Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Doelmarktidentificatie en -definitie


Doelmarktidentificatie, per definitie, is de methode die wordt gebruikt om potentiële klanten te sorteren voor verkoop- en marketingcampagnes, advertenties en promoties op basis van inkomens-, demografische en levensstijlkenmerken van een markt- en volkstellinginformatie. Deze methode wordt op verschillende manieren beheerd, afhankelijk van de producten en / of services die het belangrijkste aandachtspunt van een bedrijf zijn.

Hoe bedrijven doelmarkten identificeren

Doelmarktidentificatie begint met een onderzoek naar waar verkoop- en marketinginspanningen de maximale resultaten opleveren. Een advocatenkantoor biedt bijvoorbeeld voornamelijk juridische diensten aan. Veel advocatenkantoren zijn echter gespecialiseerd in bepaalde soorten juridische kwesties. Het geeft het beste beeld van de identificatie van doelmarkten omdat het aangeeft waar potentiële klanten zijn. Het geldt ook voor producten die aan het publiek worden verkocht. Een ander voorbeeld hiervan is een belangrijke voedselproducent van voedsel en dranken. Hoewel het bedrijf meerdere producten kan hebben, richt de verkoop- en marketingplanning zich op specifieke doelmarkten voor elk product.

Ze kunnen dus doelmarkten voor elk product bestuderen om de reikwijdte van hun identificatie van de doelmarkt nauwkeurig aan te scherpen.

Stappen om doelmarkten te identificeren

Over het algemeen investeren de meeste grote bedrijven in marketingonderzoeksconsulenten om het werk van het bestuderen, identificeren en creëren van doelmarkten te doen. In kleine bedrijven kan marketingonderzoek worden gedaan door de ondernemer of door stafspecialisten. In marketingonderzoek zijn er verschillende elementen die de identificatie van doelmarkten omvatten. Dit omvat:

  • Bronnen definiëren waar producten en / of diensten hoogstwaarschijnlijk nodig zijn.
  • Onderzoek naar het volume van producten en diensten die worden verkocht en gebruikt over een breed demografisch gebied.
  • Bestudering van bronnen van grondstoffen die nodig zijn om producten of diensten te produceren.
  • Belangrijke concurrenten identificeren om de locatie van doelmarkten te bepalen.

Waar producten het meest nodig zijn en worden gebruikt

De sleutel tot het identificeren van een doelmarkt ligt in het definiëren van specifieke bronnen waar producten en diensten het meest nodig zijn en ook het meest worden gebruikt. Een bedrijf dat handgereedschappen verkoopt, identificeert bijvoorbeeld grote woonwijken en kleine reparatiebedrijven die handgereedschap waarschijnlijk zullen kopen. Houd er rekening mee dat supermarkten zich bevinden in gebieden met hoge zichtbaarheid, veel consumentenverkeer en op korte afstand van grote wooncomplexen.

Begrijpen hoe doelvolumes en hoeveelheden doelmarkten identificeren

Om doelmarkten goed te kunnen identificeren, is grondig marktonderzoek nodig naar het volume van producten en diensten die worden verkocht en gebruikt in een breed demografisch gebied. De marktonderzoeksgroep van een grote onderneming biedt bijvoorbeeld gegevens die in het verleden, en in voorkomend geval op internationaal niveau, vroegere, huidige en toekomstige hoeveelheden producten en diensten leveren. Het is belangrijk om te weten hoeveel en hoeveel goederen en diensten er worden verkocht om de meest voordelige verkoop- en marketingregio's te identificeren.

Bestudeer bronnen van grondstoffen en identificeer concurrenten

Wanneer een productgericht bedrijf de bron van grondstoffen kent, identificeren zij ook de gebruikers van deze grondstoffen. Het is ook een manier om concurrenten te identificeren voor marktaandeel en die welke hun grootste concurrent voor de doelmarkten kunnen vertegenwoordigen.

Het belang van doelmarktidentificatie

Zodra bedrijven de definitie van doelmarktidentificatie kennen, opent de taak van marktonderzoek een breder raam van kans.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een zakelijk partnerschap? Hoe werkt het?

✔ - Hoe een lening voor een startende onderneming te krijgen

✔ - Voorraadfinanciering en hoe het werkt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!