Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Marketing Information Systems (MIS) gebruiken


Een paar rondes van marktonderzoek kunnen tonnen aan informatie produceren die beheerd moet worden op een manier die verzekert dat het waarde heeft voor besluitvormers. Het gebruik van een marketinginformatiesysteem (MIS) is één manier om om te gaan met de hoeveelheden marktonderzoeksgegevens die voor klanten zijn gecreëerd of om het gebruik van onderzoeksgegevens door een kleine ondernemer te ondersteunen.

Een marketinginformatiesysteem bestaat uit drie componenten:

 1. De computerhardware en -software die nodig is om gegevens te analyseren en rapporten te genereren
 2. Een outputsysteem voor beslissers op het gebied van marketing en reclame
 3. Vier soorten gegevens die door het MIS kunnen worden geanalyseerd

Functies van een marketinginformatiesysteem uitvoeren

Een marketinginformatiesysteem of MIS is een zeer aantrekkelijk hulpmiddel voor marktonderzoekers, omdat het een uitgebreide reeks functies biedt. Een MIS kan worden gebruikt om het type informatie te identificeren dat marketing- en reclamebeslissers nodig hebben, wat een zeer belangrijke functie is. De meer algemene functies van een MIS omvatten de capaciteit om gegevens te verzamelen en vervolgens te sorteren voor toekomstige toegang. Een MIS slaat de informatie op die het verzamelt en kan worden gebruikt om de gegevens die het verzamelt ook te analyseren.

Ten slotte kan een MIS worden gebruikt om relevante gegevens te distribueren naar managers die het zullen gebruiken voor product- of servicepromotie. En aangezien het gebruik van een MIS onder de leiding van een marktonderzoeker staat, zal de informatie tijdig aan klanten worden verstrekt.

Welke soorten gegevens kan een marketinginformatiesysteem gebruiken?

Omdat een MIS is ontworpen als een multifunctioneel systeem, kan het verschillende soorten gegevens verwerken. Verschillende bronnen voorzien het MIS van gegevens en deze kunnen als volgt worden geclassificeerd:

 • Verworven databases
 • Interne bedrijfsgegevens
 • Marketingintelligentie
 • Marktonderzoek

De MIS kan worden ingesteld om een ​​rapportreeks te genereren voor verschillende categorieën beslissingsnemers.

Het MIS van Frito-Lay produceert dagelijkse rapporten met verkoopgegevens op basis van regio en productlijn. De besluitvormers van Frito-Lay gebruiken de rapporten om het huidige marktaandeel van producten te beoordelen, zowel over de productlijnen heen als in vergelijking met de concurrenten in de snackvoedingsruimte in elke regio waar Frito-Lay zaken doet.

Behoeften voldaan door een marketinginformatiesysteem

 • Verworven databases: Er is echt een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar in de vorm van databases en een verrassend aantal gegevens is voor bedrijven gratis toegankelijk. Overheidsdatabanken bevatten bijvoorbeeld economische en demografische informatie over individuen, groepen en bedrijven.
 • Interne bedrijfsgegevens: Gegevens van verkoop- en marketingactiviteiten worden naar het MIS verzonden en de articulatie over de databases maakt de productie van rapporten mogelijk. Ook kan integratie van de MIS met het intranetplatform van het bedrijf de toegang tot verschillende bedrijfseenheden, afdelingsdatabases en zelfs werknemers mogelijk maken. Een intranet is een intern communicatienetwerk voor bedrijven.

 • Marketingintelligentie: Alle relevante informatie over de doelmarktomgeving kan worden geraadpleegd via slimme inlichtingenactiviteiten die de websites van concurrenten, publicaties uit de bedrijfstakhandel en marktwaarnemingen door mensen in de loopgraven volgen. Andere mogelijkheden voor marktintelligentie zijn onder meer handelsbeurzen, praten met klanten en potentiële klanten, gesprekken voeren met distributeurs over hun bedrijfsactiviteiten en deelnemen aan activiteiten zoals het inhuren van mystery-klanten en het kopen en testen van producten van concurrenten.

 • Marktonderzoek: Het marketingonderzoek en de gegevens die in het MIS zijn geïntegreerd, omvatten informatie uit gesyndiceerde onderzoeksrapporten en aangepaste onderzoeksrapporten, die kunnen worden afgeleid van secundair onderzoek of nieuw primair onderzoek. Hoe specifieker en unieker de marktonderzoeksgegevens zijn over de bedrijfsomgeving, concurrenten en klanten, over het algemeen geldt dat hoe waardevoller het bedrijf is.

bronnen

Solomon, M.R., Marshall, G.W., Stuart, E.W., Smith, J.B. Charlebois, S., & Shah, B. (2013).Marketing: echte mensen, echte keuzes (4de Canadese uitgever). Pearson Canada Inc.


Video Van De Auteur: What is a Marketing Information System?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beheer van een kleine geldrekening voor uw kleine onderneming

✔ - Wat beleggers willen zien in financiële overzichten

✔ - Een sectie 125-plan gebruiken om premium dollars te sparen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!