Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een rustige titelactie gebruiken om echt eigendom te creëren

Een vriendelijk rechtszaak om titel te wissen


Als eigenaar van een huis moet je ervoor zorgen dat je een duidelijke titel op het onroerend goed hebt. Een manier om dit te doen is door een 'vriendelijke rechtszaak' in te dienen bij een rechtbank tegen iedereen waarvan u reden hebt om te veronderstellen dat hij mogelijk het eigendom van de woning probeert te claimen. Leer de basis van een stille titelactie.

Redenen dat een huisbaas een rustig rechtsmiddel voor de titelactie kan indienen

Er zijn bepaalde situaties die kunnen leiden tot vragen over wie het recht heeft op de titel van een eigendom. Waaronder:

  • Vastgoedgrenzen onzeker: Het kan onduidelijk zijn waar de exacte grenzen van eigendommen zijn. Dit kan te wijten zijn aan een onvolledige enquête, gebrek aan onderzoek naar onroerend goed of een geschil met buren.
  • Verruiming van eigendom: Er kan een erfdienstbaarheid op het onroerend goed zijn, zoals een gedeelde oprijlaan, waardoor eigendomsrechten in twijfel kunnen worden getrokken.
  • Oude hypotheeklasten:Een vorige eigenaar kan beweren dat een oude hypotheek is afbetaald, maar heeft mogelijk geen fysieke registratie of bewijs van de uitbetaling.
  • Claims door Lienholders:Er kunnen claims van andere pandhouders op het onroerend goed zijn, zoals een retentierecht door de stad voor onbetaalde belastingen, die geen documentatie hebben waaruit blijkt dat ze zijn gelost.

  • Erfgenamen die claimen eigenaar van de accommodatie te worden: Als een huiseigenaar sterft, wordt zijn eigendom vaak verkocht in wat bekend staat als een landgoedverkoop. Dit is gebaseerd op de overtuiging dat alle erfgenamen van het onroerend goed die in de eigenaar zijn genoemd, hebben ingestemd om het onroerend goed te verkopen. Als u niet kunt bevestigen dat alle erfgenamen het eigendomsrecht in de accommodatie hebben opgegeven, kan een stil proces voor de titel de manier zijn om een ​​schone titel en enige aanspraak op de accommodatie vast te stellen.
  • Fouten op de Deed: Er kunnen schrijffouten voorkomen in de akte die moet worden opgelost

Waarom is duidelijke titel zo belangrijk?

Een duidelijke titel is essentieel wanneer u probeert financiering voor het onroerend goed te verkrijgen of wanneer u probeert het onroerend goed aan een andere koper te verkopen. Het is het bewijs dat u de eigenaar van het pand bent en dat niemand anders kan proberen eigendomsrechten of eigendomsrechten op te eisen.

Wat is een rustige titelactie

Een stille titelactie is een rechtszaak die wordt uitgevoerd om een ​​schone titel en eigendom van een eigendom vast te stellen. Als u geen schone titel heeft, zult u problemen ondervinden bij het verkopen van het pand of het verkrijgen van financiering voor het onroerend goed. Het doel van deze rechtszaak is om iedereen die het eigendom van het eigendom in de toekomst probeert uit te dagen, tot zwijgen te brengen en eventuele problemen die de titel kunnen vertroebelen weg te vagen.

Dit type rechtszaak wordt meestal uitgevoerd om specifieke bekende problemen met betrekking tot de titel op te lossen. Daarom moeten specifieke verweerders worden benoemd als gedaagden in de rechtszaak, zoals oude pandhouders of voormalige eigenaren en hun erfgenamen.

Quiet Title Action Process:

Wie kan een rustige titelactie indienen:

Het hangt van de staat af. Elke staat heeft specifieke wetten over wie een stille titelactie kan indienen. Sommige staten staan ​​alleen de geldschieter die de hypotheek heeft toe om dit soort rechtszaken in te dienen. In andere staten kan iedereen die een belang heeft bij de aankoop van het onroerend goed deze rechtszaak inleiden. In andere staten moet de huidige eigenaar van de accommodatie de stille titelactie indienen.

Partijen in een Quiet Title Action:

  • Eiser: De persoon of groep die probeert het eigendom van het onroerend goed vast te stellen.
  • verweerders: Iedereen die volgens de eisende partij zou kunnen proberen het eigendom van de woning op te eisen.

Een rustige titelactie indienen:

Er hoeft geen actief geschil te zijn om een ​​stille titelactie in te dienen. Het wordt vaak gezien als een preventieve rechtszaak, die tot doel heeft de duidelijke eigenaar van het onroerend goed vast te stellen en te voorkomen dat iemand anders in de toekomst eigenaarschap probeert op te eisen.

De eiser moet een stille titelactie indienen bij een rechtbank. De beklaagden worden op de hoogte gebracht en krijgen de tijd om te reageren op de klacht. Op basis van de staatswet hebben gedaagden een bepaald aantal dagen om op de klacht te reageren. Als de gedaagden niet reageren, of niet het eigendom betwisten, krijgt de eiser een duidelijke titel.

Als de verdachten het eigendom betwisten, zal de zaak voor de rechtbank komen. Het kan een lange strijd zijn om te bepalen wie het juridische eigendom van het onroerend goed heeft.

Kosten:

Het indienen van dit soort rechtszaken kan de eiser kosten van enkele honderden dollars, tot een paar duizend dollar, afhankelijk van de gerechtskosten, de mogelijkheid om de verdachten te contacteren en de kosten van de advocaat.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 3 Dingen die de waarde van eigendommen kunnen verminderen

✔ - Wat is de Mission Statement van Walt Disney?

✔ - Toepassingen en voordelen van Epoxy-vloeren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!