Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Soorten wapenstoelen en andere steunen

Wapening steunen Zorg voor een goede betondekking


Wapening, of wapeningsstaaf, moet worden ingekapseld in beton tot de juiste diepte (de zogenaamde afdekking) om de betonconstructie te versterken zoals ontworpen. Wapeningstoelen en soortgelijke steunen zijn de standaardinrichtingen die worden gebruikt om de wapening op te heffen of deze van de betonvorm te scheiden zodat de wapening wordt omgeven door beton om de gespecificeerde dekking te verzekeren. Er zijn veel soorten stoelen en andere ondersteuningen beschikbaar voor verschillende toepassingen. De juiste ondersteuning voor elk project kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het type oppervlak onder het beton, het type betonbekisting en de ontwerpspecificaties.

Standaard betonstoelen

Het meest voorkomende type stoel verhoogt de wapening van de grond. Deze worden vaak gebruikt op funderingsfunderingen, betonnen platen en ander vlakwerk. De stoelen kunnen zijn gemaakt van metaal of plastic of ander niet-corrosief materiaal. Ze bieden stabiliteit en zijn licht, economisch en eenvoudig te installeren.

Speciale uitvoeringen van standaardstoelen zijn stoelen met een vlakke bodem die voorkomen dat de stoeluiteinden de dampscherm onder de platen doorprikken en een stabieler oppervlak bieden. Standaard stalen stoelen kunnen worden uitgerust met kunststof voeten om puntcorrosie op het betonoppervlak te voorkomen. Er zijn ook roestvrijstalen stoelen die niet corrosief zijn en worden gebruikt wanneer plastic niet in het beton wordt toegelaten of wanneer het gewicht te hoog is voor plastic stoelen.

Spacer Wheels

Spacer wielen worden gebruikt op kolommen, muren, balken, pre-gegoten bekisting en ronde bekisting. De wielen zijn gemaakt van kunststof en hebben een intern web, of een frame, dat de wapening in het midden van het wiel vasthoudt. En omdat het wiel rond is, kan het niet omvallen als stoelen wanneer de wapening wordt verplaatst. Spacer wielen zijn sterk en licht en maken minimaal contact met het oppervlak, en ze zijn beschikbaar voor verschillende rebar-maten.

Stoelen met meerdere niveaus

Multi-level stoelen worden gebruikt op matten of andere configuraties met meerdere staallagen. De stoel met meerdere niveaus kan op meerdere hoogtes worden geplaatst, zodat u een onderlaag, een tussenlaag en een toplaag kunt installeren, waarbij de afstand tussen alle wapeninglagen behouden blijft. Deze stoelen bieden doorgaans een grote stabiliteit en zorgen voor een goede betonnen stroom tussen de afstandhouders. Deze oplossing kan tijd en geld besparen door de noodzaak van aangepaste ondersteuningsfabricage te verminderen of te elimineren.

Staafverbindingsstuk met stippen of ronde kap

Een afstands- of ronde dopafstandshouder is vereist wanneer verticale staven verticaal worden geïnstalleerd en een betondekking aan de onder- of bovenzijde vereist. De dop is aan het uiteinde van de wapening geïnstalleerd en heeft een dunne, langwerpige punt die de wapening ondersteunt en deze op een exacte hoogte positioneert. De punt is ook ontworpen om u een betere betonstroom te geven om puistjes te voorkomen.

Rebar stoel problemen

Wapenstoelen en andere steunen werken alleen zoals ontworpen als ze op de juiste manier worden behandeld en geïnstalleerd. Een veel voorkomend probleem is dat stoelen omvallen. Dit gebeurt het vaakst wanneer de vereiste dekking meer dan 2,5 inch is, omdat de hoogte-breedteverhouding van de stoel het gemakkelijk kan maken dat de stoel omvalt wanneer werknemers op de wapening stappen. Een ander probleem is dat de steunen te ver uit elkaar liggen, waardoor de wapening in het midden kan buigen of kan leiden tot het breken van stoelen als gevolg van het gewicht van de wapening.

Stalen stoelen met plastic poten kunnen tijdens installatie van hun voeten afkomen, waardoor roest op het betonoppervlak ontstaat.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 4 Manieren om een ​​gebouw te slopen

✔ - Hoe eBay veilingen winnen Bieden met Snipen

✔ - De evolutie van marmer extractietechnieken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!