Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Soorten crowdfunding voor uw bedrijf


Crowdfunding krijgt de laatste tijd veel nieuws en dat zou ook moeten. Het wordt een geaccepteerd proces om geld in te zamelen voor een idee, product of hele onderneming. Ondernemers hebben nu crowdfunding als een financiële optie als ze overwegen om hun bedrijf te financieren. Crowdfunding kan een aanvulling zijn of een vervanging zijn voor traditionele financieringsvormen, zoals engelbeleggingen, risicokapitaal en bankleningen.

Maar met verschillende smaken van crowdfunding om uit te kiezen, wat is de juiste keuze voor een ondernemer? Dat is het onderwerp dat we in dit artikel zullen onderzoeken.

Welke is geschikt voor mijn bedrijf?

Het is belangrijk om te begrijpen dat er verschillende vormen van crowdfunding zijn en elk met zijn eigen sterke punten. We bekijken elk type crowdfunding, bepalen hoe het werkt en kijken of het een goede match is voor uw bedrijf.

Equity Crowdfunding

Om een ​​bedrijf van de grond te krijgen of kapitaal aan te bieden om echt te groeien, hebben ondernemers zich doorgaans tot externe investeerders gewend. In dit scenario verkopen ze een deel van hun bedrijf aan een belegger (of groep van beleggers) in ruil voor hun kapitaal. Crowdfunding heeft een eigen versie van dit type financiering: equity crowdfunding. In dit model kunnen beleggers soms slechts $ 500 investeren om een ​​klein aandeel in een bedrijf te kopen. Bedrijven zoals AngelList, OurCrowd, Seedrs en anderen zijn de leiders in deze ruimte.

Voordelen

Grotere hoeveelheden geld:
In vergelijking met andere vormen van crowdfunding heeft equity crowdfunding het potentieel om grotere sommen geld bijeen te brengen. Hoewel dat niet altijd gebeurt, kan de individuele controle die investeerders kunnen schrijven de kleine transacties in andere financieringsvormen, zoals op beloning gebaseerde crowdfunding, in de schaduw stellen.

Eén klant / belegger:
Als je buiten crowdfunding $ 1 miljoen kunt opkopen bij 100 investeerders, krijg je 100 mensen die je vertellen wat je moet doen. Sommigen van hen zullen een goed advies hebben; anderen niet. Wanneer u dit bedrag via crowdfunding verhoogt, consolideren de crowdfundingplatforms doorgaans alle beleggers en hun geld in één entiteit. Dit betekent dat u slechts één belegger hebt om mee te communiceren en één belegger op uw kapitalisatietabel.

De nadelen

Niet viraal:
Op dit moment is er om verschillende redenen, waaronder een Amerikaanse regelgeving die crowdfunding niet volledig heeft omarmd, niet echt een grote, hongerige groep investeerders bezig met het doorzoeken van crowdfundingplatforms, op zoek naar het nieuwste en beste bedrijf om te financieren. Het is moeilijker om grip te krijgen met crowdfundingplatforms voor aandelen.

Je verkoopt een deel van je bedrijf
Er is een gezegde dat het meestal beter is om een ​​kleiner aandeel in een groter bedrijf te bezitten dan een groot bedrijf in een kleinere onderneming, maar dit is een persoonlijke beslissing. Wilt u externe investeerders?

Beloningen gebaseerde Crowdfunding

Als u bekend bent met Kickstarter of Indiegogo, dan zou u een idee moeten hebben van wat op beloningen gebaseerde crowdfunding inhoudt. In dit model creëert een ondernemer een crowdfunding-campagne om geld in te zamelen voor een product dat vaak niet meer is dan een idee. Bijdragers aan deze campagnes kunnen het product meestal vooraf aanschaffen tegen voordelige prijzen.

De voordelen

"Goedkoop geld":
Bij rewards-gebaseerde crowdfunding verkoopt u geen deel van uw bedrijf - u brengt vroege fans en klanten binnen. Dat betekent niet dat dit zo is gemakkelijk geld - u zult het product nog steeds moeten maken en verzenden naar mogelijk duizenden wachtenden op crowdfunding.

Het gaat over meer dan het geld:
Veel bedrijven wenden zich tot beloningen - crowdfunding niet alleen omdat het een efficiënte manier is gebleken om een ​​nieuw product of bedrijfsonderdeel te werven. Het bouwt ook rabiate fans op, mensen die enthousiast zijn om een ​​vroege supporter van je bedrijf te zijn. Gevestigde bedrijven wenden zich tot crowdfunding om producten met hun publiek te testen om te zien of ze succesvol zullen zijn wanneer ze worden gelanceerd.

Cons

Succes kan je ondergang zijn:
We lezen over meer en meer crowdfunding-campagnes die miljoenen dollars hebben opgehaald en failliet zijn gegaan. Hoe gebeurt dat? Nou ja, geld inzamelen is slechts het eerste deel van een crowdfunding-campagne met beloningen. Je moet nog steeds een product maken en verzenden. Dat is ECHT lastig gebleken voor sommige startende en beginnende bedrijven.

Marktplaatsleningen

Individuen hebben zich tot crowdfunding gewend om banken te omzeilen en geld te lenen om dingen zoals hun creditcards af te betalen of om hun keukens opnieuw te doen. Peer-to-peer lenen (nu marktlening genoemd) omarmt nu enkele kleine bedrijven die zich wenden tot sites als LendingClub om zakelijke leningen af ​​te sluiten.

De voordelen

Beter dan banken (soms)
Met peer-to-peer-leningen kan deze vorm van crowdfunding de rente bij banken verslaan. Bovendien kunnen bedrijven die moeilijk een lening bij een bank kunnen krijgen, succes vinden met crowdfunding. Soms. Het is nog vroeg en alleen omdat het voor uw bedrijf kan werken, betekent nog niet dat er iemand is die u geld wil lenen.

Cons

Meer schulden
Lenen via de markt is alleen dat... lenen. Dat betekent dat je nog een lening hebt die je moet terugbetalen. U kunt gunstige tarieven krijgen, maar u moet deze lening nog steeds betalen.

Donatie-Based

Als u non-profit bent, heeft u uw eigen vorm van crowdfunding. Dit vereist geen beloningen weggeven (zoals u doet met rewards-gebaseerde crowdfunding). Donatie-gebaseerde crowdfunding is de online manier om te geven - non-profitorganisaties voeren crowdfundingcampagnes uit, ze worden gedeeld met geïnteresseerde donoren en u zamelt geld in. Dit zijn de beste crowdfunding-sites voor goede doelen en non-profitorganisaties.

Dus daar heb je het. Crowdfunding is er in verschillende smaken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Welke ga je kiezen?


Video Van De Auteur: Hoe regel je de financiering van je bedrijf? | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een kleine papiervernietiger te starten

✔ - Hoe S-bedrijven belastingen betalen

✔ - Terughoudendheid van handels- en niet-concurrentiebedingen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!