uw klanten te communiceren. De sleutel is het verzenden van berichten volgens een consistent schema die relevant en interessant zijn voor uw doelgroep. Het kan enige tijd duren om een ​​e-maillijst van hoge kwaliteit te maken, maar het is de moeite en de moeite zeker waard. Begin met het gebruiken van e-mailmarketing met de actie-items hieronder:

  • Kies het juiste platform:Er zijn veel e-mailmarketingplatforms waaruit u kunt kiezen. Kies degene met de functies die u nodig hebt voor de prijs die voor uw bedrijf werkt.
  • Maak een nieuwsbriefsjabloon:De meeste e-mailmarketingplatforms bieden kant-en-klare sjablonen die u eenvoudig kunt aanpassen met uw logo en bedrijfsinformatie. Neem de tijd om dit in eerste instantie te doen en u kunt de sjabloon opnieuw gebruiken elke keer dat u een nieuwsbrief verzendt.
  • Ga verder dan nieuwsbrieven: Hoewel nieuwsbrieven een goede optie zijn, zijn er veel andere soorten e-mailberichten die u kunt gebruiken om met uw publiek te communiceren. Probeer een paar en zie hoe uw e-maillijst reageert.
  • Meldingen actief aanmoedigen: Promoot uw nieuwsbrief op meerdere plaatsen (website, e-mailhandtekening, sociale media) om uw e-maillijst te laten groeien. U kunt ook een incentive aanbieden om u aan te melden, zoals een gratis download of korting, om aanmeldingen aan te moedigen.
  • Meet en evalueer statistieken: Gebruik de analysetools die beschikbaar zijn in het e-mailmarketingplatform dat u hebt gekozen om te zien hoeveel mensen uw bericht hebben geopend en op een specifieke link hebben geklikt.

 • 05

  zoek machine optimalisatie

  seo

  Search Engine Optimization (SEO) speelt een grote rol bij digitale marketing. Als de inhoud die u maakt niet is geoptimaliseerd, zult u moeite hebben om de juiste mensen te vinden om deze op het juiste moment te bekijken. Als u nieuw bent, wilt u misschien eerst enkele basisbegrippen van SEO voor kleine bedrijven bespreken. Gebruik vervolgens de onderstaande suggesties om aan de slag te gaan:

  • Doe je onderzoek: Maak kennis met de prestaties van uw website en die van uw concurrenten. Gebruik Google en andere zoekmachines om te zien waar u staat.
  • Kies de juiste zoekwoorden: Kies op basis van uw onderzoek de meest geschikte zoekwoorden voor uw website, blogposts en alle andere inhoud die u maakt.
  • Gebruik SEO-tools: Er zijn veel gratis SEO-tools beschikbaar die u zullen helpen uw inhoud te optimaliseren. Kies de tools die relevanter zijn voor uw bedrijf.
  • Meet en evalueer statistieken: Gebruik Google Analytics en de andere door u geselecteerde SEO-tools om te bekijken hoe uw geoptimaliseerde inhoud presteert, zodat u deze in de loop van de tijd kunt verbeteren.

  U hebt waarschijnlijk al geleerd dat u niet altijd hands-on kunt zijn in elk aspect van uw kleine onderneming; er zijn een aantal gebieden die externe hulp rechtvaardigen. Digitale marketing kan een van deze gebieden voor u zijn. Als u niet bekend bent met elk van deze gebieden, overweeg dan om sommige of alle onderdelen uit te besteden om u de tijd te geven die u nodig heeft om u te concentreren op het laten groeien van uw bedrijf.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Hoe u uw nieuwe kleine bedrijf kunt krijgen om geld te verdienen

  ✔ - De beste waterkoelers voor 2019

  ✔ - Moet u een thuisbedrijf kopen of beginnen met krassen?


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!