Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Supply Chain Impact - Onderzoek en ontwikkeling

Supply chain beïnvloedt bijna elke functie van uw bedrijf.


Casual waarnemers denken misschien dat ik bevooroordeeld ben. Maar degenen die deze pagina's aandachtig lezen, zullen erkennen dat de toevoerketen niet alleen het coolste is dat er gaande is en het team dat u echt, echt wilt hebben - maar supply chain heeft ook invloed op bijna elke andere functie binnen uw bedrijf. Eenvoudig gezegd, supply chain is echt de beste plaats om in de hele wereld te zijn.

Is supply chain echt het coolste in de wereld?

Oké, ik ben misschien bevooroordeeld.

Maar niet te ver weg van de basis. Supply chain heeft invloed op vrijwel elke functie binnen uw bedrijf.

Ja, omdat wat anders dit kan doen?

Laten we eens kijken naar de impact van de supply chain van slechts een van die andere functies: onderzoek en ontwikkeling (R & D). Doorgaans werken R & D-afdelingen buiten de beperkingen van de echte wereld. De R & D-wereld is er een zonder kosten van goederenbelangen of voorraadwaardering of tijdige leveringsmaatstaven.

Soms hebben R & D-ingenieurs of wetenschappers hun eigen kopende persoon. Vaker bestellen ze wat ze willen, van wie ze maar willen. O ja, R & D woont ook in een wereld zonder goedgekeurde leverancierslijsten.

Do not Get Me Wrong

R & D is belangrijk. Oké, oké, het is belangrijk. Zonder iemand nieuwe producten te onderzoeken en te ontwikkelen, zouden we allemaal naar de kudden van mastodon staren die zich afvragen hoe ze in hemelsnaam een ​​van hen naar beneden kunnen halen en opeten.

En zonder dat R & D anticiperen op de volgende generatie consumentenvraag, zouden televisies nog steeds in houten kisten komen en zou Pizza Hut nooit kaas in de korst hebben gestopt. Ja, het leven is beter vanwege R & D. Maar het is één ding om een ​​product te onderzoeken en ontwikkelen. Het is iets heel anders om dat ding onder elke kerstboom in Noord-Amerika te krijgen.

Daarvoor hebt u supply chain nodig. En niet zomaar een oude supply chain. Een geoptimaliseerde supply chain.

Als uw bedrijf geen proces heeft waarbij producten van R & D naar commerciële productie worden overgezet, kunt u er een maken.

In sommige gevallen is er een tussenstap - tussen R & D en commerciële productie - waar de knikken worden uitgewerkt. Die tussenstap kan een afdeling zijn die wordt uitgevoerd op basis van nieuwe productintroductie of onboarding of pre-commercialisatie - en ze zouden moeten werken met dezelfde leveranciersbasis die het supply chain-team van de commerciële partij gebruikt.

Voordat een product het steriele comfort van R & D verlaat, moet het door veel mensen worden gecontroleerd. Marketing zal uitzoeken of het op de markt levensvatbaar is.

De verkoop zal uitzoeken of het verkoopbaar is.

Productie zal uitzoeken of het maakbaar is en tegen welke kosten.

Regulatory geeft in sommige gevallen aan hoe lang het zal duren voordat overheidsinstanties het goedkeuren.

Misschien heeft u een team mensen dat probeert te achterhalen of overheden of verzekeringsinstanties van mening zijn dat uw nieuwe product voldoende voordelen biedt ten opzichte van wat er momenteel op de markt is, zodat zij het zelf betalen of consumenten terugbetalen voor uw product.

En dan komt natuurlijk Finance binnen en schiet het hele idee neer. De kosten van goederen zijn misschien te hoog. Of de detailhandelsprijs is mogelijk te laag. Of de marges kunnen anders te dun zijn.

Supply Chain To The Rescue

Supply chain kan rijden om te redden.

Overweeg deze case study: er was eens een supply chain manager. Laten we hem Roscoe noemen. Roscoe werkt bij een golfclubbedrijf.

  • De R & D-jongens ontwikkelen een super awesome, next gen driver.
  • Productie bepaalt de kosten van goederen op de nieuwe bestuurder is 10% hoger dan de huidige bestuurder.
  • Marketing vertelt R & D dat als zij het bestuurdershoofd glanzend zwart zouden maken, dat het hippe zou zijn om te doen.
  • Manufacturing verhoogt de COGS-schatting.
  • Financiën komt binnen en zegt nee.

Er is geen manier om de verkoopprijs hoog genoeg te krijgen om zo'n hoge COGS te rechtvaardigen. Roscoe sluit zich aan bij de strijd.

Hij vliegt naar China en onderhandelt de COGS naar beneden. Een succesvolle next gen-driver betekent een hogere vraag (dankzij de glanzende zwarte driver-kop) en de volumes gaan omhoog, voorraad wordt optimaal bewaard in de supply chain.

  • R & D is blij.
  • Marketing is extatisch.
  • Verkoop raket hemelwaarts.
  • En Financiën gaat verder om het volgende te plunderen dorp te vinden.

Ja, het optimaliseren van de supply chain is meer geweldig dan het eten van een bacon cheeseburger op een achtbaan, terwijl U2 live in de volgende auto speelt.

En als u uw klanten wilt krijgen wat ze willen, wanneer ze het willen en zo min mogelijk geld uitgeven om dat voor elkaar te krijgen, klim dan aan boord.


Video Van De Auteur: How the blockchain will radically transform the economy | Bettina Warburg

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waar krijg je gratis geregenereerd hout

✔ - Laat uw kleine onderneming groeien met financiële prognoses

✔ - De verhouding tussen langetermijnschulden en totale kapitalisatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!