Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Prorated Interest in Assumed Hypgages begrijpen


Vastgoedbeleggers kunnen, als het financieel voordelig is, een bestaande hypotheek van de verkoper aannemen bij het verwerven van een vastgoedbelegging. Wanneer dit is gebeurd, is er een vereiste vereist voor de veronderstelde hypotheekrente.

Aangezien de hypotheekrente achteraf wordt betaald, is de verkoper de koper "rente verschuldigd" voor of door de sluitingsdatum, aangezien de koper die rente zal betalen bij de volgende betaling na sluiting. Zoals bij de meeste proraties, moeten we uit de koopovereenkomst op voorhand weten of we pro rata zijn voor of door sluiting.

  1. Bereken de dagen van belang die de verkoper aan de koper verschuldigd is.
  2. Bepaal het bedrag per dag van de rente.
  3. Vermenigvuldig het aantal dagen met het aantal / dag voor het totaal.

Laten we een voorbeeldverheerlijking doen. Een vastgoedinvesteerder sluit op 16 juli een huurwoning. Het hypotheekevenwicht is $ 257.505, met een rentepercentage van 6.75% en we gebruiken een 365-jarig kalenderjaar. We zullen doorwerken tot de dag van afsluiten. Dit betekent dat de verkoper betaalt voor de sluitingsdag.

  1. De dagen die de verkoper te danken heeft aan de koper zijn 16 voor 1 tot 16 juli.
  2. $ 257.505 X.0675 = $ 17381.59 gedeeld door 365 dagen = $ 47.62 / dag.
  3. $ 47,62 / dag rente X 16 dagen = $ 761,92 van verkoper aan koper.

Dit zou een DEBIT zijn voor de Verkoper en een CREDIT voor de Koper.

Over geprorateerde rente in onroerendgoedtransacties

Het verkrijgen van hypotheekrente in veronderstellingen is eigenlijk niet zo gebruikelijk, omdat hypotheekveronderstellingen niet gebruikelijk zijn. Er zijn een aantal items in een afsluitende verklaring, residentieel of commercieel, die een pro-rating van gelden vereisen om ervoor te zorgen dat de koper en verkoper hun tariefaandeel betalen op basis van de sluitingsdatum.

Eigendom belasting

Onroerendgoedbelastingen worden achteraf betaald, wat betekent voor het voorgaande jaar. Triodosering van onroerende voorheffing is waarschijnlijk de meest voorkomende, aangezien belastingen doorgaans jaarlijks en niet maandelijks worden betaald. Ook als er een hypotheek is, is er waarschijnlijk een waarborg van maandelijks geïnde belastingen om er zeker van te zijn dat het jaarlijks gefactureerde bedrag kan worden gedekt wanneer het wordt ontvangen. Op basis van de datum van de closing ontvangt de koper een creditering voor het belastingbedrag dat vanaf die dag aan het begin van het belastingjaar verschuldigd zal zijn. Vervolgens betalen ze de volledige belastingaanslag op het moment dat ze verschuldigd zijn.

De verkoper betaalt effectief zijn deel van de belasting over het jaar aan de koper om vervolgens te worden gebruikt in de belastingtijd.

Inboedelverzekering

De koper is vanaf de sluitingsdag verantwoordelijk voor de verzekering. De verkoper heeft mogelijk een bepaalde verzekering vooruitbetaald, dus hij ontvangt een krediet voor elk bedrag dat hij dagen na sluiting heeft betaald.

huurprijzen

Dit komt vaker voor in appartements- en multi-familie deals, maar eengezinswoningen worden ook verhuurd. Een closing zou op de allerlaatste dag van de maand moeten zijn om een ​​huurprijsvereiste te voorkomen. Als deze bijvoorbeeld midden in de maand wordt gesloten, heeft de verkoper al huur voor de hele maand verzameld. De koper krijgt een krediet voor de huur van het midden tot het einde van de maand.

Commerciële ruimte is meer complex

Er zijn verschillende manieren om commerciële huurovereenkomsten te structureren. Sommigen hebben huurders die een deel of zelfs alle belastingen en andere operationele kosten betalen. Voor elk van deze vereisten kan een pro rata worden vereist, en voor een winkelcomplex of een winkelcentrum moet dit voor elke huurruimte worden berekend als de kosten worden gedeeld met de verhuurder.

We hebben het noemen van commerciële huurprijzen al genoemd, dus voor een grote overeenkomst voor de verhuur van winkelruimte kunnen er veel van deze berekeningen zijn. Dat is waarom er accountants zijn.

Vrijwel elke vastgoedtransactie met vooraf betaalde of achteraf betaalde bedragen vereist een pro-rating van die items op de afsluitingsverklaring. Het is niet iets dat de vastgoedprofessional doet, maar ze moeten het kunnen uitleggen aan hun koper of verkoper.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Eight Fundamentele verkopershulpmiddelen - Verkoop beter op eBay

✔ - Hoe American Fast Food Franchises zich in het buitenland uitbreidden

✔ - Year-End Fondsenwervingsstrategieën voor een non-profitorganisatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!