Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een stapsgewijze handleiding voor het bereiken van LEED-certificering

Wilt u gaan gecertificeerd, zilver, goud of platina? Bekijk onze eenvoudige gids!


Wilt u groen worden met uw bouwprojecten? LEED-certificering kan precies datgene zijn dat u helpt om milieuverantwoordelijk te zijn - en te bewijzen dat u het bent! LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Het is afkomstig van de US Green Building Council (USBGC) en gebruikt een puntensysteem voor certificering van een gebouw of constructie op een van de vier verschillende niveaus:

 • Gecertificeerd (40-49 punten)
 • Zilver (50-59 punten)
 • Goud (60-79 punten)
 • Platinum (80+ punten.)

Uw bouwproject kan punten verdienen op basis van hoe goed het voldoet aan de eisen van de LEED-standaard. In het bijzonder wordt evaluatie uitgevoerd in de volgende vijf categorieën groen ontwerp:

 • Duurzame sites
 • Water efficiëntie
 • Energie en atmosfeer
 • Materialen en middelen
 • Indoor milieukwaliteit.

Voorbereiding op certificering

'Een goede planning voorkomt slechte prestaties', zoals het gezegde luidt. Dit geldt ook voor het LEED-certificeringsproces:

1. Begin met budgetteren voor certificering. Zorg dat uw chequeboek gereed is: LEED-certificering is niet gratis. Er is een minimale kost van $ 2.900 en een glijdende schaal daarna. Kosten voor grote projecten: het kan $ 1 miljoen of meer zijn. Er kunnen ook extra projectkosten zijn ter voorbereiding op certificering (gemiddeld 2% extra). Aan de andere kant kun je in aanmerking komen voor overheidsstimulansen, een hogere prijs aan je klant kunnen rechtvaardigen en een aantal positieve PR op de koop toe nemen.

2. Identificeer uw doelcertificeringsniveau. Omdat LEED-certificering een investering is, is het belangrijk om vooraf te weten wat u wilt. Uw LEED-doelstelling is idealiter een onderdeel van uw eerste ontwerpfase en informatie om constructiemanagementsoftware die u gebruikt aan te gaan. Hiermee kunt u een schatting maken van de hoeveelheid resources die nodig is om het gewenste resultaat te krijgen en het rendement op uw investering. Het zal u ook helpen bij het evalueren van keuzes langs de lijn voor de meest positieve impact op uw LEED-certificeringsstrategie.

3. Zoek naar LEED-competente mensen. Planners, architecten en ingenieurs die op de hoogte zijn van de LEED-certificering, kunnen u begeleiden bij uw bouwbeslissingen. Ze kunnen ook manieren voorstellen om extra LEED-punten te verdienen zonder extra kosten voor het project.

Registreren en uw applicatie maken

Het LEED-applicatie-, evaluatie- en certificeringsproces wordt online afgehandeld.

4. Registreer uw project op LEED Online. Selecteer op de website van LEED Online het classificatiesysteem dat van toepassing is op uw project. Er is een keuze uit vijf:

 • Bouwontwerp en constructie (BD + C)

 • Interieurontwerp en constructie (ID + C)
 • Gebouwoperaties en onderhoud
 • Buurtontwikkeling
 • Homes.

De website geeft u ook toegang tot verschillende bronnen om u te helpen bij het maken van uw aanvraag.

5. Verzamel en upload informatie en documenten volgens specifieke LEED-punten of credits die u wilt verwerven. USGBC beveelt aan dat u elk tegoed dubbel controleert om ervoor te zorgen dat uw informatie nauwkeurig en consistent wordt ingevoerd. Dit kan voor de hand liggend zijn voor bedrijven die hun schattingen, biedingen, naleving van wet- en regelgeving en dergelijke zorgvuldig hebben gecontroleerd. Echter, met de tijd, moeite en geld die gepaard gaan met LEED-certificering, kan een herinnering tijdens het voorbereiden van uw aanvraag geen kwaad.

6. Dien uw aanvraag in. Dit kan in één stap zijn, met behulp van een LEED-standaardbeoordeling. Het kan ook in maximaal vier afzonderlijke stappen zijn als u een BD + C- en ID + C-project aanvraagt ​​(zie stap 4 hierboven). In deze gevallen kan de toepassing worden opgesplitst in een ontwerpbeoordeling en een constructiewaardering, die elk verder kunnen worden gesplitst in een voorlopige en een definitieve beoordeling. Dus dat levert in totaal 4 mogelijke beoordelingsstappen op, maar alleen voor BD + C- en ID + C-projecten.

LEED-certificering

De pot met goud aan het einde van de regenboog is de LEED-certificering zelf.

7. Certificering door een door LEED geaccrediteerde derde partij. Afhankelijk van de behaalde punten voor uw bouwproject, krijgt u uw gecertificeerde, zilveren, gouden of platina-rating.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat u moet weten voordat u gaat beleggen in onroerend goed

✔ - De grootste supermarktketen in Canada, in de Verenigde Staten in 2018

✔ - Lees het verhaal van de ergste Black Friday ooit


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!