Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Belastingtariefvergelijkingen van bedrijven versus particulieren


Heeft u zich afgevraagd of er een voordeel is in termen van belastingtarieven die worden belast tegen het persoonlijke tarief in tegenstelling tot het bedrijfstarief? Het persoonlijke toptarief is 35 procent (voor inkomsten boven $ 372.950). En het hoogste vennootschapsbelastingtarief is ook (effectief) 35 procent. Dus maakt het uit of uw bedrijf wordt belast tegen het persoonlijke tarief of het bedrijfstarief?

Vennootschapsbelastingtarief versus persoonlijk belastingtarief

We keken naar de tabellen van de vennootschapsbelasting en veronderstelden federale inkomstenbelastingen tegen het bedrijfstarief en het persoonlijke tarief voor (een) enkele indieners, (b) een gehuwde persoon die een aanvraag indient bij een echtgenoot, en (c) een gehuwde persoon die zich als single aanmeldt. We namen ook aan dat deze persoon / echtpaar geen ander inkomen had en dat het inkomen het totale belastbare inkomen was, tenslotte vrijstellingen en aftrekken.

In zowel de persoonlijke als de zakelijke situatie is het bedrag waarop de belastingberekening is gebaseerd; met andere woorden, wat is het belastingverschil tussen persoonlijke tarieven en bedrijfstarief voor hetzelfde bedrag? Hier is wat we vonden, voor drie verschillende niveaus van inkomen:

  • Belastbaar inkomen $ 40.000: Single: $ 6.350 / Gehuwd indienen Joint: $ 5,201 / Getrouwd indienen Separate: $ 6.350 / Corporation: $ 6.000
  • Belastbaar inkomen $ 100.000: Single: $ 21.978.25 / Gehuwd indienen Joint: $ 17.687,50 / Gehuwd indienen Separate: $ 22.372 / Corporate Rate $ 22.250
  • Belastbaar inkomen $ 500.000: Single: $ 153.596,75 / Gehuwd indienen Joint: $ 146,575 / Gehuwd indienen Separate: $ 160,787.50 / Corporate Rate $ 335.000

We zijn niet hoger dan $ 500.000 gegaan omdat de cijfers niet veranderen totdat je voor een bedrijf een inkomen van maximaal $ 10 miljoen krijgt.

De verschillen in inkomstenniveau maken

Bij de lagere inkomensniveaus ($ 40.000 en $ 100.000) is er geen merkbaar verschil tussen de belastingen voor particulieren en bedrijven. Maar op het hogere niveau van $ 500,00 is de vennootschapsbelasting bijna het dubbele van het niveau van de persoonlijke belasting. Dus als uw bedrijf een aanzienlijk inkomen gaat genereren, moet u de s corporation filing-status gebruiken of uw LLC belasten als een partnerschap.

Andere Overwegingen

Natuurlijk zijn er nog andere overwegingen, zoals persoonlijke vrijstellingen, belastingkredieten zoals het krediet voor het maken van werk, het oprichten van belastingen voor zelfstandigen, het krediet voor verdiende inkomsten en de kosten van integratie, waarmee rekening moet worden gehouden. We aarzelen altijd om conclusies te trekken; u moet praten met uw belastingadviseur en juridisch adviseur voordat u een beslissing neemt over het juridische type bedrijf.

Opmerking: we hebben de persoonlijke belastingstarieven van het huidige jaar van de taxplanningsite van William Perez gebruikt voor de berekening van de persoonlijke belasting, maar hij is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten van mijn kant.

Disclaimer: Auteur is geen belastingaccountant, CPA of belastingbereider. Schattingen zijn alleen voor algemene informatiedoeleinden. Individuele omstandigheden kunnen ertoe leiden dat deze nummers veranderen. Raadpleeg uw belastingprofessional voor meer gedetailleerde schattingen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe onderzoek naar marktonderzoek uit te voeren

✔ - 7 Meest misverkende belastingen op bedrijfsbelastingen

✔ - Zelfstandige contractant worden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!