Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Vraag en aanbod op eBay - Beter verkopen op eBay

Hoe te weten wat te kopen en wanneer te verkopen


Soms is het niet genoeg om alleen maar iets te verkopen.

Als je het enige doel is om een ​​garage sale op eBay te houden en je oude rommel in snel geld te veranderen, is eBay een goed idee. Schrijf dingen op die je toch niet gebruikt, krijg betaald en lach helemaal naar de bank. Als je aan de andere kant van plan bent om van eBay een klein bedrijf, een aanvullend inkomen of zelfs een beroep te maken, moet je veel voorzichtiger zijn met wat je koopt en later verkoopt.

eBay is een liquide markt

Het is waar dat bijna alles op eBay zal verkopen. Het is echter ook waar dat veel dingen op eBay meestal goed verkopen beneden winkelwaarde vanwege de aard van eBay als een bijna ideale markt: elke verkoper kan elke koper tegelijkertijd benaderen zonder barrières, reëel of ingebeeld, om te verhandelen. Voor gefabriceerde goederen die noch zeldzaam noch uit productie zijn, heeft dit potentieel voor bijna oneindige levering tot gevolg dat de prijzen dalen.

Tegelijkertijd leidt de snelheid waarmee aandelen de toeleveringsketen op eBay binnenkomen en verlaten, tot een marktplaats waar de vraag even snel kan fluctueren als de smaak van de consument. Als je een verkoper bent die echt geld in je inventaris heeft geïnvesteerd met de verwachting een rendement te genereren, wil je niet plotseling betrapt worden op waardeloze aandelen!

Om boven het strijdgewoel uit te komen en geld te verdienen, moet je begrijpen hoe de vraag naar verschillende soorten items zich op eBay gedraagt, en in staat zijn om slimme zakelijke beslissingen dienovereenkomstig te nemen voor je koopt.

De soorten goederen

Er zijn vier belangrijke categorieën goederen die de meest levensvatbare basis vormen voor eBay-bedrijven: goederen met beperkte levensduur, algemene goederen, seizoensgebonden artikelen en investeringen of verzamelobjecten. Elk van deze heeft zijn eigen vraagkenmerken en is geschikt voor een bepaalde afmeting, type en temprament van de verkoper.

Lees verder voor meer informatie over elk van hen.

Voorbeelden van Limited Lifetime Goods

 • laptops
 • Televisietoestellen
 • iPods en MP3-spelers
 • Sommige kleding en accessoires
 • Huidige merchandise voor film of televisie merchandising

Hoe de vraag in het kort werkt

 • Absolute vraag is vroeg in de levenscyclus van het product beperkt, maar vanwege het extreem lage aanbod voor en tijdens het lanceren van het product, kan zelfs een beperkte vraag van early adopters de prijzen erg hoog maken.
 • De vraag neemt gestaag toe, maar het aanbod neemt zelfs nog sneller toe als de markt mogelijkheden ziet om product- en productiehellingen te verplaatsen. Dit drijft de prijzen geleidelijk naar beneden.
 • Wanneer het product het einde van zijn levensduur bereikt, komt liquiditeitsvoorraad in grote hoeveelheden de markt op, net zoals de vraag afneemt in afwachting van het volgende product of de nieuwe trend, waardoor de prijzen in een flits van een oog vallen - niet jaren of maanden maar weken of zelfs dagen.

Inzicht in de te mijden markt en valkuilen

Beperkte levenslange goederen zijn goederen die in de productiewereld leven cycli op de een of andere manier, wat betekent dat de huidige incarnatie van het product (of het nu een console voor een videogame, een actiefiguurtje voor een film of een portemonnee voor een ontwerper is) alleen waardevol is totdat deze wordt vervangen (of door een bijgewerkte console, de volgende film) actiefiguurtjes, of het hete accessoire van de volgende grote ontwerper).

De sleutel tot verkopen in dit deel van de markt is timing, waardoor het een precaire manier van verkopen is. Hoewel deze problemen zich ook voordoen in het fysieke voorraadbeheer, moet je onthouden dat je op eBay al vroeg moet zijn vroegst in de werelden wanneer u liquideert, verkoopt u niet aan een beperkte markt, maar aan een enkele wereldwijde markt waarin de gehele wereldwijd vloeibare voorraad voor dit product wordt gelijktijdig aangeboden.

Kun je concurreren? Als je het niet zeker weet, kijk uit!

Vroeg verkopen

Bij sourcing betaalt u veel meer vroeg in de productcyclus, maar als uw bronnen uw verkoopbaar product met een kans krijgen voordat het beschikbaar is voor de algemene marktplaats, zijn enkele van de hoogste marges die op eBay kunnen worden gemaakt, hier te maken. Zie bijvoorbeeld de pre-verkoop van game consoles zoals de XBox op eBay. De verkopers die ze vóór of bij de release krijgen, kunnen genieten van een venster van één tot twee weken waarin ze de items kunnen verkopen voor twee of drie keer de waarde die ze een paar korte weken later zullen hebben als het aanbod toeneemt.

Verkopen op tijd

Als je niet in staat bent om producten voor de rest van de markt te kopen, moet je samen met iedereen meedoen. Hier opereer je veel meer als een traditioneel bedrijf - jouw marge komt van efficiëntie, goede bronrelaties / deals en volumekortingen. Zorg er wel voor dat je jezelf niet van een klif koopt door niet te anticiperen op het laatste deel van de cyclus.

End-of-cycle verkopen

Als je een gokker bent, is dit misschien de plek voor jou. Verkoop aan het einde van de cyclus is lastig, riskant en tijdrovend. Uw doel is hier om het product in volume te kopen, net zoals het liquidatiekanalen raakt, maar voordat de vraag is opgedroogd als gevolg van marktverzadiging of het anticiperen door het publiek op het vervangende product. Er is meestal een raam, maar jij moet wees kritisch en slim. Ben je echt een voorloper op de markt en kun je echt liquidatie aandelen kopen? vroeg en goedkoop? Als dat zo is, kun je een moordkoop kopen tegen liquidatieprijzen en verkopen tegen bijna-reatilprijzen.

Pas op hoewel in dit deel van de cyclus de vraag niet toeneemt - in het beste geval is het nog niet exponentieel gedaald - maar door dit extra liquidatievoorziening op de markt te duwen, zullen jij en je concurrenten ervoor zorgen dat het afneemt, samen met prijzen.

Als je te laat, te hoog of te veel koopt, raak je je shirt kwijt, omdat dit type papier meestal 90 procent of meer van zijn waarde verliest zodra de volgende productcyclus echt begint.

Voorbeelden van algemene goederen

 • Keukenapparatuur
 • Bulkbatterijen en andere verbruiksgoederen
 • Levering - onbeperkte hobbyartikelen
 • Hardware en hulpmiddelen

Hoe de vraag in het kort werkt

 • Er zijn hier nog steeds productcycli - vergis je niet - maar ze zijn meestal veel langer en de vraaguitval aan het einde is niet zo snel, meestal afnemend over maanden of jaren, in plaats van 's nachts.
 • De vraag is vrijwel geheel beperkt door aanbod - hoe meer er op eBay van een bepaald type item zijn, hoe minder elke vermelding van dat type omzet genereert.
 • Gebruikte, gerecyclede en gereviseerde goederen zijn belangrijke componenten van deze markt. Met een langere productcycli en een stabiele prijsstelling zullen veel consumenten alleen op prijs willen kopen.

Inzicht in de te mijden markt en valkuilen

Van alle soorten goederen die je op eBay kunt kopen en verkopen, gedragen algemene goederen en verbruiksgoederen zich het meest als traditionele zakelijke goederen. Het is hier waar op de ouderwetse manier ruimte kan worden gevonden om een ​​succes te worden: door hard werken, soberheid, goede klantenservice en over het algemeen goede zakelijke praktijken.

Houd er echter rekening mee dat hierdoor ook veel van de beweegredenen verdwijnen die mensen het vaakst noemen om te willen verkopen op eBay, inclusief de mogelijkheid om enorme winsten te behalen door de markt te timen of exclusieve relaties te gebruiken, de mogelijkheid van zakelijke modellen waarin een enkele buy-and-turnaround miljoenen oplevert, enz. Deze directe rijkdomverhalen zijn waar, maar er zijn veel mislukkingen voor elk succes.

Als je gewoon een eerlijke, gezond verstandige zakenman bent die op zoek is naar een manier om je activiteiten naar de 21e eeuw te migreren via eBay, dan zijn algemene en consumeerbare goederen het ticket voor jou. Wees zuinig en met oog voor kwaliteit, blijf uit de buurt van artikelen met een beperkte levensduur, werk hard en zorg voor goede klantenservice en wees geduldig.

Je zult groeien en bloeien - langzaam.

Probeer het niet snel te doen!

Het woord 'langzaam' wordt hier herhaald omdat eBay de neiging heeft om problemen te creëren voor verkopers die te snel willen groeien. Vergeet niet dat elke markt, zelfs eBay, van beperkte omvang is.

Te vaak wordt een verkoper die een niche heeft gevonden, aangetrokken door de fysiek ongedwongen en wereldwijde aard van de verkoopruimte van eBay om te overlisten of te verkopen in een markt. De waarheid is dat eBay niet voor altijd lineair schaalt. Koop te veel voorraad en plaats te veel aanbiedingen tegelijk en je zult merken dat je je prijs alleen hebt laten zakken dankzij het overaanbod.

Een verkoper die het goed doet met 50 vermeldingen per maand kan merken dat met 200 aanbiedingen per maand het aanbod groter is dan de vraag en dat zijn veilingen nu concurreren met zichzelf. Niet alleen verkopen items voor minder dan voorheen, maar een percentage van de items gaat nu ook volledig onverkocht, waardoor een omzet wegvalt uit listing fees en overhead.

diversifiëren

Verkopers op deze markt moeten zich ook bewust zijn van de oneindige mogelijkheid dat nieuwe concurrentie ontstaat. Houd er rekening mee dat alle verkopers op eBay dezelfde vloerruimte delen. Het is niet mogelijk om ergens op een lokale markt een hoekschop te maken. Wanneer u iets goed verkoopt, zal iemand anders onvermijdelijk uw succes zien en zal het proberen het te dupliceren. Door uw verkopen te diversifiëren, dekt u af tegen de mogelijkheid dat u de helft van uw inkomsten in een flits kwijtraakt op het moment dat een andere verkoper besluit om op uw terrein te gaan wonen.

Er is altijd geld te verdienen in algemene merchandise en verbruiksartikelen op eBay, maar je moet flexibel en lichtvoetig blijven om het te laten werken. Voor onbepaalde tijd op één relatie of type product vertrouwen, is vroeg of laat mislukken.

Voorbeelden van seizoensgebonden items

 • Decoraties voor de feestdagen
 • Recreatieve uitrusting
 • Weer-specifieke kleding

Hoe de vraag in het kort werkt

 • Zowel vraag als aanbod bereiken top voor het betreffende seizoen - voor natuurlijke seizoenen, meestal in het voorgaande kwartaal; voor vakantieseizoenen, meestal in de eerste twee maanden.
 • De vraag begint voor het aanbod af te nemen zodra het seizoen is bereikt, waardoor de prijzen geleidelijk dalen en uiteindelijk tot liquidatie leiden.
 • Liquidatie vindt plaats tijdens de periode onmiddellijk volgend op het seizoen en de vraag is laag, voornamelijk beperkt tot degenen die op zoek zijn naar goede deals in afwachting van de terugkeer van het seizoen volgend jaar. Als de goederen niet in de tijd beperkt zijn, stopt de liquidatie zodra de overhead van het onderhoud van de goederen tot de volgende seson minder wordt dan de verliezen die zijn ontstaan ​​door ze nu te liquideren in het licht van de afnemende vraag.

Inzicht in de te mijden markt en valkuilen

Het is geen schok dat kerstartikelen niet goed verkopen in maart, of dat bikini's een beperkte verkoopaantal hebben in januari in de Verenigde Staten. Kortom, de beste manier om seizoenproducten te kopen, is door ze te kopen die hun waarde behouden over de jaarlijkse cycli, zodat overstock niet waardeloos wordt als je het niet allemaal op tijd kunt verplaatsen. Het is ook duidelijk dat de beste tijd om te kopen de tegengestelde eb van de jaarcyclus is, in essentie twee kwartalen vooruit, wanneer de prijzen op liquidatieniveau zijn.

Als u later koopt om goederen van dit jaar te krijgen, houdt u dan uw ogen open of u beperkte goederen koopt die dit jaar moeten worden verkocht.

Let ook op dat u te maken krijgt met directe concurrentie van concurrenten die de goederen van vorig jaar nog verkopen, die zijn opgehaald aan liquidatieprijzen in afwachting van het seizoen van dit jaar.

Timing van de seizoensgoederenmarkt

De vraagcurve voor seizoensgoederen is vergelijkbaar met die voor goederen met beperkte levensduur, maar er is over het algemeen geen premie voor vroegtijdige adoptie. Behalve in zeer specifieke gevallen, is er weinig voordeel bij het vroeg kopen van goederen in de hoop ze te kunnen verkopen aan irrationeel hongerende early adopters.

Als de waarde van uw sourcingdeals voornamelijk ligt in productkwaliteit, merk of andere niet-prijsstatistieken, is de beste tijd om op de markt te komen gewoon voor de overvloed aan advertenties die de prijzen zal verlagen. Als je degene bent die kopers overtuigt om voor een volgend seizoen te winkelen voordat de andere verkopers beginnen te vermelden, blijf je de vraagcurve voor en geniet je voorraad van de beste prijzen van het seizoen.

Als de waarde van uw sourcing-deals voornamelijk in een lage prijs ligt, is de beste tijd om op de markt te komen tijdens de seizoensaankoop van het kopen van dollars, wanneer uw lage buy-ins betekenen dat u uw concurrenten kunt onderbieden op het moment dat consumenten seizoensgebonden boodschappen doen in de beste getallen.

Voorbeelden van verzamelobjecten en beleggingen

 • Antiek meubilair
 • Keepsake klokken en uurwerken
 • Fijne sieraden
 • Honkbalkaarten, beanie baby's en stripboeken en figuren

Hoe de vraag in het kort werkt

 • De vraag op deze markten hangt af van twee dingen: beperkt aanbod en deskundig sentiment, waarvoor veel eufemismen bestaan ​​- publieke opinie, marktgerichtheid, voorkeuren van een verzamelende of investerende gemeenschap, conventionele wijsheid, enz.
 • Pas op voor onverwachte aanvoerbelemmeringen, bijvoorbeeld van het soort dat kan optreden wanneer de activa van een grote speler worden geliquideerd of verkocht, omdat dit ertoe kan leiden dat de bodem met weinig of geen kennisgeving uit een markt valt.
 • Er zijn twee vraaggebieden. De veel consistentere is gebaseerd op langetermijnschaarste en reputaties voor vakmanschap, wenselijkheid of waarde die in jaren of decennia zijn ontstaan. De andere vraagomgeving fluctueert snel en komt van het verzamelen of investeren van "rages", meestal door media of experts (vaak met gevestigde belangen). Vermijd deze onvoorspelbare delen van de markt (of probeer in ieder geval de fluctuaties niet te benutten voor winst) tenzij u een absolute professional bent in de door u gekozen markt, meer dan alleen maar kopen en verkopen.

Inzicht in de te mijden markt en valkuilen

Uiteraard is sourcing op deze markten grotendeels een kwestie van geluk, insiderinformatie, expertise en langdurige relaties. Over het algemeen zijn dit moeilijke en risicovolle markten om binnen te komen als u nog geen passie voor en kennis van de betreffende markt hebt, buiten de wens om te kopen en verkopen.

Dit zijn ook veel langzamere markten, met beperkte ruimte voor verkopers die een goed bestaan ​​zullen hebben dat uitsluitend in hen handelt en nergens anders.

Een zware premie wordt gelegd op relaties en reputatie, die beide langzaam worden opgebouwd, en het schakelen van producten is vaak een veel langzamer proces - het aanbod is zeer beperkt, ja, maar dat geldt ook voor de vraag, vaak voor slechts een of twee mensen in de wereld. Zelfs als ze specifiek sparen om het item te kopen u ze willen verkopen, er is geen opbrengst voor je totdat iemand die het item daadwerkelijk wil heeft het geld om het te kopen.

Investeringen en verzamelobjecten: alleen voor experts?

Samenvattend, consistente inkomsten op deze eBay-markt zijn afhankelijk van een groot aantal factoren, waarvan vele een solide basis van productervaring vereisen:

 • Beide breedte en diepte in de inventaris
 • Meerdere verkoopkanalen (eBay alleen volstaat waarschijnlijk niet)
 • Absolute toewijding aan kwaliteit en klantenservice
 • Persoonlijkheid of persoonlijkheden die vatbaar zijn voor een bedrijf dat handelt in relaties en individuele vriendelijkheid / reputatie
 • Voldoende kennis van het product om het kaf van het koren te scheiden op expertniveau
 • Genoeg kennis van de markt om rages van werkelijke waarde te scheiden en toekomstige verschuivingen te herkennen (bijvoorbeeld door onverwacht dumpen van eerder zeldzame goederen)

Kortom, dit is waarschijnlijk de moeilijkste markt om in te breken en een van de moeilijkste te gebruiken bij het opbouwen van een bedrijf rond eBay-verkopen.

Het risico varieert enorm, bijna geheel met uw eigen deskundigheid: als u al een belangrijke speler of expert bent, is er relatief weinig risico voor u als u een gezond zakelijk inzicht en een goede klantenservice hebt. Als u een nieuwkomer op de markt bent, is het risico zeer hoog, omdat u nog niet weet wat u niet weet, om een ​​zin te verzilveren.

Van alle markten of soorten goederen die u kunt kiezen om uw bedrijf te laten groeien, is de markt voor beleggingen of verzamelobjecten de meest bevredigende voor zijn verkopers, en de markt waarvoor eBay de beroemdste blijft.

De keuze is aan jou

Hoe u uw bedrijf ook opbouwt, of het nu gaat om limited-life popcultuurtoestellen, algemeen geproduceerde goederen, seizoensgebonden plezier of waardevol antiek, er zijn basics die u ver zullen dragen: behandel uw klanten goed, bescherm uw feedback en wees nooit bang om te veranderen wat niet werkt voor jou.


Video Van De Auteur: ?HOW TO MAKE PER MONTH RESELLING MENS CLOTHING ON EBAY?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Berekening van onroerend goed in de huurstroom - een voorbeeld

✔ - Markdowns voor detailhandel

✔ - Krijg freelance schrijftarieven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!