Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Verschillende vrachtkosten begrijpen


In een mondiale economie kunnen bedrijven veel winnen door zaken te doen met bedrijven buiten de Verenigde Staten. Wanneer u dit doet, moet u weten wat uw verzendkosten zullen zijn. Wanneer u producten in het hele land of in het buitenland verzendt, kan bekendheid met bepaalde documenten en soorten kosten verwarring en verliezen voor uw bedrijf voorkomen. Alle documenten met betrekking tot verzendkosten en administratie moeten worden vastgelegd en voor meerdere jaren worden bewaard in het geval van een toekomstige uitgave.

Bills of Lading en vrachtbrief

Alle verladers bezorgen klanten twee belangrijke documenten: het connossement en de vrachtbrief. Een vrachtbrief is in wezen een factuur en is een handig hulpmiddel voor het bijhouden van gegevens en het betalen van rekeningen. Een vrachtbrief is echter een belangrijk juridisch document.

Vrachtbrieven zijn officiële documenten die soms worden gebruikt door de rechtbank en die het type item en het aantal items dat wordt vervoerd, noemen. De rederij of een extern logistiek bedrijf levert deze documenten. Vrachtbrieven geven nauwkeurig het gewicht, de waarde en de beschrijving van elk artikel weer. Ze moeten ook informatie bevatten over wanneer de eenheden worden verzonden en afgeleverd. Een connossement is een overeenkomst tussen u en de verzender.

Hieronder staan ​​gemeenschappelijke kosten die kunnen worden beschreven in vrachtbrieven of vrachtbrieven.

 • 01

  Geadresseerde verzamelt

  De geadresseerde, meestal de koper aan wie de vracht wordt geleverd, betaalt alle vrachtkosten bij ontvangst. De geadresseerde wordt verantwoordelijk geacht voor douaneaangiften en het indienen van belastingen of formulieren.

 • 02

  Vooraf betalen en toevoegen

  De verlader betaalt voor vracht en rekent vervolgens de klant aan. Dit is een goede optie wanneer de verzender en vervoerder een positieve relatie hebben, wat resulteert in goede tarieven. De verzender kan vaak betere deals onderhandelen dan de klant zelf zou kunnen doen.

 • 03

  Derde partij

  Een derde partij, meestal een professioneel logistiek bedrijf, betaalt alle vrachtkosten in plaats van de verzender of geadresseerde. Deze optie is waardevol wanneer de bestelling ingewikkelder is of de geadresseerde, de persoon of onderneming die de zending ontvangt, nieuw is voor het bedrijf.

 • 04

  Rembours (COD)

  De vervoerder int de betaling op het moment van levering en stuurt de betaling vervolgens door aan de verzender om te worden terugbetaald. De vervoerder rekent meestal een extra vergoeding voor deze service.

 • 05

  Free-on-board (FOB) oorsprong

  De FOB is het moment tijdens een uitwisseling wanneer de verkoper zijn rechten op de goederen verliest en de koper het eigendom aanvaardt. In een FOB-oplaadsituatie wordt de vracht de verantwoordelijkheid van de geadresseerden bij het verladingsdok en betaalt de geadresseerde alle bijbehorende kosten.

 • 06

  FOB Origin, Vrachtvooruitbetaald

  De vracht wordt de verantwoordelijkheid van de geadresseerde bij het dok van de afzender. De verzender betaalt alle vrachtkosten.

 • 07

  FOB Origin, Vrachtvooruitbetaald en terugbetaald

  De vracht wordt de verantwoordelijkheid van de geadresseerde bij het dok van de afzender. De verzender betaalt alle vrachtkosten en factureert vervolgens de geadresseerde voor de vrachtkosten.

 • 08

  FOB-bestemming

  De titel voor goederen passeert aan het dok van de geadresseerde en de verzender betaalt alle vrachtkosten. De vracht wordt vooruitbetaald verzonden.

 • 09

  FOB-bestemming, vracht verzamelen

  De titel voor goederen gaat over bij de haven van de geadresseerde en de geadresseerde betaalt alle vrachtkosten.

 • 10

  FOB-bestemming, vracht verzamelen en toegestaan

  De titel voor goederen gaat naar de haven van de geadresseerde. De geadresseerde betaalt de vrachtkosten van de koerier en trekt vervolgens de vrachtkosten af ​​van de factuur van de verkoper voor de goederen.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - De 9 beste Chicago Coworking Spaces voor gebruik in 2019

  ✔ - Services die uw verzekeringsagent moet bieden

  ✔ - De meest voorkomende mythes over public relations


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!