Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De belastingimplicaties van Employee Awards


Het toekennen van onderscheidingen aan werknemers is een geweldige motivatie en verbetert het moreel van de werknemer. Maar er zijn grenzen aan hoeveel u kunt aftrekken voor deze onderscheidingen, waaronder beloningen voor medewerkers, veiligheid en service. U moet ook de belastingimplicaties kennen voor werknemers van deze onderscheidingen. Als ze belastbaar zijn, moet u loonheffingen van de prijs aftrekken.

Aftrek van Employee Achievement Awards

Bedrijven kunnen maximaal $ 400 aftrekken voor alle prijzen van tastbare persoonlijke bezittingen die jaarlijks aan één werknemer worden gegeven. U kunt bijvoorbeeld de kosten van een horloge aftrekken voor een dienst van 30 jaar of een plaquette voor een veiligheidsprijs. Deze limiet is niet van toepassing op toekenningen die worden gedaan in het kader van een gekwalificeerde pensioenregeling.

Tastbare persoonlijke eigendommen en cadeaubonnen

Cadeaubonnen tellen niet mee als beloningen voor deze aftrek omdat ze geen 'persoonlijke bezittingen' zijn. Persoonlijke bezittingen zijn eigendom van een persoon of een bedrijf dat verhuisbaar is en geen land of gebouwen is. Dus een plaquette of een horloge zou persoonlijk eigendom zijn.

U kunt een catalogus met producten opgeven en de ontvanger in staat stellen er een te kiezen, aangezien de producten tastbare persoonlijke eigendommen zijn. Deze catalogi hebben verschillende kostenniveaus voor verschillende serviceniveaus; duurdere geschenken voor langere service.

Awards toegekend door partnerschappen

De IRS heeft speciale regels voor toekenningen van medewerkersprestaties door partnerschappen. In dit geval zijn de aftreklimieten "zowel van toepassing op het partnerschap als op elk lid daarvan." Het doel is hier waarschijnlijk om te voorkomen dat het partnerschap de regels omzeilt door individuele partners de onderscheidingen aan te bieden.

Service-, veiligheids- en suggestiebeurzen

Als u wilt dat de awards die u medewerkers niet belastbaar maakt voor hen zijn, moet u ervoor zorgen dat u alle IRS-voorschriften hebt gevolgd.

Dienstverleningsonderscheidingen kan niet-belastingplichtig zijn voor werknemers als:

  • Ze zijn geen "verkapte compensatie" (een IRS-term)
  • Ze worden gegeven als onderdeel van een geschreven "gekwalificeerd" (IRS-termijn) programma
  • Ze geven geen voorkeur voor sterk gecompenseerde werknemers
  • Ze bedragen niet meer dan $ 400 per werknemer voor niet-gekwalificeerde planawards, en ze gaan niet verder dan een totaal van $ 1600 per jaar voor alle prijzen van welke aard dan ook.
  • Duur van dienstbeloningen kan niet worden ontvangen tijdens de eerste 5 jaar van de ontvanger, of vaker dan om de 5 jaar.

Een gekwalificeerd plan voor beloningen moet een vastgesteld of geschreven plan zijn dat geen gunstig onthaald personeel ten goede komt. Bovendien mogen de gemiddelde kosten van alle werknemersprestaties die tijdens het jaar worden toegekend, niet hoger zijn dan $ 400.

Veiligheidsprijzen,om te kwalificeren als niet-belastbaar, (a) kan niet aan meer dan 10 procent van de werknemers worden gegeven, en (b) kan niet worden gegeven aan managers, beheerders, bedienden of andere professionele werknemers.

Suggestieprijzen. U stelt een ideeënbus in de pauzekamer in voor suggesties van werknemers en u biedt een prijs aan voor de beste suggestie van de maand. Deze suggestie kan niet-belastbaar zijn voor de werknemer als:

  • De werknemer hoefde de prijs niet te geven en deze werd zonder uw medeweten gegeven
  • Het voldoet aan de gemiddelde limiet van $ 400 en de totale limiet van $ 1600 (boven)
  • De suggestie was geen onderdeel van het werk van de werknemer, en
  • Het bedrag was niet gebaseerd op het salaris van de werknemer.

Onderscheidingen die niet aftrekbaar zijn

De IRS definieert de prijs voor medewerkersprestaties om specifieke voorwaarden op te nemen voor de geldigheidsduur van awards, veiligheidsprijzen en prijzen die worden gegeven tijdens 'zinvolle presentaties'. De prijs moet "geen grote kans op betaling van verkapte compensatie creëren".

Wanneer Employee Awards belastbaar zijn voor werknemers

De kosten van materiële persoonlijke eigendommen onder de limieten die door de IRS zijn vastgesteld, zijn niet belastbaar voor de werknemer. Alle andere onderscheidingen worden beschouwd als compensatie, inclusief toekenning van reis- en cadeaubonnen, en zijn onderworpen aan loonheffingen.

Je moet federale en staat inkomstenbelastingen van deze prijzen inhouden, en deze prijzen zijn onderworpen aan VAIS-belastingen (sociale zekerheid en Medicare) voor zowel werknemer als werkgever.

Om de maatstaf van heffing van een werknemer te bepalen, moet u rekening houden met de reële marktwaarde en niet met de kosten. Als u bijvoorbeeld een aantal televisiemonitoren met een grote korting hebt gekocht en aan werknemers hebt gegeven, moet u de verkoopprijs vinden en die gebruiken om de maatstaf van heffing voor werknemers te bepalen.

De informatie in dit artikel is geen fiscaal of juridisch advies en is geen vervanging voor dergelijk advies. Staats- en federale wetten veranderen vaak en de informatie in dit artikel is mogelijk niet de wetgeving van uw eigen land of de meest recente wijzigingen in de wet. Raadpleeg voor actuele belasting- of juridisch advies een accountant of een advocaat.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een persoonlijk merk?

✔ - De voors en tegens van debiteurenfinanciering

✔ - Leer wat "off the record" en "on background" betekenen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!