Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Startup Financing - Small Business Funding

Financiering vinden voor uw nieuwe kleine onderneming


Zou je niet graag een paar miljoen dollar hebben om je bedrijf te starten? Ik ook! Met een geweldig idee en een geweldig bedrijfsplan, voelt u zich waarschijnlijk bijna recht hebben om de financiering te krijgen die je zoekt.

De realiteit is echter dat je voor de meeste ondernemers eerst je idee moet bewijzen voordat iemand dat soort geld op tafel legt. Maar de meeste bedrijven hebben een soort van startkapitaal nodig voor zaken als inventaris, marketing, fysieke faciliteiten, oprichtingskosten, enz. Volgens de Amerikaanse Small Business Administration (SBA): "Hoewel slecht management het vaakst wordt aangehaald omdat bedrijfsredenen falen, ontoereikend of slecht getimede financiering is een goede tweede. " Soms komt het neer op een eenvoudige cashflow - veel bedrijven hebben hun deuren gesloten omdat ze het gewoon nog geen paar maanden konden maken voordat het geld binnenkwam.

Bij het verkennen van uw financieringsopties zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden:

  • Zijn uw behoeften van korte of lange duur? Hoe snel kunt u de lening terugbetalen of hun investering terug verdienen?
  • Is het geld voor bedrijfskosten of voor bedrijfsuitgaven die activa worden, zoals apparatuur of onroerend goed?
  • Heeft u al het geld nu of in kleinere stukken nodig gedurende meerdere maanden?
  • Bent u bereid om al het risico te nemen als uw bedrijf niet slaagt, of wilt u dat iemand het risico deelt?

De antwoorden op deze vragen helpen u prioriteit te geven aan de vele beschikbare financieringsopties.

Fundamenteel zijn er twee soorten zakelijke financiering:

  • Schuldfinanciering - U leent het geld en stemt ermee in het in een bepaald tijdsbestek terug te betalen tegen een vaste rentevoet. U bent het geld verschuldigd, ongeacht of uw onderneming slaagt of niet. Bankleningen zijn wat de meeste mensen doorgaans zien als schuldfinanciering, maar we zullen veel andere opties hieronder onderzoeken.
  • Kapitaalfinanciering - U verkoopt gedeeltelijk eigendom van uw bedrijf in ruil voor contanten. De investeerders nemen alle (of de meeste) risico's aan - als het bedrijf faalt, verliezen ze hun geld. Maar als het lukt, maken ze meestal eenveel meer rendement op hun investering dan de rentetarieven. Met andere woorden, aandelenfinanciering is veel duurder als uw bedrijf succesvol is, maar veel minder duur als dit niet het geval is.

Omdat beleggers een veel groter risico lopen dan kredietverstrekkers, zijn ze doorgaans veel meer betrokken bij uw bedrijf. Dit kan een gemengde zegen zijn. Ze zullen waarschijnlijk advies en verbindingen bieden om uw bedrijf te laten groeien. Maar als het hun plan is om uw bedrijf binnen 2-3 jaar te verlaten met een substantieel rendement op hun investering, en uw motivatie is de duurzame groei op de lange termijn van het bedrijf, dan loopt u het risico dat het bedrijf groeit. Zorg ervoor dat u niet te veel controle over uw bedrijf geeft.

Laten we de vele beschikbare opties voor startups van naderbij bekijken.

Vrienden en familie zijn nog steeds uw beste bron voor zowel leningen als aandelen. Ze zijn meestal minder strikt met betrekking tot uw kredietwaardigheid en hun verwachte rendement op de investering. Een waarschuwing: structureer de deal met dezelfde juridische strengheid als u met iemand anders zou doen of het kan problemen op de weg veroorzaken wanneer u op zoek bent naar aanvullende financiering. Maak een ondernemingsplan en formele documenten - u zult zich allebei beter voelen en het is een goede gewoonte om later te doen.

Kredietkaarten zijn een geweldig hulpmiddel voor cashflowbeheer, ervan uitgaande dat u ze alleen daarvoor gebruikt en niet voor langetermijnfinanciering. Bewaar een of twee kaarten zonder saldo en betaal deze elke maand om jezelf een rente van 30 tot 60 dagen te geven zonder rente. En de lage introductietarieven op sommige kaarten maken hen het goedkoopste geld dat er is. Goed beheerd, ze zijn buitengewoon effectief; slecht beheerd, ze zijn extreem duur.

bankleningen zijn er in alle soorten en maten, van microleningen van een paar honderd dollar, meestal aangeboden door lokale gemeenschapsbanken, tot leningen met zes cijfers door grote nationale banken. Deze zijn veel gemakkelijker te verkrijgen wanneer ze worden ondersteund door activa (eigen vermogen of een IRA) of externe garantieverleners (bijvoorbeeld door de overheid gesponsorde SBA-leningen of een mede-ondertekenaar). Als u een kredietlijn krijgt in plaats van een lening met een vast bedrag, begint u pas rente te betalen als u het geld daadwerkelijk uitgeeft.

verpachting is de manier om te gaan als je items met een groot ticket nodig hebt, zoals apparatuur, voertuigen of zelfs computers. Uw leverancier zal u helpen dit te verkennen.

Engel investeerders de kloof dichten tussen vrienden en familie en durfkapitalisten, die nu zelden kijken naar investeringen van minder dan $ 1 miljoen. Roep een slimme financieel adviseur in om de deal te structureren.

Particuliere leningen is een levensvatbaar alternatief wanneer de bank "nee" zegt. Private geldschieters zoeken dezelfde informatie en zullen dezelfde due diligence uitvoeren als de banken, maar zij zijn doorgaans gespecialiseerd in een bedrijfstak en zijn meer bereid om leningen met een hoger risico aan te gaan als zij het potentieel zien.

Er zijn veel kanalen beschikbaar om kapitaal aan te trekken. Alle bovenstaande benaderingen hebben talrijke variaties. Stel een solide businessplan samen, praat met een financieel adviseur en begin gewoon te vragen. Iemand zal uiteindelijk "Ja" zeggen.


Video Van De Auteur: 9 Startup Funding Options - Business Loans + More

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bijkomende definitie - Small Business Loans

✔ - Verdien geld met affiliate marketing

✔ - 10 Offline marketingideeën voor uw thuiswerk


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!