Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Terapeak gebruiken voor marktonderzoek en analyse van eBay


Goed marktonderzoek is de sleutel tot succes in elk bedrijf. Voor eBay-verkopers is de onderzochte markt de eBay-marktplaats en zijn klanten, en een tool die verkopers kunnen gebruiken is Terapeak. Deze service is zowel beschikbaar op internet als mobiel en bewaart gegevens die zijn geëxtraheerd van eBay voor maximaal een jaar. Hieronder staat een lijst met manieren waarop Terapeak een eBay-verkoper kan helpen de verkoop te verhogen.

Artikelprestaties

Ontdek welke items goed presteren en welke niet. Terapeak laat zien hoe volledige eBay-categorieën presteren in de afgelopen week of maand. Het toont ook verschillende statistieken, waaronder het totale verkoopvolume, het totale lijstvolume, het totale aantal succesvolle aanbiedingen, de biedingsactiviteit, de gemiddelde biedingsactiviteit per aanbieding, het verkooppercentage en de gemiddelde verkoopprijs.

Terapeak biedt sorteerbare hotlijsten van alle huidige best presterende eBay-categorieën, met een overzicht van de algehele verkooprang voor de categorie en het doorverkooppercentage voor de daar vermelde items. Hetzelfde is beschikbaar voor huidige topmediapunten, shopperzoekopdrachten, allerhande producten en titels van vermeldingen, met belangrijke statistieken voor elk van deze zaken, zoals het totale aantal biedingen en aanbiedingen voor items met dezelfde titel en algemene GMV. Maar onthoud, alleen omdat een product goed verkoopt, betekent niet dat de verkoper winst maakt.

80% van de artikelen op eBay is nieuw en sommige worden geïmporteerd uit China. Artikelen als iPhonegevallen en fidget-spinners zijn mogelijk populair en populair, maar de verkoper maakt er misschien alleen maar schamelere winsten van. Zeer hoge verkooppercentages zijn meestal een indicatie van lagere winstposten.

Aanbieding van upgrades

Terapeak helpt verkopers bij het ontdekken van functies, beschrijvingen, zoekwoorden en het vermelden van upgrades. Deze functie kan zeer nuttig zijn voor verkopers die geen sleutelwoord zoeken in een bepaalde niche, zoals mode of trending home decor. Met de zoekwoordfunctie kunnen verkopers ontdekken en leren welke buzz-woorden moeten worden gebruikt, zodat hun vermeldingen kunnen worden gekoppeld aan zoekopdrachten van kopers.

Concurrent Research

Meer dan alleen gegevens kunnen verkopers lijsten met vermeldingen van concurrenten verzamelen, waar ze deze kunnen bekijken, hun resultaten kunnen bekijken en kunnen achterhalen wat de beste praktijken zijn met betrekking tot de beschrijving, de titel en andere vermeldingen. Zoek niet alleen op artikel, maar ook op verkoper, en voer gegevens uit over de statistieken van concurrenten, waaronder doorverkoopprestaties, gemiddelde verkoopprijs en andere informatie.

Listing Type en duur

Terapeak biedt gegevens over vermeldingstype en duur. Ontdek of een vaste prijs of veiling beter is voor een specifiek type artikel en welke duur resulteert in de hoogste doorverkoopsnelheid. In de meeste gevallen is voor verkopers die eBay als bedrijf runnen, een vaste prijs van 30 dagen met Beste voorstel de norm.

Langere periode voor gearchiveerde aanbiedingen

eBay archiveert alleen gegevens Omdat er in het voorgaande jaar gegevens beschikbaar zijn voor zoeken op maat (in plaats van alleen de vorige 90 dagen zoals het geval is op eBay), kunt u uw voortgang, de voortgang van uw concurrenten, de voortgang van uw favoriete categorieën of de voortgang van uw favoriete voorraaditems met een meer op de lange termijn gerichte, op statistieken georiënteerde weergave.

Beperkingen van Terapeak

Zoals met elke onderzoekstool, begrijp dat de gegevens slechts zo goed zijn als de manier waarop de informatie wordt gepresenteerd. Hoewel Terapeak informatie geeft zoals verkopen via tarieven, worden deze gegevens vertekend door verkopers die te laag geprijsd zijn, veilingen beginnen bij 99 cent of lage aanbiedingen doen. De gegevens die Terapeak biedt, tonen niet de volledige afbeelding of account voor die factoren.

Terapeak houdt ervan zich te richten op verkoop via tarieven. Dit kan hoogst onnauwkeurig zijn. Vaak wordt een artikel niet verkocht omdat de verkoper iets verkeerd heeft gedaan op eBay, niet omdat het artikel inferieur is. Om Terapeak correct te gebruiken, moeten verkopers comps nauwkeurig in de gaten houden, omdat verkopers fouten maken, zoals het niet aanbieden van internationale verzending of het opnieuw uitvoeren van veilingen.

Het item is mogelijk niet verkocht omdat de foto's niet goed zijn gemaakt of omdat er geen tekst in het beschrijvingsgebied staat. De verkoper heeft mogelijk geen teruggaven aangeboden of iets anders gedaan buiten de best practices van eBay waardoor het artikel niet is verkocht. Verkopers moeten de tijd nemen om de verkochte vermeldingen nauwkeurig te evalueren met de onverkochte vermeldingen en te bepalen waardoor vermeldingen onverkocht blijven.

Vertrouw nooit op onbewerkte gegevens. De beste beslisser is het menselijk brein. Onderzoekstools zijn precies dat, hulpmiddelen om uw bedrijf te helpen, geen beslissingen voor u te nemen.

Herzien door Suzanne A. Wells, 26 september 2017.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe 'Het internet der dingen' de bouwsector beïnvloedt

✔ - Hoe een nieuw restaurant te creëren, openen, beheren en beheren

✔ - Hoe te bepalen of een buitenlands bedrijf legitiem is


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!