Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Prestaties meetketen prestaties


Wanneer een bedrijf wil kijken naar de prestaties van zijn supply chain, zijn er veel meetwaarden die kunnen worden gebruikt. Elke prestatieketen van de supply chain geeft een enigszins ander beeld van een deel van de supply chain. De belangrijke beslissing voor elk bedrijf is om prioriteit te geven aan welke supply chain-statistieken belangrijk zijn en hoe ze zullen worden gebruikt. Veel bedrijven gebruiken prestatieparameters voor de supply chain die gemakkelijk te berekenen zijn, maar die niet noodzakelijkerwijs een echte indicatie geven van hoe de supply chain presteert.

Sommige bedrijven gebruiken een reeks meetwaarden waarvoor hun logistieke afdeling zich moet houden, maar realiseren zich niet dat hierdoor andere delen van de supply chain mogelijk negatief worden beïnvloed.

Kenmerken van een Good Performance Metric

Wanneer bedrijven kijken naar de verschillende prestatiestatistieken die beschikbaar zijn, zijn er een aantal kenmerken waarnaar ze moeten zoeken bij het selecteren van statistieken die kunnen helpen bij hun zakelijke beslissingen.

  • Makkelijk te begrijpen - Een goede meetwaarde is een waarde die gemakkelijk kan worden begrepen door iedereen die ernaar kijkt. Het moet duidelijk zijn wat de meetwaarde feitelijk meet en hoe deze daadwerkelijk wordt afgeleid.
  • kwantitatieve - Een belangrijk kenmerk van een prestatie-metriek voor de toeleveringsketen is dat deze wordt uitgedrukt door een waarde die objectief is, d.w.z. afgeleid van echte gegevens en niet subjectief.
  • Maatregelen Wat belangrijk is - Sommige statistieken kunnen belangrijk lijken, maar wanneer de gegevens worden geanalyseerd, kan de relevantie van de waarde ijl zijn. Het is van vitaal belang dat een prestatiestatistiek waarop zakelijke beslissingen worden genomen belangrijke gegevens meet.

  • Veroorzaakt correct gedrag - Een goede prestatiestand moet er een zijn die de gebruiker de juiste actie laat ondernemen. Als een statistiek bijvoorbeeld een aantal verwerkte orders per dag weergeeft, verhoogt de juiste actie het verwerkte aantal. Soms kan de statistiek op zichzelf echter tot gevolg hebben dat de gebruiker actie onderneemt, maar op basis van de determinatie van andere gebieden. Als de metriek bijvoorbeeld het magazijnpersoneel moet meten aan de hand van het aantal verplaatsingen per dag, kunnen deze het aantal bewegingen verhogen op basis van het aantal geladen vrachtwagens en een aantal verwerkte orders.

  • Statistieken moeten gemakkelijk te verzamelen zijn - Soms selecteren bedrijven complexe prestatiemetingen die zeer tijdrovend zijn om te verzamelen en mogelijk tijd nodig hebben om te worden weggenomen bij het lijnpersoneel om zich voor te bereiden. Dit is contraproductief en dit soort statistieken moet worden vermeden.

Categorieën prestatiegegevens

Er zijn drie hoofdcategorieën van prestatiestatistieken voor de supply chain; tijd, kosten en kwaliteit.

  • Tijd - Wanneer bedrijven kijken naar het selecteren van prestatiekarakteristieken van de supply chain, zullen ze meestal die metrics onderzoeken die betrekking hebben op de tijd, omdat ze eenvoudig kunnen worden berekend, gemakkelijk kunnen worden begrepen en duidelijk de operationele effectiviteit laten zien. Bedrijven zullen bijvoorbeeld kijken naar statistieken die het niveau van tijdige levering, tijdige ontvangst, tijd om inkooporders te verwerken en tijd om een ​​bestelling uit te voeren weergeven.
  • Kosten - Dit is een belangrijke prestatiemaatstaf die laat zien hoe efficiënt delen van het bedrijf zijn. Bedrijven moeten winst maken en door zich te concentreren op kostenstatistieken, kunnen zij vaststellen waar in de onderneming de verbeteringen kunnen worden aangebracht. Voorraadkosten zijn een populaire prestatiemaatstaf waar bedrijven naar kijken om te zien hoeveel het hen kost om items in het magazijn te vervoeren. Bedrijven proberen altijd te identificeren waar ze veranderingen kunnen doorvoeren om de cashflow te verbeteren en het bedrijf winstgevender te maken.

  • Kwaliteit - Voor bedrijven die de klanttevredenheid willen verbeteren, zijn de prestatie-indicatoren gericht op kwaliteit van cruciaal belang. Hoewel de statistieken rond levertijden belangrijk zijn voor klantenservice, kunnen verbeteringen in de kwaliteit van het product de klanttevredenheid aanzienlijk verbeteren.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Boekwaarde per aandeel Financiële ratio

✔ - Belangrijkste stappen voor een succesvol bedrijfslening-voorstel

✔ - De 8 beste voice-to-text-apps voor gebruik in 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!