Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Enquêtes - Vertraagde vertakkingen maken

Zesde van 12 vragen over technieken voor dynamische enquête


Wat is een Top-Box enquêtereactie?

Volgens afspraak worden enquêtereacties geclassificeerd als top-box, bottom-box, en middle-box scores. De top-box is de meest positieve reactie op een enquêtevraag en de op een na meest top-box is de volgende hoogste (meest positieve) reactie. Als respondenten wordt gevraagd een Likert-schaal van "1" tot en met "5" te gebruiken waarbij "5" de meest positieve reactie is, worden beoordelingen van "4" en "5" de twee bovenste vakken genoemd.

Meestal wordt een Likert-schaal gemaakt met vijf of zeven "punten". Het hoge einde van de schaal - antwoorden gemarkeerd met "5" - vertegenwoordigen woorden als "zeer", "sterk", "meest" en "best". Reacties gemarkeerd met "4" worden ook beschouwd aan de bovenkant van de schaal en worden geassocieerd met woorden als "enigszins" en "beter". Het middelste bereik van de schaal waar antwoorden zijn gemarkeerd met "3" is bedoeld om een ​​neutraal of niet-bindend antwoord over te brengen. Het onderste gedeelte van de schaal waar de antwoorden met "2" zijn gemarkeerd, wordt ook geassocieerd met woorden als "enigszins" of "zeer", maar de schaalpunten bevatten een tweede minder positieve woord.

Een beoordeling van '2' zou bijvoorbeeld kunnen staan ​​voor een antwoord dat aangeeft dat een deelnemer aan een enquête 'enigszins ontevreden' of 'enigszins oneens' is. Aan het laagste einde van de schaal geeft een beoordeling van "1" aan dat de deelnemer aan het onderzoek "zeer ontevreden" of "zeer niet mee eens" is.

De doos ratings zijn nuttig voor het analyseren en samenvatten van gegevens. Stel dat de samengevatte scores op een enquête laten zien dat 30% van de beoordelingen in de top-box, wat overeenkomt met een Likert-schaalwaardering van "5" of zeer zeer tevredenen 15% van de beoordelingen staat op de tweede plaats top-box, wat overeenkomt met een Likert-schaalwaardering van "4" of zeer tevreden. De marktonderzoeker zou kunnen melden dat de respondenten dat waren zeer tevreden omdat een Likert-schaalclassificatie van "3" het equivalent zou zijn van tevredenen 45% van de respondenten is meer dan tevreden.

Een volledige lijst van 12 technieken voor het maken van dynamische enquêtevragen volgt. Direct hieronder is een snelle tip voor het maken van uitgesteld vertakkende vragen in uw enquêtesonderzoek.

Vertraagde vertakking in de constructie van onderzoek naar dynamische onderzoeken

De techniek die bekend staat als de vertraagde vertakking is vergelijkbaar met de vertakking van de samenstelling, omdat er meerdere criteria kunnen worden gebruikt om de vertakking te configureren. Het belangrijke - en evidente - verschil is dat een vertraagde vertakking niet onmiddellijk optreedt na het verzamelen van de gegevens waarop de configuratie is opgebouwd. Vertraagde vertakking kan overal in de enquête voorkomen zolang de gegevens die de criteria vaststellen al zijn verzameld.

Een veelgebruikt gebruik van uitgestelde vertakking is wanneer een tekstreactie wenselijk is, maar de marktonderzoeker wil de stroom van meerdere gekoppelde of gerelateerde vragen niet verstoren. Bovendien zullen respondenten van het onderzoek de enquête soms beëindigen als hen wordt gevraagd langdurige tekstantwoorden te geven of als ze merken dat er teveel items in een enquête zijn. Een marktonderzoeker kan vertraagde vertakking gebruiken om de kans te vergroten dat de respondent de belangrijker items heeft onderzocht en deze vragen eerst heeft beantwoord.

Hoewel enquêtevragen die zijn ontworpen om de onderstaande 12 configuraties te volgen het vaakst worden gezien in online enquêtes, kunnen de concepten ook worden toegepast op op papier gebaseerde of mondelinge enquêtes.

12 Technieken voor het ontwikkelen van onderzoeksvragen over dynamische enquêtes

 • 1. Eenvoudige vertakking
 • 2. Leidingen
 • 3. Looping
 • 4. Randomisatie
 • 5. Samengestelde vertakking
 • 6. Uitgestelde vertakking
 • 7. Simpele quota's
 • 8. Geneste of complexe quota
 • 9. Extractie
 • 10. Vraag tonen / verbergen
 • 11. Toon / verberg antwoord
 • 12. Zelfbepaald


Video Van De Auteur: Political Figures, Lawyers, Politicians, Journalists, Social Activists (1950s Interviews)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat beleggers willen zien in financiële overzichten

✔ - Goederen exporteren en de wereldwijde supply chain

✔ - Geschiedenis van Federal Express (FedEx)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!