Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

W-9 belastingformulier: wat u moet overwegen voordat u zich aanmeldt


Bent u een onafhankelijke contractant, dat wil zeggen, verleent u jaarlijks diensten aan een of meer bedrijven als niet-werknemer? Als u meer dan $ 600 per jaar ontvangt van een persoon of bedrijf, moet de betaler u een 1099-MISC-formulier verstrekken om uw inkomsten aan de IRS te verifiëren. Voordat u het 1099-MISC-formulier opstelt, moet u uw betaler een geldig identificatienummer voor belastingbetalers geven. Het formulier dat voor deze informatie wordt gebruikt, is een formulier W-9.

Formulier W-9 is een belastingdocument dat door onafhankelijke contractanten moet worden ondertekend om een ​​ID-nummer van de belastingplichtige (sofinummer of werkgever-ID) te verstrekken. Als de werkgever geen identiteitsbewijs met een belastingbetaler heeft of als de ID van de belastingplichtige onjuist is, moet de onafhankelijke contractant federale inkomstenbelasting hebben ingehouden, bekend als 'back-up bronbelasting'.

Formulier W-9 is een standaard belastingdocument dat vaak wordt gebruikt in zakelijke en financiële transacties. Dus op zichzelf levert een W-9 niet veel problemen op. Toch zijn er enkele eenvoudige zaken om op te letten.

Ken de persoon of het bedrijf en vraag u om de W-9 in te vullen

Omdat het formulier W-9 om uw naam, adres en socialezekerheids- of werkgeversidentificatienummer vraagt, moet u voorzichtig zijn met het verstrekken van die informatie. Zorg ervoor dat u weet wie u om het formulier vraagt ​​- en waarom - en hoe uw belastinginformatie zal worden gebruikt.

Vul uw bedrijfsinformatie correct in

Formulier W-9 vereist dat u informatie over uw bedrijfstype opneemt.

De IRS heeft Form W-9 vereenvoudigd (enigszins). Volg deze stappen om de nieuwe W-9 te voltooien:

  1. Zorg ervoor dat u uw belastingbetaler-ID correct invoert en dat u de juiste belastingbetaler-ID invoert. Dit is het hoofddoel van het formulier om deze informatie te verifiëren. De vragen komen wanneer uw bedrijf een LLC is. Een LLC-bestand met één lid geeft federale inkomstenbelastingaangiften weer als eenmanszaak en LLC-bestanden met meerdere leden als een partnerschap.
  2. U wordt gevraagd of u bent onderworpen aan back-up-inhouding. De meeste mensen zijn dat niet, maar als u vragen hebt, raadpleegt u dit artikel over back-up bronbelasting.
  3. U wordt gevraagd of u onderworpen bent aan het melden van buitenlandse activa. Tenzij u in het buitenland bezittingen hebt, is deze sectie niet op u van toepassing.

Verzend de W-9 veilig

De W-9 bevat gevoelige informatie die privé en veilig moet worden bewaard. Stuur je voltooide W-9 niet als onbeveiligde of ongecodeerde e-mailbijlage. Gebruik in plaats daarvan beveiligde verzendmethoden, zoals handaflevering, e-mail of gecodeerde bestandsbijlagen, naar een e-mail aan de persoon die deze heeft aangevraagd. (Werkgevers van onafhankelijke contractanten zenden geen W-9-formulieren uit, ze worden bewaard in het arbeidsbestand.)

Een W-9 ontvangen wanneer u in plaats daarvan een W-4 verwacht

Als je een nieuwe baan begint en je nieuwe werkgever je een W-9 geeft om in te vullen, vraag dan of je nieuwe baan is als zelfstandige of als een werknemer. Medewerkers vullen Formulier W-4 in om hun belastingheffing in te stellen.

Zelfstandigen (onafhankelijke contractanten) hebben geen inkomstenbelastingen of socialezekerheids- / Medicare-belastingen ingehouden. U en uw werkgever kunnen de kwestie van uw status bespreken, maar het is de IRS die uiteindelijk beslist of een werknemer een werknemer of een onafhankelijke aannemer (zelfstandigen) is. Als u niet zeker weet wat uw status is, lees dan meer over het verschil tussen werknemers en onafhankelijke contractanten.

Wees u bewust van back-up bronregels

De IRS wil ervoor zorgen dat alle belastingbetalers alle inkomstenbronnen rapporteren. Ze hebben dus regels opgesteld om ervoor te zorgen dat alle W-9-formulieren een correct en volledig identificatienummer voor de belastingbetaler hebben. Als u een W-9 zonder geldige ID van de belastingplichtige indient, of als uw btw-nummer ongeldig is, moet uw werkgever federale inkomstenbelasting inhouden van uw betalingen-back-up-inhouding.


Video Van De Auteur: Week 7

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Ontdek 5 eenvoudige manieren om zakelijk krediet te krijgen

✔ - Belasting- en immigratieproblemen bij zaken doen in het buitenland

✔ - Maximalisering van de rijkdommen van de aandeelhouders


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!