Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Opstartkosten Marketingkosten


Dus je werkt aan het plan voor je nieuwe winkel. Je bent een start-up, dus je hebt veel moeilijke vragen om te beantwoorden. Een van de dringende problemen is hoeveel moet u uitgeven aan de marketing van uw detailhandel?

Begin met een businessplan

De eerste dingen eerst. U hebt een goed doordacht businessplan nodig. Het evalueren van opstartkosten kan moeilijk zijn voor nieuwe retailers. Er kan veel stress en spanning zijn bij het maken van het plan, vooral als je moet overwegen wat je aan marketing gaat besteden. Maar de bottom line is, veel van de cijfers voor een businessplan zijn schattingen. En je kunt nooit te conservatief zijn.

En vergeet het niet. Afgezien van een goed startpunt om u te helpen bij het opstarten van uw bedrijf, moet u het bedrijfsplan niet over het hoofd zien. U hebt het nodig om u te helpen investeerders binnen te halen of als u vanaf het begin een lening nodig hebt.

De marketingstrategie van elke retailer zal sterk afhangen van de marktsegmenten die zij hebben gekozen, waaronder de doelmarkt, locatie, mediastrategie en andere factoren. Deze zullen allemaal helpen bij het bepalen van uw marketingkosten.

Schat uw verkoopcijfers

Vervolgens moet je een beetje projecteren. Als u marketinguitgaven wilt schatten, begint u met hoeveel u uw winkel nodig heeft om te genereren in de detailhandel. Overweeg daarom niet hoeveel u wilt verkopen, maar veeleer wat u moet verkopen om in bedrijf te blijven.

In het eerste jaar van mijn winkels publiceerden we altijd twee nummers voor het verkooppersoneel per dag. De eerste was ons "cashflow" -nummer en de tweede was ons verkoopdoel. Elke medewerker wist dat als we niet op zijn minst het kasstroomnummer hadden bereikt, de winkel zijn rekeningen niet kon betalen - inclusief salarissen van werknemers! Deze techniek rally echt de troepen, maar het gaf hen ook een gevoel van vertrouwen in de winkel. Ze wisten dat banen veilig waren als ze het cashflownummer bereikten, maar ze wisten ook dat hun vermogen om die baan te behouden gerelateerd was aan het behalen van het verkoopdoel.

Met andere woorden, we hadden vier verkopers nodig, maar ze zijn misschien niet een van de vier die we nodig hadden als je begrijpt wat ik bedoel.

Begroting uw marketingkosten

Zodra u uw verkoopcijfers hebt bepaald, kunt u een percentage van dat bedrag toepassen voor marketing en advertenties. Als u begint met uw bedrijf en de productiviteit en resultaten van uw inspanningen meet, kunt u met dat bedrag spelen. Het bereik voor marketing is meestal gebaseerd op uw retailsegment - eigenlijk wat u verkoopt. Voor sommige retailers vereist dit een zeer bescheiden marketingbudget. Voor anderen is het veel meer nodig dat mensen je opmerken.

Een paar dingen die u zichzelf zou moeten vragen: hoe druk is uw segment in de stad? Wat zijn de kosten van adverteren in uw lokale krant? Over het algemeen zal een succesvolle winkel tussen de 3% en 5% van de omzet besteden aan marketing. Besteed meer en u bent 'afhankelijk' van adverteren. Dat betekent dat klanten alleen reageren als ze een advertentie zien. Besteed minder en uw verkeer zal lijden omdat u mogelijk niet voldoende aanwezig bent. Er zou een gelukkig medium moeten zijn.

Laten we zeggen dat uw bedrijf elke maand $ 100.000 aan omzet moet genereren om winst te maken. Als u ervoor kiest om 3% van uw maandelijkse omzet toe te passen op marketing, heeft u $ 3.000 voor marketing. Terwijl u uw marketingstrategie opbouwt, leert u waar u dat geld het best kunt besteden voor de beste dekking.

Verspreid de marketing liefde

Plaats niet al uw dollars voor startupmarketing op één plek. Te veel retail-startups maken de fout al hun geld in de krant of op een billboard te stoppen. Wanneer u voor het eerst opent, weet u niet op welk medium een ​​klant ook zal reageren. U moet testen en verkennen en verschillende locaties en media uitproberen om te zien wat de beste ROI (return on investment) voor uw winkel is.

Bedenk ook dat er minder dure manieren zijn om uw winkel te promoten dan advertenties. Crosspromoties met andere winkeliers of bedrijven en evenementen in de winkel drijven allemaal het verkeer op, maar kosten veel minder dan een krantenadvertentie. Je moet ook buiten de doos denken. Het is niet schadelijk om creatief te zijn.

In een van onze schoenenwinkels hebben we diabetische voeten behandeld. Dus we hebben een pad gemaakt dat eruitzag als een receptblok en plaatste ze in de kantoren van podologen. De artsen konden een verwijzing naar onze winkel op de pad schrijven en de klant dacht dat het hetzelfde was als het krijgen van een antibioticum. Ze volgden de instructies en kwamen naar onze winkel, waardoor het verkeer in onze winkel toenam.

(Twee keer per jaar zouden we lunchen voor iedereen op kantoor om dank te zeggen voor alle verwijzingen.)

Sociale media

De beste manier om jezelf daar te krijgen, is door een webpagina te ontwerpen en door sociale media te gaan. Maak een pagina voor uw bedrijf op sites zoals Facebook, Instagram en Twitter, evenals LinkedIn. Uw bedrijf zo promoten kan kostenloos zijn, tenzij u de tijd neemt die is geïnvesteerd in het maken en onderhouden van een profiel.

Sites zoals Facebook hebben ook diensten die u kunt betalen om uw bedrijf te promoten. U kunt bijvoorbeeld betalen om een ​​post over uw officiële lancering in te plannen, zodat deze uw doelgroep op het juiste moment bereikt. U kunt ook betalen om berichten te promoten op gerelateerde pagina's en sites, of ze laten promoveren op algemene nieuwsfeeds en tijdlijnen. Twitter biedt ook dezelfde service - waardoor u de mogelijkheid krijgt om uw tweets te promoten, zodat een breed scala van mensen uw post en dus uw bedrijf kunnen zien. Professionele diensten zijn direct beschikbaar, vooral voor kleine bedrijven en start-ups.

Deze bedrijven zullen omgaan met uw aanwezigheid op de sociale media en / of andere marketingtools. Zorg ervoor dat je deze onderzoekt om te zien of ze goed bij je passen.

Zodra u genoeg verkeer van uw marketingstrategieën ontvangt, kunt u een mooie boost zien in uw verkopen en, in feite, uw bedrijfsresultaten.


Video Van De Auteur: Wat kost het om mijn huis te laten verkopen door een makelaar? - Woningmarkt TV: Aflevering 76

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Japans economie- en distributiesysteem

✔ - Typen dakwaterafvoer en maatvoering

✔ - Obligaties versus onroerend goed voor investeerders


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!