Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Specialty Food Sales overtrof slechts $ 100 miljard


InDe staat van de specialty-voedingsindustrie 2015, de Specialty Food Association meldt dat in 2014 de verkoop van speciaal voedsel voor de eerste keer $ 100 miljard bedroeg. De omzet van detailhandel en foodservice bereikte een gecombineerd record van $ 109 miljard.

Wat zijn speciaal voedsel?

Speciaalvoer is in het rapport breed gedefinieerd als producten met een beperkte distributie en een reputatie van hoge kwaliteit. Traditioneel hebben speciale voedingsmiddelen zich ook gericht op mooie of unieke verpakkingen, wat bijna een gegeven is met de soorten voedsel die we in een Whole Foods of een gastronomische winkel zien.

Waarom de massale groei in de verkoop van speciaal voedsel?

Ron Tanner, vice-president filantropie, relaties overheid en industrie voor de Specialty Food Association biedt een theorie over de groei van de industrie:

Consumenten zijn op zoek naar nieuwe smaken, voedingsmiddelen met minder en schonere ingrediënten, gezondheidsattributen en producten die zijn gemaakt door bedrijven met waarden waar ze om geven. Al deze definiëren speciaal voedsel.

Hier zijn enkele theorieën over enkele bijdragers aan de groei van het koopproces:

  1. De gemak van bestellen (en opnieuw bestellen) voor gespecialiseerde voedingsdetailhandelaars en andere wholesale-kopers via online diensten zoals Beste Vriend van de Koper. Gemakkelijker te bestellen betekent dat meer winkels speciaal voedsel van kleine fabrikanten in voorraad hebben. En deze winkels zullen het eten gemakkelijker in hun schappen kunnen bewaren.
  2. Meer voedsel valt onder de definitie van 'specialiteit'. Naarmate meer consumenten "foodies" worden dankzij de beschikbaarheid van exotisch en heerlijk voedsel van Whole Foods tot WalMart, volgen voedselproducenten de trends. We houden van eenvoudig, schoon, conserveermiddelvrij voedsel dat geweldig smaakt en gemaakt is met ingrediënten die we kunnen uitspreken. De groei van ambachtelijke voedselincubators, financieringsbronnen en toegang tot betaalbare leveranciers van ontwerp tot verpakking hebben barrières weggenomen voor nieuwe voedselproducenten.

  1. Grote bedrijven die meer speciaal voedsel produceren of aanschaffen. Krave Jerky is het perfecte voorbeeld. Toen de Hershey Company Krave overnam, verhoogden ze onmiddellijk de distributiemogelijkheden van de jerky maker.

Wat zijn de meest populaire categorieën van speciale voedselproducten?

De industrie, gevoed door voedingsondernemers die kleine bedrijven starten, heeft nu 15 segmenten die elk meer dan $ 1 miljard omzet vertegenwoordigen. Deze categorieën omvatten kaas, koffie, vlees / gevogelte / zeevruchten, chips / pretzels / snacks, snoep en yoghurt.

Interessant is dat de top tien bestverkopende categorieën sinds 2013 zijn verschoven.

  • Kaas staat bovenaan de lijst met een omzet van $ 3,7 miljard.
  • Koffie en cacao sprong over bevroren en gekoeld vlees, gevogelte en zeevruchten om de tweede plaats te bereiken.
  • Brood en gebakken goederen steeg naar de top vijf, ter vervanging van yoghurt.
  • Noten, zaden, gedroogde vruchten en groenten belandde in de top 10, goed voor een omzet van $ 1,3 miljard in 2014.

Wat zijn de snelst groeiende categorieën voor speciale voedingsmiddelen?

In totaal groeide de verkoop per eenheid van speciaal voedsel met 13,6%.

  • Gekoelde pasta en pizzasauzen zijn in opkomst, 78% meer gestegen sinds 2012. Misschien merk je veel meer keuze in kwaliteit pasta en pizza sauzen, wat de opkomst zou verklaren.
  • De volgende komt gekoelde pasta en eieren, beide 53% hoger.
  • Verkoop van functionele dranken, noten en boter, en energiestaven en gels nemen ook toe.

Van welke soorten kopers van speciale voedingsmiddelen zijn de verkoopgegevens afkomstig?

Het rapport volgt de Amerikaanse verkoop van speciaal voedsel via supermarkten, natuurvoedingswinkels, speciaalzaken voor levensmiddelen en eetgelegenheden.

Hoe vallen de verkoopcijfers uiteen?

De detailhandelsverkoop van speciaal voedsel bereikte in 2014 een recordbedrag van 85,5 miljard dollar, wat neerkomt op 78% van de totale Amerikaanse verkoop van speciaal voedsel.

In de detailhandel betekent deze groei een stijging van 19% tussen 2012 en 2014. De omzet van "alle voedingsmiddelen" groeide daarentegen met slechts 2%.

De omzet van Foodservice, aan kopers zoals cafetaria's, bakkerijen en restaurants, is goed voor de overige 22% van alle specialty food dollars, en bereikte in 2014 $ 24 miljard. Foodservice inkoop van speciaal voedsel is opwaarts gericht en groeit sinds 2012 met 30,7%.

Deze trend in de verkoop van foodservices kan aansluiten bij de groei van kaas, pasta, pastasauzen, enz. - alles wat hand in hand gaat met het type voedsel dat populair is in restaurants.

Welke claims zijn consumenten op zoek naar?

Retailers die voor het rapport werden geïnterviewd, zeiden dat 'lokaal' de belangrijkste productclaim is vandaag. De retailers voorspellen dat lokaal de komende jaren belangrijk zal blijven. Ongeveer 66% van de ondervraagde retailers verkoopt producten die niet-GMO-claims hebben, waaronder alle biologische producten, omdat genetisch gemodificeerde ingrediënten niet zijn toegestaan ​​in gecertificeerde biologische producten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een buitenlandse handelszone op te zetten

✔ - Hoe de juiste nagels te kopen voor bouwprojecten

✔ - Grappige technische quotes over computers en systeemstoringen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!