Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Vendor Management betekent kwaliteitsborging


Het beheer van uw leveranciers en leveranciers houdt niet op nadat het uitbestedingscontract is ondertekend. U moet de prestaties van uw leverancier voortdurend meten en controleren om blijvend succes te garanderen.

Bovendien moeten prestatiemetingen in het contract worden vastgelegd, zodat de verkoper uw verwachtingen begrijpt en u een actie kunt ondernemen als de prestaties van de leverancier niet aan die verwachtingen voldoen. Zonder dit inzicht zal het succes van uw outsourcingproject onzeker en ongemeten zijn - een schot in het donker.

Vendor Management

Vendor Management is de discipline achter het proces van het werken met leveranciers, het beheersen van kosten en het verhogen van de waarde, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit wordt gewaarborgd en de risico's worden beperkt. Het bevordert productieve en succesvolle relaties tussen uw bedrijf en leveranciers.

Kwaliteitsverzekering

De eerste rechtvaardiging voor een outsourcingproject is meestal gebaseerd op kostenbesparingen. Helaas weten de meeste bedrijven niet of ze een beetje of veel sparen - of dat ze iets opslaan.

Voordat u begint met een outsourcingproject, moet u weten wat uw huidige kosten zijn voor het product of de service die u overweegt uit te besteden aan een leverancier. Ten eerste geeft deze informatie u extra houvast tijdens het onderhandelingsproces.

Ten tweede moet het product of de service worden geleverd op een kwaliteitsniveau dat is gedefinieerd door uw bedrijf, aan uw leverancier wordt doorgegeven en wordt gebruikt om hun prestaties te meten. Deze twee aspecten bieden u de hulpmiddelen die u nodig hebt om uw leverancier te beheren.

Stel een team samen van mensen die er belang bij hebben om de leverancier voor het project te selecteren en te beheren. Het leverancierselectieteam zal schriftelijk het product, het materiaal of de service definiëren waarnaar u op zoek bent bij een leverancier. Ze zullen ook de technische en zakelijke vereisten definiëren.

Dit betekent niet dat u uw boekhouding opengooit en gebruikers-ID's en wachtwoorden voor leveranciers aan uw systemen geeft. Passende vendor management-methoden bieden alleen de benodigde informatie op het juiste moment zodat een leverancier beter aan uw behoeften kan voldoen.

Dit kan zijn: beperkte prognosegegevens, lanceringen van nieuwe producten, veranderingen in ontwerp en uitbreidings- of verplaatsingsveranderingen, om er maar een paar te noemen. Deze vereisten moeten worden gepubliceerd op de gebieden die relevant zijn voor dit leveranciersselectieproces. Het team moet ook input van leveranciers vragen over de vereisten.

Jouw voordelen

Elke uitbestedingsovereenkomst moet worden gezien als een verlengstuk van uw bedrijf in de organisatie van de leverancier. Alle normen en methodologieën voor kwaliteitscontrole moeten worden gecommuniceerd en gedeeld met uw leverancier van outsourcing, zodat het product of de service wordt geleverd op een kwaliteitsniveau dat consistent is met uw interne organisatie. Dit voorkomt eventuele negatieve gevolgen voor uw huidige klantenbestand.

De voordelen van de leverancier

"Als je het niet kunt meten, kun je het niet aan", was de mantra van een vorige werkgever van mij. Door de leverancier de tools te geven om kwaliteit te definiëren en te meten, helpt dit de zoektocht van de leverancier om u een product of dienst van constante kwaliteit te bieden. Bovendien kan de leverancier deze hulpprogramma's gebruiken voor een programma voor continue verbetering waarmee ze de kwaliteit kunnen beheren en hun kosten kunnen beheersen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het verschil tussen een buitenlandse en een binnenlandse LLC

✔ - Uitbestede werknemers en werknemersleasing

✔ - Export Processing Zones (EPZ)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!