Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Toptips voor het inhuren van een privé-cateraar voor uw evenement


Hoewel veel grote evenementenlocaties een chef-kok of een banketafdeling op het personeel hebben, bieden veel van 's werelds mooiste en meest unieke locaties geen cateringdiensten. Hoewel het extra werk van het inhuren van een privécateraar of cateringbedrijf voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, staan ​​de grote evenementplanners altijd klaar om de perfecte locatie te boeken, zelfs als ze beroep doen op hun professionele netwerk om het voor elkaar te krijgen. Voordat u een cateraar of horecabedrijf inhuurt om het evenement te laten werken, is het handig om wat eerste ideeën te hebben over het cateringmenu en deze tips in uw achterzak te hebben.

"Zorg voor een goede balans met uw menu", stelt Stacy Ziegler, CPCE, CMP, eerste vice-president van de National Association of Catering Executives (NACE) en directeur van sales bij Bold American Events & Catering. Bold American biedt full-service catering aan locaties in de stad Atlanta, Georgia en organiseert jaarlijks meer dan 500 zakelijke en sociale evenementen.

"Je kunt riskanter worden met je doorgemaakte hors-d'oeuvres, bijgerechten en dessert, maar voor het hoofdgerecht moet je onthouden dat je een gevarieerde groep mensen voedt. De meeste mensen willen graag herkennen wat ze eten. Dit betekent niet dat iedereen eenvoudige kip moet worden geserveerd, maar wees voorzichtig met iets heel exotisch. "

Het seizoen van het evenement is ook belangrijk. En planners van evenementen houden vaak discussies over toekomstige evenementen tijdens een heel ander seizoen. "Hoewel je misschien je menu in het holst van de winter bespreekt, zou het evenement in juni kunnen zijn. Korte ribben en aardappelpuree in januari klinken fantastisch, maar als je evenement in juni rondrent, wil je iets veel lichters, "zegt Ziegler. In het geval gaat het plannen van een evenementenmenu over veel meer dan de voedselkeuzes zelf. Maar de volgende stap is het inhuren van de cateraar om u te helpen het te doen.

Deskundig advies over het inhuren van een particulier cateringbedrijf

Misschien heeft u al ideeën voor het cateringmenu in gedachten, de volgende stap is het inhuren van een cateringbedrijf voor uw evenement. "Praat met uw cateraar over wat zij het beste doen," adviseert Ziegler. "Ze hebben veel ervaring met crowdfavorieten en weten wat ze het beste kunnen uitvoeren."

Naast het gebruik van uw cateraar als een voedings- en drankconsulent en de cateringserviceprovider voor uw evenement, biedt Ziegler ook de volgende tips voor het inhuren van een cateraar of cateringbedrijf voor de evenementen:

Proef het eten van de cateraar

Door het eten van de cateraar te proeven, krijgt u een kans om de catering te proeven en ook om te ervaren hoe deze zal worden gepresenteerd. Dit is ook een goed moment om de chef-kok te ontmoeten en te bepalen hoe flexibel hij of zij is. Alle items kunnen naar eigen smaak worden aangepast, dus zorg ervoor dat uw feedback serieus wordt genomen. Vraag hoe het eten wordt bereid.

Tip voor cateringpro: Vraag of de catering ter plaatse wordt klaargemaakt of van tevoren wordt klaargemaakt en in een hete doos wordt gelegd om warm te blijven. Deze verschillende praktijken hebben een grote invloed op de kwaliteit van het eten wanneer het aan uw gasten wordt geserveerd.

Controleer referenties

Ook al krijgt u hoogstwaarschijnlijk een lijst met zeer tevreden klanten, er zijn nog steeds goede klusjes informatie die u kunt leren als u echt de tijd neemt om de referenties van een cateraar te controleren. Het is een uitstekende manier om inzicht te krijgen in wat de cateraar het beste doet. Goede vragen voor referenties zijn onder meer: ​​Hoeveel keer hebben ze de cateraar gebruikt? Wat vond je het leukst aan hun cateringdiensten voor evenementen? Wat is één ding dat je zou veranderen voor hun volgende evenement?

Vraag foto's uit het verleden

Cateringfoto's geven u een goed beeld van de esthetiek van de cateraar. Foto's van gebeurtenissen uit het verleden kunnen u inzicht geven in hoe hun evenementen over het algemeen zijn opgezet. Stel jezelf de volgende vragen: Hou je van hun service-ware, gebruik van spatiëring en afwerking? Is het de stijl die je zou willen hebben voor je evenement? Ten slotte is het bekijken van foto's van het vorige werk van een cateraar ook een prima manier om aan de cateraar uit te leggen wat je leuk vindt met referenties. Wat zou je graag herhaald zien tijdens je evenement?

Bespreek de beschikbare services

Sommige cateraars zijn meer full-service dan anderen, met de mogelijkheid om linnengoed, tafels, stoelen, bloemen en evendécor te leveren. Je kunt ze een idee geven van wat je leuk vindt en ze kunnen alles voor je samenstellen en alle verkopers organiseren. Aan de andere kant verzorgen sommige cateraars alleen de evenementvoedsel- en -voedingsservice en bent u verantwoordelijk voor het coördineren van al uw andere artikelen en verkopers. Hoe dan ook, het is prima, zolang de diensten van de cateraar aansluiten op jouw behoeften.

Bekijk alles in persoon

Persoonlijke ontmoetingen zijn niet alleen een goede manier om ervoor te zorgen dat er geen miscommunicatie is als het gaat om belangrijke zaken als het geplande cateringmenu en het cateringvoorstel, ze zijn ook een geweldige manier om uw gekozen cateraar beter te leren kennen. Zo kunnen persoonlijke vergaderingen u een kans geven om de cateringactiviteiten te bekijken. Is het kantoor schoon? Ben je tijdig begroet? Als je tijdens dit proces enige aarzeling hebt, moet je dit nu oplossen en het kan overgaan naar de evenementendag.

Zorg ervoor dat ze zijn georganiseerd

Als uw voorstel op tijd is en uw salesmanager professioneel en flexibel is, is dat waarschijnlijk een teken van een goede bedrijfscultuur. Dit is vooral belangrijk omdat deze eigenschappen hoogstwaarschijnlijk overgaan naar het team dat je evenement behandelt. Maar let op: het tegenovergestelde kan ook waar zijn. Als uw voorstel na de beloofde datum naar u wordt verzonden of als er een algemeen gevoel van desorganisatie is tijdens het verkoop- en planningsproces, kan dit een teken zijn dat tijdigheid en organisatie geen belangrijke waarde zijn voor de cateraar.

Lees de kleine lettertjes

Als het gaat om het ondertekenen van uw cateringvoorstel, is het belangrijk om elk detail te bekijken en te begrijpen. Is je voorstel alles inclusief alles waar je om vroeg? Is belasting inbegrepen? Zal de prijs per persoon variëren als uw aantal gasten stijgt of daalt? Hoe rekent de service voor arbeidskosten? Ben jij verantwoordelijk voor het fooien van de staf die avond? Wanneer u voorstellen van een cateraar met elkaar vergelijkt, is het belangrijk dat u appels met appels vergelijkt en al uw kosten begrijpt die aan de voorgestelde gebeurtenis zijn verbonden.

Neem contact op met de evenementenlocatie

Veel locaties hebben een lijst met voorkeursleveranciers, die waarschijnlijk traiteurs zal omvatten voor locaties waar geen cateringdiensten worden aangeboden. Mogelijk moet u samenwerken met een van de vermelde cateraars, maar zelfs als u dat niet bent, kan dit in uw voordeel zijn. Als je iemand op die lijst gebruikt, zijn ze bekend met je evenementenlocaties en alles wat daarbij hoort, van de regels tot het instellen van de ruimte. Het kan zijn dat u op de dag van uw evenement minder ongelukken zult hebben. Preferred-verkopers kunnen ook andere privileges hebben die ze aan u kunnen doorgeven.

Traiteurs die niet bekend zijn met een locatie, kunnen op het eerste gezicht goedkoper zijn, maar er kunnen kosten aan verbonden zijn na uw evenement omdat de cateraar het afval niet heeft verwijderd zoals vereist of een andere straf omdat het het beleid van de locatie niet begrijpt.

Vraag over speciale vereisten

Goede traiteurs zullen met u aan speciale vereisten werken. Grote cateraars anticiperen op hen. Hoe het ook zij, vraag uw cateraar hoe zij omgaan met speciale vereisten zoals dieetbeperkingen, veranderingen ter plaatse en late toevoegingen. Zelfs de beste planners worden meestal geconfronteerd met ten minste één on-site verrassing. Zal uw cateraar in staat zijn om een ​​glutenvrije maaltijd samen te stellen? Als de welkomsttoespraak 15 minuten te laat is, kan de keuken dan rollen met een nieuwe tijdlijn? Flexibiliteit en een goede houding van iedereen die bij een evenement betrokken is, zijn cruciaal.

Weet wie de baas is

Meestal is de persoon waarmee u werkt tijdens de verkoop- en planningsprocessen niet uw primaire aanspreekpunt op de dag van het evenement. Als u op die dag wijzigingen wilt aanbrengen of vragen wilt stellen, is het belangrijk om uw contactpersoon te kennen. Diepte in het team geeft je de zekerheid dat als een persoon tijdens je evenement wordt vermist vanwege ziekte of een conflict, er nog steeds een heel team achterblijft.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Abercrombie & Fitch Scandal

✔ - Een echte verhindering van verhindering met de bank

✔ - Wat is de beste grootte voor een restaurantmenu?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!