Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Gebruik de klantenservice om het winkeldiefstal te voorkomen


Elk jaar verliest een detailhandelaar naar schatting bijna 3% van zijn omzet als gevolg van winkeldiefstal in de winkel. Volgens de National Association for Shoplifting Prevention is er geen profiel voor een winkeldief. Mannen en vrouwen stelen even vaak. 75% van de winkeldieven is echter volwassenen en slechts 25% in hun tienerjaren of jonger. Wat bewijst dat het geen "fase" of jongere misdaad is. En van diegenen die winkeldiefstal doen, melden ze dat ze maar 1 op elke 48 keer dat ze stelen worden gepakt. In alle gevallen van "preventie" rapporteerden de potentiële winkeldieven dat werknemers die een solide klantenservice gebruikten door hen te begroeten en bij te wonen de belangrijkste afschrikkende werking hadden.

Goed winkelbeheer kan een effectief middel tegen winkeldiefstal zijn. Winkeliers moeten ook gebruikmaken van winkellay-out, adequate voorraadbeheer en algemene beveiligingsmethoden volgen om winkeldiefstal te bestrijden. Als uw winkel is ontworpen om winkeldiefstal te verminderen, is een andere vorm van preventie het gebruik van klantenservice-technieken om kansen om te stelen weg te nemen.

Zo kunt u winkeldiefstal met klantenservice voorkomen:

 1. Staffing: Plan een voldoende aantal werknemers om tegelijkertijd te werken. Te veel winkels hebben slechts één medewerker tegelijkertijd. Wanneer die medewerker naar de achterkamer of zelfs naar de badkamer gaat, wordt de winkel leeg gelaten en is een gemakkelijk teken voor een winkeldief.
 2. Groeten: Groet elke klant die de winkel betreedt. Hierdoor weet de klant dat u op de hoogte bent van hun aanwezigheid.
 3. Wees attent: Maak uzelf beschikbaar voor alle klanten en verlaat de winkel nooit zonder toezicht.
 4. ontvangsten: Geef elke klant een kwitantie voor elke aankoop. Vereisen ontvangstbewijzen voor restituties voor geld. Prullenbak elke afgedankte bonnetjes onmiddellijk.

 1. Blijf gefocust: Sta niet toe dat klanten de kassier afleiden terwijl een andere persoon wordt uitgecheckt.
 2. Zakcontrole: Implementeer een beleid en procedure voor rugzakken en tassen die door klanten zijn binnengebracht. Deze is geen favoriet van de klant en ik zou het vermijden om er een automatische oefening van te maken.
 3. Code 3: Als u verdachte activiteiten opmerkt, waarschuw dan onmiddellijk andere werknemers. Veel winkels hebben een beveiligingscode om personeel te waarschuwen voor mogelijke winkeldieven.
 4. Helpende hand: Benader de verdachte en vraag of hij / zij alles goed vindt. Noem dat je in de buurt bent als hij / zij je hulp nodig heeft. Laat de winkeldief gek kijken.

 1. Tagruil: Kassiers zouden prijskaartjes moeten bekijken en uitkijken naar prijsomschakeling. Vraag om een ​​prijscontrole als iets niet op zijn plaats lijkt.
 2. Verborgen items: Schoenendozen, portefeuilles, manden met deksels en elk ander gemakkelijk te openen product moeten door kassiers worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het geen andere goederen bevat.
 3. Verzegeld Shut: Elke tas moet worden gesloten. Veel winkels zijn naar een systeem met verzegelde tassen gegaan.

Als je nu een winkel van ongeveer 2.000 vierkante voet hebt, lees je waarschijnlijk veel van dat laatste deel en dacht je: "Dat is veel te veel" en je hebt gelijk. Dit beleid is ontworpen voor grotere winkels. En het laatste dat u wilt doen, is een winkelervaring creëren die aanvoelt als een grote kistenwinkel. Elektronicawinkel Fry's is berucht omdat hij zo streng is in al zijn winkeldiefstal- en diefstalbeleid dat klanten zich als criminelen voelen wanneer ze daar winkelen. In hun woorden voelt de klant zich alsof ze niet vertrouwd worden door de retailer - en dat is omdat ze dat niet zijn.

Stel je voor dat Nordstrom je tas zou controleren wanneer je binnenkomt of je een aantal gênante vragen voorlegt om terug te komen.

Bescherm uw merk zo veel aangezien u uw koopwaar beschermt. In mijn schoenenwinkels wisten we dat onze service de deur kon openen voor een slechte klant om van ons te profiteren, en sommigen deden dat ook. Maar het voordeel van de winkelervaring is zo superieur en aangenaam dat het de moeite waard was om af en toe een beetje te verliezen.


Video Van De Auteur: Mediamarkt Rijswijk drie keer doelwit van winkeldieven - TEAM WEST

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Lease-aankoop en de makelaar

✔ - De grootste Zuid-Afrikaanse retailers

✔ - Hoe te schrijven voor een tijdschrift


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!