Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

USDA Health & Sanitary Regulations for Pre-Shipment

Meer informatie over gezondheid en hygiënische voorschriften vóór verzending


Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de gezondheids- en gezondheidsvoorschriften in uw land van bestemming die betrekking hebben op het product dat u gaat exporteren.

De beste manier om meer te weten te komen over deze voorschriften is contact op te nemen met functionarissen van het Foreign Agricultural Office, het Amerikaanse ministerie van landbouw. Dit kantoor is grotendeels verantwoordelijk voor toezicht op productie-, productie- en verzendpraktijken die de voedselveiligheid beïnvloeden, zoals levensmiddelenadditieven, productnormen en verpakkingen.

Fytosanitair inspectiecertificaat

Als u een landbouwproduct exporteert, hebt u mogelijk een fytosanitair inspectiecertificaat nodig. Dit certificaat wordt afgegeven door het Amerikaanse ministerie van landbouw om te voldoen aan de importbepalingen voor het buitenland. Het geeft aan dat een Amerikaanse zending is geïnspecteerd en vrij is van giftige planten- en plaagziekten. Naast het fytosanitaire certificaat geeft de USDA het exportcertificaat voor verwerkte plantaardige producten en het certificaat van kwaliteit en staat af. Als een verwerkt plantaardig product geen fytosanitair certificaat kan krijgen maar de toegang tot een of meer landen is geweigerd bij gebrek aan een gezondheidscertificering, kan een uitvoercertificaat worden afgegeven.

Sommige producten in deze categorie zijn noten in bulk die gezouten, geroosterd of vacuüm verpakt zijn (in of uit de schaal), sojaproducten en meel dat via oplosmiddel uit zaden wordt geëxtraheerd. Het Certificate of Quality and Condition wordt aangeboden in de Certificatiehandleiding van de USDA na officiële inspectie en beoordeling van ingeblikte, bevroren en gedehydrateerde groenten en fruit en andere aanverwante producten.

De divisie ontwikkelt en onderhoudt tevens normen van Amerikaanse normen, handleidingen, inspectiehulpmiddelen en kleurengidsen voor deze producten; en commerciële artikelomschrijvingen voor alle grondstoffen. Dit certificaat is beschikbaar op basis van een vergoeding en kan worden aangepast aan uw specifieke exportbehoeften.

Inspectie voor dierenwelzijn en plantengezondheid (APHIS)

Inspectie voor dierenwelzijn en plantengezondheid (APHIS) helpt de handel in landbouwproducten voor importeurs en exporteurs te bevorderen en de eenheid voor gewasbescherming en quarantaine (PPQ) is van vitaal belang voor het succesvol verplaatsen van gezonde grondstoffen naar en vanuit de Verenigde Staten.

PPQ is ervoor verantwoordelijk dat gezonde zaden, planten, hout, bloemen, groenten, fruit en een groot aantal andere landbouwproducten zonder risico voor de landbouw en natuurlijke hulpbronnen kunnen worden geëxporteerd.

Krijg het recht de eerste en enige tijd

Zelfs een klein documentatieprobleem kan u en uw klant tijd en moeite kosten. Eens stuurde een zeer overstuur Japanse klant me een e-mail over een probleem met het gezondheidsinspectiecertificaat dat ze hadden bij een zojuist ontvangen zending. Ze klaagden dat ik het gezondheidscertificaat had moeten voorbereiden om precies overeen te komen met de proforma. Mijn klant vertelde me dat de lokale douanebeambten de inklaring van de goederen vanwege die specifieke discrepantie niet zouden toelaten. Hoewel ik een beetje in de war raakte door de extra gegevens die ze op de handelsfactuur wilden hebben, heb ik het binnen enkele minuten opnieuw uitgebracht, niet alleen in één nieuwe versie maar drie, voor het geval de eerste niet geschikt was voor de douane.

Uiteindelijk bleken ze alle drie te werken, dus besloten ze om het best aan hun behoeften te voldoen en hun zending te ontruimen.

Gelukkig voor mij was die fout gemakkelijk op te lossen. Tot op de dag van vandaag brengt de klant dit verhaal nog steeds naar voren, omdat ze nooit een leverancier zo veel moeite hebben gedaan om het de tweede keer goed te doen! Nu is mijn leidende principe om alles in het werk te stellen om het de eerste en enige keer goed te doen. Het zou ook van jou moeten zijn.

Voor meer informatie bezoek:

Phytosanitary Certificate Issuance and Tracking (PCIT)

Inspectie voor dierenwelzijn en plantengezondheid (APHIS)

USDA - APHIS-vergunningen, meldingen, petities, licenties en certificeringen


Video Van De Auteur: USDA – Animal and Plant Health Inspection Service

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe Bridal shows en Expos organiseren

✔ - Definitie van vastgoedlening naar waarde (LTV) ratio

✔ - Waarom heeft eBay mijn verkoopbeperkingen beperkt?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!