Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Dingen om te vermijden bij het schrijven van een restaurantmenu


Het menu is een hart van elk restaurant. Het toont alles wat u te bieden heeft voor eten en drinken. Hoewel menu's zo divers en gevarieerd kunnen zijn als de restaurants die ze vertegenwoordigen, zijn er een paar richtlijnen waaraan u moet voldoen als u de uwe schrijft. Er zijn ook bepaalde dingen die u moet vermijden bij het ontwerpen van uw restaurantmenu. Lees verder om dingen over te slaan voordat u naar de printer gaat.

Clip art

De meeste computers worden geleverd met een breed assortiment aan clipart voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Het is verleidelijk om illustraties in uw menu te gebruiken - het is gemakkelijk toe te voegen, met een grote verscheidenheid aan afbeeldingen. Maar met illustraties is het onvermijdelijk dat een menu eruitziet alsof het op een thuiscomputer is gemaakt. Het ontbreekt aan de lak van professionele foto's of grafische ontwerpen met het logo van uw restaurant. Een grafisch ontwerper kan u helpen bij het ontwerpen van iets dat uw restaurantmenu zal opvallen.

Te veel technische jargon

Alleen omdat je een exemplaar van de metgezel van Food Lover op je bureau bewaart, ga er niet van uit dat je klanten dat doen. Voordat je begint met het gooien van een heleboel culinaire termen die de massa misschien niet begrijpt, overweeg dan je publiek. Zelfs als uw restaurant een chique restaurant is, moeten uw menubeschrijvingen nog steeds begrijpelijk zijn. Een paar goedgeplaatste termen zoals sauté of mole (uitgesproken als MOL-lay), zullen precies genoeg smaak aan uw menu toevoegen, zonder klanten te frustreren. En zorg er altijd voor dat uw personeel getraind is om vragen over het menu te beantwoorden.

Vermijd precies te zeggen hoeveel stukjes voedsel er in een gerecht komen. Zeg bijvoorbeeld niet "zes jumbo garnalen" bij het beschrijven van een garnalencocktail. Gewoon "jumbo-garnalen" zeggen, is voldoende. Op deze manier kunt u de portion control aanpassen om uw voedselkosten op één lijn te houden. Als je moet terugvallen op vijf garnalen in plaats van de geadverteerde zes, zullen klanten het merken en zullen ze zich bedrogen voelen als ze er maar vijf krijgen.

De meeste menu's hebben een disclaimer of twee kleine lettertjes onderaan. Veel voorkomende disclaimers zijn 'fooi wordt toegevoegd aan feesten van zes of meer' of 'twee voor één special niet beschikbaar voor afhalen' of 'kindermenu alleen beschikbaar voor kinderen van 12 jaar en jonger'. En dat is allemaal goed. Wees gewoon niet gek met de disclaimers. Je wilt niet als een drugscommercial klinken, met een opsomming van alle dingen die je restaurant niet voor klanten doet.

Moeilijk te lezen lettertype

Lettertypen zijn leuk om mee te spelen, maar als het gaat om het schrijven van je restaurantmenu, is simpel het beste. Sans Serif of Times is het gemakkelijkst om in druk te lezen. Blijf weg van cursieve, vetgedrukte of alle hoofdletters. Een lettertype 12-14 is de ideale grootte om gemakkelijk te kunnen lezen.

Aanvullende tips

Lamineer uw menu niet. Ooit

Investeer in plaats daarvan in [menu-jacks] met duidelijke sleeves. Hiermee kunt u menu's verwijderen als ze moeten worden bijgewerkt of vervangen vanwege slijtage. Professioneel lamineren (omdat we het erover eens zijn dat zelfbouw lamineren er goedkoop en plakkerig uitziet) zal snel duur worden als je je menu elke zes maanden herdrukt, wat niet ongebruikelijk is.

Laat een voorbeeldpubliek uw menu lezen en u feedback geven

En geef het niet alleen aan familie en vrienden! Geef het aan mensen waarvan je weet dat ze je een eerlijke mening zullen geven. Vraag hen of het gemakkelijk te lezen is, of ze de beschrijvingen begrijpen, en maakt het je gerechten aantrekkelijk?


Video Van De Auteur: Apostasy in Our Midst - Episode 10 - Health & Education - Part I

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Geweldige liefdadigheidsinstellingen voor het geven van vakanties tijdens de vakantie

✔ - Een inleiding tot freelancen en de gig-economie

✔ - 7 Verantwoordelijkheden van een Property Manager


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!