Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Top te vergoeden boekhoudkundige fouten


Boekhoudkundige fouten gebeuren van tijd tot tijd, maar veel voorkomende boekhoudkundige fouten kunnen worden vermeden met de juiste planning en voorbereiding. We weten allemaal dat het meestal meer tijd kost om een ​​fout te corrigeren dan om het de eerste keer goed te doen. Interessant is dat het ook goedkoper is om fouten vroeg in een project te identificeren en te corrigeren in plaats van te wachten om het probleem later te corrigeren.

Als u uw bedrijf als een langdurig project beschouwt, dan wilt u proactief zijn door u bewust te worden van veelvoorkomende fouten die anderen maken en deze vroegtijdig te corrigeren, wat niet alleen uw bedrijf tijd, geld en hoofdpijn bespaart, maar ook geeft u een concurrentievoordeel op de markt met meer gestroomlijnde activiteiten en een betere klanttevredenheid. Hieronder volgen veelvoorkomende fouten in de boekhouding die eigenaren van kleine bedrijven van elke CPA hebben gemaakt.

 • 01

  Niet-naleving van boekhoudprocedures

  Thuiswerk en financiën scenario. Vrouwelijke handen.

  Zelfs eigenaren van kleine bedrijven, zelfstandigen en freelancers moeten formele, gedocumenteerde en gedetailleerde procedures instellen voor het beheren van boekhoud- en boekhoudprocedures en voor het uitvoeren van andere routinetaken.

  Een nuttige stap is om gestandaardiseerde formulieren en checklists te ontwikkelen om consistentie en nauwkeurigheid te verzekeren. U wilt bijvoorbeeld een proces documenteren voor het instellen van nieuwe leveranciers.

  U hebt de naam, het adres, het telefoonnummer en het Employer Identification Number (EIN) van de verkoper nodig, naast andere documenten zoals verzekeringsattesten, aanbevelingsbrieven of ondertekende contracten. Dan moet u deze informatie invoeren in uw boekhoudsoftware, zodat u betalingen kunt verwerken.

  U zult de nodige tijd willen nemen om de informatie te overwegen die u nodig hebt om bij uw leveranciers te verzamelen, een gestandaardiseerd formulier of een checklist te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat u die informatie krijgt en vervolgens een geschreven beleid hebt dat uw werknemers kunnen volgen.

 • 02

  Werken zonder een budget

  Maak een budget zodat u een baseline hebt om de bedrijfsresultaten van uw bedrijf te beoordelen. Begrotingen zijn niet alleen nuttig bij het in toom houden van te veel uitgegeven geld, maar kunnen ook worden gebruikt om realistische, schriftelijke financiële doelstellingen vast te stellen. Begrotingen moeten altijd op de realiteit zijn gebaseerd, maar u kunt uw budget zeker gebruiken om redelijke financiële doelen te stellen, of het nu gaat om het verhogen van de inkomsten of het verlagen van de bedrijfskosten.

 • 03

  Fouten bij het invoeren van gegevens

  Er treden van tijd tot tijd fouten bij het invoeren van gegevens op. Hoewel u niet alle gegevensinvoerfouten kunt voorkomen, kunt u een beleid hebben om verschillende afstemmingen tijdig uit te voeren om ervoor te zorgen dat gegevensinvoer snel worden gedetecteerd en kunnen worden gecorrigeerd.

  U wilt bijvoorbeeld maandelijkse bankafstemmingen uitvoeren, evenals debiteuren- en te betalen afstemmingen. U kunt ook budget-tot-werkelijke varianties uitvoeren om mogelijke fouten te identificeren bij het classificeren van inkomsten of uitgaven of om klantbonnen of leveranciersbetalingsrapporten periodiek uit te voeren om ervoor te zorgen dat alle ontvangsten en uitgaven redelijk lijken.

  Ongebruikelijke transacties moeten worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat er geen fouten bij het invoeren van gegevens zijn gemaakt en dat de transacties accuraat zijn.

 • 04

  Geen back-up van boekhoudsoftware

  U moet regelmatig een back-up maken van de boekhoudsoftware en andere gegevens van uw bedrijf. Veel softwareprogramma's voor kleine boekhoudingen hebben een functie waarmee u een automatische back-up van uw boekhoudprogramma kunt instellen.

  Gebruik het. U moet ook de tijd nemen om uw back-upbestanden te controleren en zelfs zover te gaan dat u het back-upbestand gebruikt om te zien of u uw bedrijf gewoon kunt uitvoeren.

  Soms zijn bestanden corrupt; soms maak je geen back-up van alle gegevens die je nodig hebt. Een snelle controle kan problemen met uw back-upproces identificeren, zodat u er zeker van kunt zijn dat u alles hebt wat u nodig heeft om uw bedrijf te blijven runnen, mocht dit nodig zijn.

 • 05

  Doing Too Much Yourself

  Uitbesteden van administratieve taken die geen waarde toevoegen aan uw bedrijf kan een voordeel zijn.

  Een belastingadviseur is bijvoorbeeld waarschijnlijk beter op de hoogte van het belastingrecht dan u bent, dus het uitbesteden van belastingplanning en voorbereiding aan uw accountant zal u in staat stellen uw belastingverplichting te verlagen, de belastingnaleving te verhogen en u meer tijd te geven om inkomsten te genereren. activiteiten.

  Veel eigenaren van kleine bedrijven willen de verantwoordelijkheid niet delegeren aan andere capabele professionals, maar het uitbesteden van boekhoudkundige, wettelijke, IT- en andere administratieve functies kan fouten verminderen en de winstgevendheid verhogen als u de nieuwe tijd verstandig gebruikt.

 • 06

  Niet in staat om inkomsten en uitgaven naar behoren te categoriseren

  De schoenendoosmethode van de boekhouding is waarschijnlijk geen goede keuze voor kleine bedrijven met meer dan alleen een paar transacties per jaar. Alle geld dat binnenkomt en uw bedrijf verlaat, moet worden toegewezen aan de juiste categorie.

  Bedrijfseigenaren die op de hoogte blijven van hun boekhouding komen niet in de problemen. Ze weten wie er is gefactureerd, hoeveel en of de klant heeft betaald.

  U zult ook merken dat u uw belastingaangifte aan het einde van het jaar veel soepeler zult doen dan de records opnieuw proberen samen te stellen die u nodig hebt om de belastingaangifte van uw bedrijf voor te bereiden vlak voordat de aangifte moet worden gedaan.


 • Video Van De Auteur: Grundeinkommen - ein Kulturimpuls

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Hoe een zakelijke verzekeringsclaim in te dienen

  ✔ - De voors en tegens van debiteurenfinanciering

  ✔ - De marketingdefinitie van advertentieonderzoek


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!