Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

VPS overtuigt Shared Hosting voor startups met e-commerce

Virtuele privéservers presteren beter dan gedeelde hostingsites


Uw e-commercebedrijf is klaar om naar het volgende niveau te gaan, maar u weet niet zeker of u door moet gaan met uw shared hostingaccount of moet upgraden naar een Virtual Private Server (VPS). Dit is geen besluit dat lichtvaardig moet worden genomen, omdat de website het hart vormt van elke e-commerce-operatie. Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom VPS de beste keuze is.

Gedeelde hostingbeperkingen

Veel shared hosting providers beweren dat je onbeperkte middelen hebt en de mogelijkheid om tientallen programma's uit te voeren die met een enkele klik kunnen worden geïnstalleerd met behulp van software zoals Fantastico. Ze zullen je de maan beloven om je te registreren. Maar zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest. Er bestaat niet zoiets als "onbeperkte" schijfruimte, bandbreedte of CPU-gebruik. Wanneer uw e-commerce bedrijf groeit en uw website verschillende scripts draait om al die prachtige functionaliteit aan klanten te bieden, zal uw hosting tegen een muur aanlopen.

Vermijd een gedeeld SSL-certificaat

Sommige shared hosting providers verlagen hun kosten en uw prijzen door een gedeeld SSL-certificaat aan te bieden. SSL ("Secure Sockets Layer") is een protocol dat een veilige verbinding tussen de client en de server maakt. Stel u dus de onzekerheid voor die uw klanten zullen hebben wanneer zij een waarschuwingsbericht zien dat het SSL-certificaat niet overeenkomt met uw domeinnaam. Het is waarschijnlijk dat dit uw klanten zal verjagen.

Om deze reden moet shared hosting alleen in twee situaties in aanmerking worden genomen voor een e-commerce website:

  1. U stelt een volledig functionele prototypewebsite op als voorloper van uw echte gehoste website.
  2. U bent een nichewebsite aan het opzetten waar klanten al een relatie met u hebben en waarschijnlijk niet vertraagd worden door lage snelheden en gedeelde SSL-certificaten.

VPS: een goed begin voor e-commerce

Niemand wil meer geld uitgeven dan nodig is, maar een bedrijf kan er echt onder lijden als het probeert met beperkte middelen te werken. Hoewel de initiële uitgave mogelijk iets groter is, is het belangrijk om de serverkeuze de eerste keer goed te doen. Zorg ervoor dat u een provider selecteert die het bedrijf minimaal een jaar lang kan ondersteunen, om te voorkomen dat u in de tussentijd moet overschakelen naar een nieuwe hostingprovider. Maar dat betekent niet dat u meteen voor dedicated hosting (of colocatie) moet kiezen. Dedicated hosting is vaak te duur voor de meeste zelf gefinancierde e-commerce startups.

Het goede nieuws is dat VPS binnenkomt als een gelukkig compromis. Aanvankelijke kosten kunnen zo laag zijn als $ 15- $ 20 per maand.

Hoe werkt VPS?

VPS omvat een gedeelde server die wordt "gesplitst" in verschillende virtuele servers door gebruik te maken van virtualisatiesoftware. Deze servers zijn imaginair (aangezien ze allemaal maar één server zijn, niet meerdere), maar ze worden strikt gedefinieerd en beheerd door de virtualisatiesoftware. Op basis van de hardware-installatie die u aanschaft, wordt de virtuele computer toegewezen met het opgegeven aantal CPU's, RAM, schijfruimte en bandbreedte. Veel hosts maken automatische uitbreiding mogelijk buiten deze bronnen, terwijl andere dit strikt afdwingen.

Voordelen van VPS

Alle voordelen van een VPS ten opzichte van shared hosting komen voort uit het feit dat de resources geïsoleerd en vooraf toegewezen zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Isolatie van de activiteit van anderen op dezelfde host

  • Als een andere gebruiker op de services van uw host zich niet goed gedraagt, heeft dit weinig of geen invloed op uw VPS-service. Als de activiteiten van een andere gebruiker zijn of haar server kapot maken, zal het de jouwe niet beschadigen. In feite crasht alleen hun virtuele machine. Dit heeft geen invloed op de fysieke server waarop de virtuele machines worden uitgevoerd.

Gegarandeerde snelheid

  • Ongeacht wat iemand anders doet op een andere VPS die op dezelfde machine wordt gehost, u bent verzekerd van uw snelheid. Als u twee CPU's aan u hebt toegewezen, hebt u die twee CPU's altijd voor uw bewerkingen beschikbaar. De hoeveelheid RAM waarvoor u hebt betaald in een VPS-instelling, is altijd beschikbaar voor uw bewerkingen, ongeacht wat er nog meer op de fysieke computer gebeurt. Als je eerder shared hosting hebt gebruikt, weet je dat de snelheid varieert op basis van het tijdstip van de dag en de hoeveelheid verkeer op de websites van andere gebruikers. Uw middelen worden verdeeld op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Dit gebeurt nooit bij VPS-services. Uw bronnen zijn gewijd aan uw e-commerce website.

Gegarandeerde stabiliteit

  • Hoewel shared hosting berucht is voor hik, ondervindt VPS dergelijke onderbrekingen niet. Nogmaals, dit is te wijten aan de virtualisatiesoftware, die de bronnen verdeelt, en een toegewijde machine maakt met speciale bronnen voor uw e-commercesite.

Gegarandeerde ruimte

  • Veel shared hosting providers die beweren dat ze ongelimiteerde diskruimte bieden, schermen zichzelf af in een soort van "fair use" -clausule. Met andere woorden, de bronnen moeten eerlijk worden verdeeld tussen alle gebruikers van die server. Dat vertaalt zich naar beperkte schijfruimte. Met VPS-hosting hoeft u zich daar nooit zorgen over te maken. U hebt een overeengekomen schijfruimte die maandelijks wordt betaald en exclusief voor u is gereserveerd. Het zit daar, al dan niet gebruikt, maar betaald en toegewezen aan jou.

Root-toegang

  • Als u technisch sterk bent, hebt u mogelijk root-toegang nodig om sommige programma's te installeren. Je krijgt nooit root-toegang in shared hosting. Root-toegang begint op het VPS-niveau van hosting. Zorg ervoor dat u de handleiding leest of praat met uw hostingprovider als u denkt dat u mogelijk root-toegang nodig hebt.

VPS is de juiste keuze voor een serieuze e-commerce-startup. Shared hosting is een geschikte omgeving om te testen. Als het gaat om het nemen van de sprong, echter, budget voor een VPS-plan. Het is veel goedkoper dan dedicated hosting, terwijl het veel robuuster is dan shared hosting.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Manieren om gratis verzendbenodigdheden voor een eBay-bedrijf te krijgen

✔ - Outdoor bedrijfseventideeën voor de zomer

✔ - Freelance Schrijven Salaris Voorbehoud


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!