Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Supply Chain voor de Non-Supply Chain Manager

Denk je dat je baan niet beïnvloed wordt door de supply chain? Denk nog een keer na.


Supply chain gebeurt in uw bedrijf. En zelfs als u geen levering of keten (of inkoop, inkoop, planning, opslag, logistiek, sourcing, klantafhandeling, activiteiten, import, export of koper) bij uw functie hebt, heeft de supply chain van uw bedrijf invloed op u, omdat het aanbod kettingen kosten uw bedrijf geld en tijd. En als u geen aandacht besteedt aan het geld of de tijd van uw bedrijf, wilt u misschien deze actielijst bekijken.

Marketing, Sales, R & D, Engineering, Finance, Quality, Accounting - al deze functies moeten de supply chain begrijpen. Wat is supply chain? Welke invloed heeft dit op mijn baan? En wat kan ik doen om de relatie van mijn functie met de supply chain te optimaliseren?

Ik ben blij dat je het vroeg.

In de ruimste definitie is supply chain het beheer van de goederenstroom van de leveranciers die uw leveranciers leveren aan uw klanten. In de toiletpapierindustrie wordt de breedte van de toeleveringsketen als volgt beschreven: "van stronk tot stomp." Ik verzon dit niet. Zie je hoeveel plezier we hebben in de supply chain?

Geoptimaliseerde supply chain is "uw klant krijgen wat ze willen, wanneer ze dat willen - en de best mogelijke hoeveelheid geld uitgeven." Optimaliseren van uw supply chain is wat we proberen te doen (als supply chain professionals) en om dat te doen, we moeten veel andere functies binnen het bedrijf aanraken. Om de supply chain en de impact ervan op u, de non-supply chain professional, te begrijpen, beginnen we bij de staart (zoals ze zouden zeggen in de wereld van toiletpapier).

Klantvervulling. Wie is je klant? Simpele vraag, ja? Uw verkoopteam kan u vertellen dat uw klanten de distributeurs of detailhandelaars zijn waaraan u uw goederen verkoopt. Uw teams voor marketing, productontwikkeling en klantenservice kunnen u vertellen dat uw klanten de consumenten zijn die uw goederen gebruiken (dat wil zeggen ze kopen bij uw distributeurs of die winkeliers). Het punt is - er zijn nuances in elk aspect van het bedrijfsleven. En hetzelfde geldt voor de supply chain. Afhandeling door de klant is iets anders dan klantenservice, wat al dan niet hetzelfde kan zijn als een interne verkoopafdeling.

In sommige bedrijven is klantvervulling geen onderdeel van de supply chain, maar in veel kleine tot middelgrote bedrijven wel. Dus hoe beïnvloedt dit aspect van de supply chain de non-supply chain manager?

Als u in Verkoop bent, kan tijdige klantbezorging het verschil betekenen tussen het maken van een verkoopdoel of niet. Als u in Finance werkt, houdt u ook de inkomsten bij. Maar u volgt ook de kosten. Heeft uw supply chain-team zijn tijdige leveringsdoel gehaald, maar door het tabblad 'overnight-bespoedig betalen' op te halen? Of door meer voorraad bij u te hebben dan u begroot had? Het laatste deel van de optimalisatie van de supply chain - "zo min mogelijk geld uitgeven om dat te bereiken" - houdt CFO 's nachts wakker.

Inventarisatie / Logistiek. Hoeveel voorraad zit er in uw supply chain? Waar is het? Op volle zee? Op een 3PL? En waarom is dat belangrijk? Als u in Finance werkt, komt dat omdat u voor die voorraad heeft betaald. En u blijft ervoor betalen met verzekerings-, opslag- en andere voorraadkosten. Als je Kwaliteit hebt, heb je al die inventaris geïnspecteerd (of ga je naar) of moet je de prioriteiten begrijpen, zodat je weet welke van deze het eerst moet worden geïnspecteerd. Als u in de boekhouding werkt, heeft u een lijst met informatie over de voorraad in uw bedrijfsboek.

Zou uw supply chain-team het eens zijn met uw lijst? Wanneer was de laatste keer dat u fietste geteld of een fysieke inventaris uitgevoerd? Als u in Verkoop bent, is wat u van plan bent om volgende maand al te verkopen in voorraad of inkomend?

Productieplanning / productie. Supply chain brengt uw grondstoffen en componenten in eigen beheer. En het plant de productie van uw eindproduct. Als u in Engineering bent, is productieplanning dan in overeenstemming met de specificaties en processen die u hebt gemaakt? Als u Manufacturing bent, is productieplanning dan in lijn met uw capaciteit? Zijn de benodigde grondstoffen beschikbaar? Als u Kwaliteit bent, weet u wat er van de lijn komt om te inspecteren? Als u Verkoop bent, is productieplanning afgestemd op uw verkoopplan?

Als u boekhoudkundig bent, is al die WIP dan volgende maand onderdeel van uw COGS-planning?

Sourcing / Inkoop. Supply chain kan uw producten sourcen bij de meest gekwalificeerde of de goedkoopste leveranciers. Ze verwerken de inkooporders en brengen het product in eigen beheer. Als u R & D en productontwikkeling bent, zijn dat dan de leveranciers die u wilde toen u uw nieuwe whiz-bang-product ontwikkelde? Als u marketingt, zijn uw productlanceringen afgestemd op wat de supply chain inkoopt (met name lange doorlooptijd en vakantieproducten)? Als u Finance bent, weet de supply chain dan wat uw COGS-doelen zijn?

Kiezen ze leveranciers met die doelen in gedachten?

Hoe kunt u uw relatie met de supply chain optimaliseren? Wij mensen in de toeleveringsketen zijn eenvoudige mensen. We willen onze klanten alleen krijgen wat ze willen, wanneer ze dat willen - en doen dat door zo min mogelijk geld uit te geven. Als u - non-supply chain manager - ons daarbij kunt helpen door vroeg met uw financiële, verkoop-, marketing-, productontwikkeling- en productiebronplanning te communiceren, zou dat geweldig zijn. Als u aardig bent, laten we u weten wat onze winsten zijn (COGS-reducties, voorraadnauwkeurigheid, leveranciersvoordelen, enz.).

Als je - eens in een blauwe maan - tijdens een personeelsvergadering een 'pluim voor de supply chain' laat vallen, kunnen we zelfs een beetje moeilijker voor jou (en het bedrijf) optimaliseren. Nogmaals, we zijn eenvoudige mensen, met eenvoudige geneugten. On-time levering. 100% voorraadnauwkeurigheid. COGS-reductie.

Supply chain gebeurt overal om je heen. Als je denkt dat je baan er niet door beïnvloed wordt, denk dan nog eens goed na.


Video Van De Auteur: Module 1: What is Supply Chain Management? (ASU-WPC-SCM) - ASU's W. P. Carey School

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Marketingcarrières met de beste toekomstvooruitzichten

✔ - Nalatigheid - Definitie in Amerikaans ondernemingsrecht

✔ - Top 10 manieren om geld te besparen bij het starten van een bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!