Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Dingen die een nieuwe makelaar moet weten

Denk eraan: u begint een onderneming, geen carrière


Laten we één ding meteen uit de weg ruimen: dit artikel gaat over de realiteit van de onroerendgoedsector voor nieuwe agenten. Ik smeer niets, en ik heb geen agenda. Er is maar één entiteit die verantwoordelijk is voor uw toekomstige succes of mislukking als een makelaar in onroerend goed... en jij bent het.

Waarom dit een bedrijf, geen loopbaan

U bent een onafhankelijke aannemer. Je bent voor jezelf bezig. Zelfs de IRS heeft een speciale categorie gecreëerd die deze feiten erkent. Helaas komen al die twijfels, angsten en onzekerheden die gepaard gaan met het beginnen met een nieuw bedrijf met je enige inkomen afhankelijk van je mogelijkheden, in het spel en creëer afhankelijkheden die misschien niet goed voor je zijn.

Waarom is dit een bedrijf en geen carrière; tenminste naar mijn mening? Een carrière werkt meestal voor iemand anders, hoewel je misschien een professionele functie hebt. Je bent over het algemeen niet betrokken bij alle aspecten van het bedrijf. Als onafhankelijk makelaarskantoor kunt u enkele verantwoordelijkheden overdragen om uw bedrijf naar een makelaar te leiden, maar er zijn afwegingen. Als eigenaar van een bedrijf zou u normaal gesproken...

  • markt en adverteren voor uw bedrijf.
  • verantwoordelijk zijn voor het volgen van alle toepasselijke wet- en regelgeving.
  • beslissen over het soort deals dat u zult nemen en hoe u werkt binnen de wet.
  • verantwoordelijk zijn voor alle licenties en verzekeringen om te werken.
  • verantwoordelijk zijn voor alle kosten van marketing en operaties.
  • verantwoordelijk zijn voor belastingen en rapportage door de overheid.

De rol van een managing broker

In de meeste staten hebben een agent of zelfs vele makelaars geen vergunning om onafhankelijk te werken. Ze moeten opereren onder toezicht van een managing broker. Als het geen keuze is, dan is het zo. In deze situatie volgt u de regels zoals uiteengezet door de makelaar en ontvangt de makelaar alle inkomsten en splitst zich vervolgens met u af zoals overeengekomen. Het is meestal gemandateerd door de staatswet.

Als de makelaar zegt dat de makelaar alleen kopers vertegenwoordigt, dan neemt u geen aanbiedingen. Als de makelaar zegt dat dual agency niet wordt toegepast, dan doe je het niet. Dit alles is geen probleem als u de regels niet als slecht beschouwt voor uw bedrijf.

U hebt de mogelijkheid om makelaars te interviewen en zelfs alles te onderhandelen, van bemiddelingsregels tot splitsingen binnen wettelijke limieten. Het is in de selectie van een sponsorende of toezichthoudende makelaar dat sommige agenten de verkeerde start maken voor hun toekomstige bedrijfsgroei. Natuurlijk, het is iets nieuws voor jou, en je hebt onzekerheden en je hebt echt hulp nodig bij het leren van de touwen. Het licentie-examen leert je niet hoe je het werk moet doen.

Geld geld geld

Waar veel nieuwe agenten een fout maken, is bij het selecteren van een makelarij die alleen op geldzaken is gebaseerd. Het gaat om meer dan alleen de commissie-splitsingen. Vaak zal hun aanbod van marketing, advertentieruimte, ruimte op de brokerage website en andere zakelijke kosten items de doorslag geven. Vergeet echter niet dat wanneer u afhankelijk wordt van deze subsidies, het voor u moeilijker zal zijn om een ​​beslissing te nemen om van uw bedrijf te profiteren door naar een andere makelaar te gaan of er alleen voor te gaan.

Tuurlijk, geld kan in het begin een probleem zijn; vaak is dat zo. Dus, u zult waarschijnlijk de subsidies moeten overwegen. Maar zet bij de eerste commissie een deel opzij in een zakelijke account die moet groeien en een mogelijke toekomstige bron wordt als u iets wilt veranderen. Ik klop niet op makelaars, maar houd rekening met hun beweegredenen. Ze zetten nieuwe agenten op met weinig verwachting dat ze uit de doos zouden beginnen als supersterren.

Ze bieden prikkels die kunnen en zullen toenemen als je een topproducent wordt. Meestal krijg je grotere splitsingen en meer marketinghulp, hoe beter je het doet, hoe beter de bemiddeling. Maar onthoud altijd dat als je geen eigen website, je eigen merk en je eigen marketing-e-mail en -praktijken krijgt, het moeilijker wordt om nog een keer later te gaan.


Video Van De Auteur: Wat doet een makelaar voor mij bij de verkoop van mijn huis? - Woningmarkt TV: Aflevering 77

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Dingen die een nieuwe makelaar moet weten

✔ - Populaire bekledingsmaterialen voor buitenrenovatie

✔ - Een horecazaak adverteren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!