Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Begrijpingen, pandrechten en bezwaringen

Deze juridische lasten kunnen het eigendom in gevaar brengen


Hoe eng het ook klinkt, het bezit van onroerende goederen kan door verschillende factoren worden bedreigd. Alleen omdat u een huis of een stuk grond bezit, betekent dit niet noodzakelijk dat u er volledige controle over heeft of dat niemand anders enige claim of rechten op het eigendom heeft van het gebruik ervan.

Beperkingen kunnen worden gesteld aan uw gebruik of overdracht van het eigendom. En het kan door de overheid of zelfs een vereniging van huiseigenaren van je worden afgepakt als je bepaalde regels niet volgt en je belastingen en heffingen betaalt. Maar u kunt problemen voorkomen door te begrijpen wat uw eigendom en uw controle bedreigt.

Lasten op onroerend goed

Een bezwaring is een claim of andere kwestie die letterlijk uw volledige eigendomsrechten belast of beperkt. Het kan het retentierecht van een reparateur zijn vanwege een factuur die u niet hebt betaald of het resultaat van een onbetaalde belasting. Het kan een andere claim van eigendom of een belang in eigendom zijn. Een echtscheidende echtgeno (o) t (e) die niet op de akte staat, kan bijvoorbeeld een eigendomspercentage claimen op basis van gehuwd zijn en staatswetten met betrekking tot huwelijksgoederen.

U kunt zich bewust zijn van een bezwaring op uw eigendom en het is gewoon geen groot probleem voor u. Maar als u besluit te verkopen, zullen potentiële kopers de bezwaring vinden wanneer ze een titel zoeken en dit kan een verkoop blokkeren. De persoon of entiteit die de bezwaring heeft, kan op elk moment het recht uitoefenen om het tegen u te gebruiken.

Als er een bezwaring bestaat tegen een woning die u wilt kopen, moet dit voorafgaand aan de aankoop worden opgelost. Anders zou je een groot probleem kunnen kopen.

Verbindingen op onroerend goed

Een erfdienstbaarheid is geen eigendomsrecht, maar veeleer het recht van één partij om het land van iemand anders te gebruiken.

De meeste moderne onderverdelingen hebben een aantal zeer goed gedefinieerde erfdienstbaarheden voor nutsbedrijven. Je kunt niet genieten van die elektriciteit of riool tenzij er een manier is om de service aan je te krijgen en om het afval dat je maakt te verwijderen. Er zijn altijd erfdienstbaarheden voor nutsbedrijven, meestal een aantal meters van een eigendom langs een of meer eigendomslijnen.

Er zijn ook wat interessantere erfdienstbaarheden, en je zou op hen moeten letten als je een eigendom koopt. Er was eens een erfdienstbaarheid voor een bepaalde persoon, geïdentificeerd door de naam, om een ​​woning naar believen over te steken om toegang te krijgen tot iets op een naastgelegen eigendom. Dit lijkt misschien geen probleem, en het zou zeker geen probleem meer zijn nadat de genoemde persoon stierf, maar het is een voorbeeld van het soort verlies aan privacy dat je zou kunnen tegenkomen.

Er kunnen op elk moment vergrotingen worden toegestaan ​​en ze kunnen ook onder de juiste omstandigheden worden verwijderd.

Retentierechten op eigendom

Liens zijn zeker een zorg. Iedereen die je aanklaagt en een vonnis tegen jou wint, kan dat vonnis gebruiken om legaal een retentierecht tegen je eigendom te creëren. Het kan zelfs gebeuren als u een bepaald bedrag aan achterstallige kinderbijslag verschuldigd bent, en het kan zeker gebeuren als u onbetaalde onroerendgoedbelasting of huiseigenarenbondattributen verschuldigd bent. U kunt het pand niet verkopen als het een retentierecht heeft zonder eerst het pandrecht te hebben vervuld of tegen betaling uit de verkoopopbrengst.

Of u nu koopt, verkoopt of gewoon van plan bent om een ​​tijdje te bezitten, het loont om op de hoogte te zijn van deze problemen. Als u de beperkingen en bedreigingen voor het eigendom van onroerend goed begrijpt, bent u een geïnformeerde koper en eigenaar en kunt u veel minder fout doen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het recht van Connecticut huurder om huur te onthouden voor reparaties

✔ - ADA Bouwrichtlijnen voor toegankelijke badkamers

✔ - Real Estate Virtual Assistant - Kostenvergelijking van virtuele assistent voor onroerend goed met werknemer


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!