Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Starbucks Mission Statement

Geschiedenis, visie en waarden van Starbucks-stichters die het vandaag beïnvloeden


De Starbucks-missie, visie en waarden gaat NIET over koffie!

De meeste mensen zijn verrast om te ontdekken dat de missieverklaring van Starbucks niets met koffie te maken heeft. Maar het is omdat Starbucks zijn missie als groter ziet dan zijn dranken, dat de keten blijft groeien en gedijen en unieke klantervaringen van Starbucks over de hele wereld creëert. De Mission Statement van Starbucks is:

"Onze missie: de menselijke geest inspireren en koesteren - één persoon, één beker en één buurt tegelijk."

Om die missie te volbrengen, heeft Starbucks zes principes die echt 'bedrijfswaarden' zijn en die haar medewerkers dagelijks begeleiden bij hun besluitvorming.

Howard Schultz is niet de enige oprichter van Starbucks!

Howard Schultz is zo'n iconische leider in de detailhandel en dus synoniem aan het Starbucks-merk dat de meeste mensen er gewoon van uitgaan dat hij de grondlegger van Starbucks is. Sterker nog, het was // thebalance.com / starbucks-gebruik-van-markt-onderzoek-stuwkracht-het-merk-2297155Jerry Baldwin, Zev Siegl en Gordon Bowker, die in 1971 de eerste koffieshop met de naam Starbucks in Seattle, Washington opende. Die eerste Starbucks verkocht net koffiebonen en koffiemachines, niet-bereide dranken of voedsel zoals de Starbucks-winkels vandaag.

Howard Schultz werd ingehuurd als directeur van Retail Operations in 1982 en hij overtuigde de oprichters om een ​​winkel te openen die dranken serveerde in 1984. Schultz kocht in 1987 het Starbucks-bedrijf bij de oprichters en hij wordt beschouwd als de oprichter van het Starbucks koffiehuisconcept en het bouwen van de waarde van het Starbucks-merk, niet met het starten van het Starbucks-bedrijf.

Veel van wat vandaag wordt geassocieerd met het merk Starbucks, producten, services en klantervaring, is gecreëerd door Howard Schultz. Aangezien hij nog steeds de huidige CEO is, kan hij de eer krijgen de Starbucks-missie, -visie en -waarden vorm te geven - of ze op zijn minst goed te keuren.

Geschiedenis van het vroege leven die Howard Schultz beïnvloedde bij de oprichting van Starbucks

Howard Schultz werd geboren in 1953 en groeide op in New York. Op driejarige leeftijd verhuisde zijn gezin naar de Bayview Housing Projects, wat op dat moment geen gewelddadige of enge plek was. Toch was niemand - inclusief Howard - trots op het leven in de projecten, waar de volwassenen 'de werkende armen' werden genoemd.

Schultz noemt zijn opvoeding in de projecten echter een grote bijdrage aan wat hij noemt een "uitgebalanceerd waardensysteem". Hij was omringd door diversiteit en leerde hoe hij goede relaties kon opbouwen met mensen met een uiteenlopende achtergrond.

Schultz's natuurlijke leiderschapskwaliteiten kwamen op jonge leeftijd naar voren toen hij spontane honkbal- en basketbalspelletjes organiseerde met buurtkinderen van alle rassen en culturen. "Niemand hoefde ons ooit iets over diversiteit te vertellen, we hebben het meegemaakt," zei Schultz in zijn boek "Your Heart Into It.

Schultz vertelt ook in dat boek dat zijn vermogen om de Starbucks-winkels te laten aanvoelen als een gezellige en ongedwongen 'ontsnapping' voortkwam uit zijn ervaring in zijn jeugd om zijn verbeelding te gebruiken om de projecten te 'ontsnappen'. Maar wat Schultz het meest heeft geholpen om te ontsnappen aan de benarde situatie van 'de werkende armen', was zijn natuurlijke atletische vaardigheid en competitieve drive.

Schulz concentreerde zijn energie op sportsucces en vond zijn weg uit de projecten met een voetbalbeurs aan Northern Michigan University. Toevallig, hetzelfde jaar dat Schultz naar de universiteit ging, werd Starbucks duizenden kilometers verderop opgericht.

Howard ontwikkelde in zijn beginjaren een sterke arbeidsethos, werkend in reguliere first-job soorten functies. Zijn eerste baan was een papieren route op 12-jarige leeftijd. Daarna werkte hij bij een luncheonette, bij een bontwerker in de kledingwijk in Manhattan, met dierenhuiden, en in een stoomgarend garen voor een breifabriek.

Howard's grootste invloed toen hij opgroeide, was zijn moeder, die hem het vertrouwen gaf om risico's te nemen, zijn dromen te volgen en geweldige dingen te bereiken. In zijn boek zegt Schultz:

"Ze moedigde me aan om mezelf uit te dagen, om mezelf te plaatsen in situaties die niet comfortabel waren, zodat ik kon leren tegenspoed te overwinnen. Ik weet niet hoe ze tot die kennis kwam omdat ze niet volgens die regels leefde. ze wenste ons om te slagen. "

Niet dat hij boven de omstandigheden van zijn jeugd is uitgestegen, staat Schultz bekend om zijn toewijding om op een zinvolle manier voor zowel zijn klanten als zijn werknemers te zorgen. Zijn houding ten opzichte van prijzen en lonen weerspiegelt zijn wens om geen werknemers van Starbucks te creëren die in feite of perceptie geen deel zullen uitmaken van "de werkende armen".

Schultz is snel om zijn "bescheiden" begin toe te schrijven aan zijn waarden in het bedrijfsleven. Gezien de achtergrond van zijn vroege vormingsjaren, is het gemakkelijk in te zien waarom woorden als 'inspireren', 'verzorgen' en 'wijken' hun weg vinden naar de Starbucks-missieverklaring.

Stijgend boven zijn arme omstandigheden, weet Schultz het een en ander over het verbinden met 'de menselijke geest', en het is gemakkelijk in te zien waarom het belangrijk is om dat centraal te stellen bij de Starbucks-missie met al zijn klanten en medewerkers.


Video Van De Auteur: What Is Starbucks Mission Statement

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Uitgaande van de verkoop: de beste sluittechniek

✔ - Commerciële financiering van onroerend goed: banken versus privé

✔ - Omgaan met een advocaat Belangenconflict


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!