Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Ondersteunen om defecte stichtingen te repareren


Onderbouwing is een methode die wordt gebruikt om de funderingsdiepte te vergroten of defecte funderingen te herstellen. Dit kan het geval zijn als u van plan bent verhalen aan een bestaande structuur toe te voegen of als de fundering is beschadigd.

Een zichtbaar teken dat uw gebouw moet worden ondersteund, is wanneer scheuren zichtbaar zijn. Een gebouw moet zijn fundering ondersteunen wanneer scheuren breder zijn dan ¼ inch en er zijn enkele tekenen van een gebrekkige fundering, met name diagonale scheuren. Functies van de stichting kunnen ook worden beschouwd als opgeheven fundamenten, gebarsten of kromgetrokken muren en gebarsten betonnen vloeren.

De meest gebruikte methode van onderbouwing is de massa-stortingsmethode. Dit proces vereist het achtereenvolgens uitgraven van secties tot een vooraf vastgestelde diepte onder de fundering en het plaatsen van beton op elke put. Herhaal de methode totdat het gehele getroffen gebied is onderbouwd. Er zijn andere methoden en technieken om te onderbouwen die in de volgende secties worden beschreven.

Onderbouwing met schroefstapels en beugels

Ondersteunen met schroefstapels en beugels wordt normaal gesproken gebruikt in bepaalde gevallen waar het traditionele onderbouwproces niet mogelijk is. Sommige gebouwen vereisen mogelijk het graven tot grote diepte of misschien is het niet haalbaar om een ​​heistelling te gebruiken, waardoor het ideaal is om de schroefpalen en beugels te gebruiken. De schroefpalen en beugels kunnen alleen door een man van twee man worden geïnstalleerd met de hand of met behulp van kleine apparatuur zoals een minigraafmachine.

Schroefpalen kunnen worden geïnstalleerd in funderingen met de capaciteit om te werken in spanning en compressie, bestand te zijn tegen verticale en zijdelingse windkrachten en trillings- en afschuifkrachten. Ze zijn ideaal wanneer ze worden gebruikt met ondersteunende steunbeugels. De constructie kan dan worden teruggetild naar een niveaupositie en het gewicht van de fundering wordt overgebracht naar het steiger- en haaksysteem. Schroefpalen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele palen, zoals de snelheid van installatie, weinig geluid en minimale trillingen die schade aan de omgeving kunnen veroorzaken.

Paal en ligger methode

Ondersteunen met pool en balken is een andere grote en geprefereerde methode om de voet te verminderen. Het gebruik van dit systeem vereist dat er aan elke kant van de betreffende muur een minipaal wordt geïnstalleerd. Nadat de palen zijn geïnstalleerd, wordt metselwerk onder de muur verwijderd en wordt de naaldbalk met gewapend beton gebruikt om de palen aan te sluiten en de muur te ondersteunen.

Het verkleinen van de afstand tussen de naaldbalken biedt ruimte aan zeer hoge belastingen. Het draagvermogen van de onderliggende lagen zal het aantal, de diameter, de diepte en de afstand van de gebruikte palen bepalen. Beboste palen of kistgestapelde palen kunnen worden gebruikt met deze methode van onderbouwing. De voordelen van onderbouwing met pool en balken zijn:

 • Geschikt voor beperkte toegang
 • Sneller dan traditionele onderbouwing
 • Hoge belastbaarheid
 • Minder verstoring, minder spoil gegenereerd en snel voltooid

Onderbouwing met opgestapeld vlot

Onderbouwing met een opgestapeld vlot moet worden gebruikt wanneer de gehele structuur moet worden onderbouwd. Het wordt aanbevolen als de fundamenten te diep zijn voor andere onderbouwmethoden of in gebieden waar de grond zo hard is dat kleine apparatuur niet kan worden uitgegraven om diepte te vereisen. Palen worden op bepaalde locaties geplaatst door beladingstoestanden; dan worden zakken onder grondpoten gebroken en worden versterkte naaldbalken geplaatst om de lading van de muur te dragen. Een ringstraal wordt vervolgens gebouwd om alle naalden te verbinden en de structuur wordt met beton gegoten.

Voordelen van dit systeem zijn:

 • Biedt dwars- en dwarsverbindingen door de hele structuur.
 • Economisch op dieptes groter dan 1,5m.
 • Externe toegang is niet nodig.
 • Vermindert verstoringen van drainagesystemen.

Ondersteunende tips

Normaal gesproken moet dit proces worden ontworpen of geleid door een structurele ingenieur voor betere resultaten, maar hier zijn een paar tips die u zullen helpen tijdens het ondersteuningsproces.

 • Het onderbouwproces moet worden gestart vanuit de hoeken en naar binnen toe.
 • Onderbouwing mag alleen op dragende muren plaatsvinden.
 • Schuif niet onder niet-dragende wanden.
 • Begin onder een streepje grond te ondersteunen. Het wordt aanbevolen om te beginnen met minimaal 3 voet lang, twee voet breed en twee voet diep.
 • Nadat de uitgraving is voltooid, beton toevoegen aan de holte. Beton moet worden gemengd met één deel cement, drie delen zand en zes delen aggregaten.
 • Denk eraan om bekisting aan de randen te gebruiken.

 • Toegestaan ​​beton geplaatst om ten minste twee dagen in te stellen.
 • Gebruik een staafstang om ervoor te zorgen dat de holte onder de bestaande fundering wordt opgevuld.
 • Zorg ervoor dat het beton goed is uitgehard voordat u het laadt.
 • Zodra het beton voldoende sterkte heeft gekregen, breek de uitstekende voet af.
 • Snijd het beton met de massa betonoppervlak.
 • Aanvulling en compact. Als u problemen ondervindt bij het bereiken van de vereiste consolidatie, gebruikt u een slang om water aan de grond toe te voegen.


Video Van De Auteur: SCP-2000 Deus Ex Machina | Thaumiel class | memory-altering / structure / temporal scp

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe je donorretentie kunt verbeteren met sociale media

✔ - 8 Manieren om erosie op bouwplaatsen te beheersen

✔ - Waarom sfeerzaken voor uw klanten bewaren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!