Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Supply Chain-innovaties voor uw kleine onderneming

Supply chain-innovaties klinken cool, maar welke zijn bruikbaar?


Zelfs als uw bedrijf drones maakt, is de kans groot dat u uw eigen drones niet gebruikt om uw supply chain te optimaliseren. Innovaties in de toeleveringsketen komen in alle sectoren in golf na golf, maar welke van deze innovaties zijn praktisch om te implementeren?

 • drones
 • Levering op dezelfde dag
 • Realtime statistieken
 • Automatisering / Robotica
 • Radio Frequency Identification (RFID)
 • GPS

Wat zijn de voordelen van elk van deze innovaties?

Hoe zit het met de kosten?

Wat zijn de obstakels om elk van hen te implementeren?

En is er een rendabele Return on Investment (ROI)?

Onthoud dat het doel van uw geoptimaliseerde supply chain is om te leveren wat uw klant wil, wanneer uw klant dat wil - en dat doen door zo min mogelijk geld uit te geven. Sommige van deze innovaties in de toeleveringsketen kunnen u uiteindelijk helpen om op tijd te leveren, maar hoe lang kan het duren om daar te komen en tegen welke kosten?

Drones, levering op dezelfde dag en echt snelle respons

Niet zo lang geleden bestelde mijn vrouw een nieuwe ruimtetandenborstel voor mijn dochter uit Amazon. Ze plaatste de bestelling op een zondagochtend. Voordat mijn dochter haar tanden poetste voor het slapen gaan die avond, leverde Amazon de nieuwe tandenborstel.

Mijn vrouw heeft een online bestelling geplaatst en Amazon heeft deze binnen enkele uren geleverd. Dezelfde dag.

Ze gebruikten geen drone om onze bestelling af te leveren. Ze hoefden het niet te doen. We zullen bespreken hoe ze in staat waren om dezelfde dag te leveren - en wat je kunt doen om dat na te bootsen - in een ogenblik. In de tussentijd-drones.

Levert drone-bezorging (van uw klanten tot u of van u aan uw klanten) een transportmodus waarnaar u veel tijd wilt besteden aan onderzoek? Nee.

Maar wil je jouw kinderen drones kopen voor hun verjaardagen, zodat ze op een dag zullen ontdekken hoe ze de krachten van de drone lucht kunnen mobiliseren voor de kracht van goed (en commercie). Waarschijnlijk. Als je dat niet doet, komen je kinderen achter de technische curve terecht.

Dus hoe heeft Amazon het gedaan? Dezelfde dag bezorging van de tandenborstel van mijn dochter. Er zijn verschillende gebieden van de supply chain-innovatie van Amazon die u zou kunnen volgen, als u het zich kunt veroorloven.

Technologie

Wanneer je een bestelling bij Amazon plaatst, raakt die order een van Amazon's magazijnvloeren met de snelheid van het licht. Kun je dat zeggen over je bestelproces voor klanten?

Hoe plaatsen uw klanten orders voor uw bedrijf?

 • E-mail
 • Telefoongesprek
 • Fax
 • Elektronische klantorder

Als uw verkooporders handmatig worden verwerkt - en een van die vier opties hierboven kan betekenen dat u uw bestellingen handmatig verwerkt - dan is orderverwerkingstechnologie voor orderverwerking een gebied van innovatie waar u mogelijk baat bij heeft.

Wanneer een klant een bestelling plaatst bij uw bedrijf (en ook wanneer u een bestelling plaatst bij een van uw leveranciers), als die order moet worden afgehandeld door een klantenservice of een orderverwerker, voegt u onnodige tijd en dollars toe aan uw orderverwerkingssysteem. Zelfs sommige elektronische verkooporder-systemen vereisen een handmatige download en afhandeling.

Echt elektronisch gegevensbeheer betekent dat uw klanten een verkooporder invoeren in een portal (of anders rechtstreeks in uw orderverwerkingssysteem). Vervolgens daalt die order rechtstreeks naar uw magazijnbeheersysteem - terwijl u tegelijkertijd de order opslaat in uw financiële achterstand.

Als uw bedrijf al een Enterprise Resource Planning System (ERP) heeft, hebt u waarschijnlijk toegang tot een module voor orderverwerking die echte elektronische gegevensuitwisseling (EDI) mogelijk maakt. Het kan betaalbaar zijn om de EDI-module te upgraden of vast te schroeven om sneller en betrouwbaarder (minder kans op menselijke fouten) de orderverwerking mogelijk te maken.

Als uw bedrijf geen ERP-systeem heeft, zijn de dollars, tijd en middelen die nodig zijn om geautomatiseerde orderverwerking te krijgen misschien te veel om de verwerking van bestellingen op dezelfde dag te rechtvaardigen.

Inventaris

Een andere reden dat Amazon dezelfde dag kan leveren heeft weinig te maken met supply chain-innovatie. Als u echter voldoende voorraad aanhoudt om ervoor te zorgen dat u elke klantorder kunt leveren, kan uw bedrijf ervoor zorgen dat het aan de vraag van de klant kan voldoen.

Maar het bijhouden van de inventaris is gelijk aan het uitgeven van geld.

Het kost geld om inventaris te verkrijgen. Het kost geld om die inventaris naar je te verzenden. Het kost geld om die inventaris op te slaan (huur, nutsvoorzieningen, etc.). Het kost geld om die inventaris te beschermen (verzekering, beveiliging, enz.).

U kunt dus geld uitgeven aan het opbouwen van uw inventaris of u kunt geld uitgeven aan innovaties in de toeleveringsketen (of u kunt beide doen, als u zakken heeft die net zo diep zijn als die van Amazon).

Zijn er innovaties in de toeleveringsketen die kunnen helpen uw bedrijf de voorraad te verminderen en tegelijkertijd u in staat stellen om uw reactie op de vraag van klanten en wijzigingen van leveranciers te optimaliseren?

Realtime statistieken

Als u geluk heeft, houdt uw bedrijf regelmatig de statistieken van de toevoerketen bij. Veel bedrijven onderzoeken de metriek van de supply chain op maandelijkse, wekelijkse en zelfs dagelijkse basis.

Maar een zeer bruikbare, enigszins betaalbare supply chain-innovatie is het gebruik van real-time metrics.

Zoals filosofen willen opmerken, handelt niemand in zijn natuurlijke staat terwijl hij wordt geobserveerd. En dat is heel waar voor de supply chain. Met real-time supply chain-statistieken kunt u een scherm in uw magazijnpickzone of uw winkelvloer of uw klantenservicegebied plaatsen. Realtime metrische software stelt u in staat om uw eigen gegevens uit uw ERP-systeem te halen (ervan uitgaande dat u er een hebt) en genereert een visueel dashboard.

De waarde van het hebben van uw uurlijkse of dagelijkse doelen op een scherm met hoe u vordert, kan een grote motivator zijn. Laten we zeggen dat uw magazijn een doel heeft om honderd bestellingen per dag te verzenden en dat ze met nog dertig minuten te gaan zien dat ze slechts zevenentachtig hebben verzonden. Dat geeft hen een heel duidelijk doel voor hun laatste dertig minuten in hun dienst.

Meer en meer softwareleveranciers bieden een real-time metrische oplossing die kan worden geïntegreerd met de meeste ERP-systemen. Sommige zijn relatief betaalbaar en de prijzen dalen, omdat de vraag toeneemt. Wat innovaties in de toeleveringsketen betreft, zijn real-time statistieken een van de meer bruikbare opties. In tegenstelling tot…

Automatisering / Robotica

Automatisering en robotica zijn een realiteit in de toeleveringsketen, logistiek en productie. Robots plukken en verpakken onderdelen in magazijnen. Robots verplaatsen goederen over winkelvloeren. Robots produceren onze auto's, consumptiegoederen en industriële apparatuur.

Betekent dit dat je een R2D2 of BB8 moet kopen om je supply chain naar de toekomst te verplaatsen? (Voorzichtige supply chain pro's zullen R2 en BB8 van een tijd lang, lang geleden opmerken.)

Het antwoord hangt af van uw ROI. Robots en andere automatisering kosten geld. Als je een redundante of anderszins programmeerbare functie hebt waarmee je een robot kunt zien doen, stel jezelf dan deze vragen:

 • Is dit een functie die nog jaren moet worden uitgevoerd?
 • Hoeveel betaal ik iemand (of personen) om deze functie in die tijd uit te voeren?
 • Hoeveel kost een robot om te verwerven, te programmeren en te onderhouden gedurende die tijd?

Als u een productie- of opslagstap hebt waarvan u weet dat deze de komende vijf jaar moet worden uitgevoerd. En je denkt dat je iemand $ 30.000 per jaar moet betalen om het te doen (en als je loonsverhogingen, voordelen, enz. Toevoegt - zeg dat de potloden uitkomen op $ 200.000 over de vijf jaar).

En je leert dat een robot je ongeveer $ 60.000 kost om te hebben en te behouden in die tijd.

U hebt een ROI van twee jaar. Is dat jou de moeite waard? U zult op de lange termijn geld besparen, maar u zult niet zoveel mensen op uw kerstfeest hebben.

RFID / GPS

Moet u weten waar uw producten de hele tijd zijn? RFID-chips kunnen worden ingebed in uw producten of in de verpakkingsbak of in de verzendcontainer. Als het product dat u verkoopt van zeer hoge waarde is of van cruciaal belang is voor de nationale veiligheid of anderszins zeer pilfer-in staat is, dan kunt u RFID en GPS gebruiken om elk onderdeel in uw supply chain bij te houden.

De kosten van RFID zijn de afgelopen jaren gedaald, maar als het een leuke-om-te-zijn en niet een must-have is, hoeft u misschien niet te investeren in dat specifieke stukje supply chain-innovatie.

Onthoud dat uw geoptimaliseerde supply chain er een is die levert wat uw klanten willen, wanneer uw klanten dat willen - en dat doen door zo min mogelijk geld uit te geven. Overweeg de ROI in een van deze innovaties voordat u de toekomst ingaat.


Video Van De Auteur: The future of money | Neha Narula

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe bereken ik geschatte belastingen voor mijn bedrijf?

✔ - Wat is de milieu-impact van zonne-energieopwekking?

✔ - Wat is Kanban in de supply chain voor kleine bedrijven?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!