Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Manieren om communicatievraagstukken met werknemers te vermijden


Hoewel er veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan het succes of falen van een bedrijf, is effectieve communicatie in een klein bedrijf noodzakelijk om het bedrijf te laten slagen. Goede communicatie omvat duidelijke verbale communicatie, uitstekende luistervaardigheden en effectief zakelijk schrijven. Zonder deze elementen is de kans groot dat er een storing in de communicatie zal zijn.

Alle bedrijven, groot en klein, kunnen negatief worden beïnvloed door frequente conflicten die worden veroorzaakt door miscommunicatie. Eigenaren van kleine bedrijven hebben hier echter een voordeel, omdat ze beter in staat zijn om potentiële communicatieproblemen te zien en deze aan te pakken voordat ze schade aanrichten in het bedrijf. De onderstaande tips helpen u bij het verbeteren van uw communicatieproces met uw medewerkers, zodat u problemen als gevolg van miscommunicatie kunt voorkomen.

Zorg ervoor dat elke vergadering een agenda heeft

Overbelasting van vergaderingen is slecht voor elk bedrijf, maar het ontmoeten van overbelasting zonder waarneembaar doel is nog erger. En het kan een trigger zijn voor miscommunicatie. In plaats van vergaderingen te plannen en te hopen dat dingen in die tijd worden voltooid, wees dan doelgericht over vergaderingen vanaf het begin. Maak vaste agenda's voor elke vergadering die u plant en deel deze met uw werknemers ruim voor de vergadering om het podium voor discussie te bepalen. Het is ook een goed idee om uw werknemers uit te nodigen agenda-items toe te voegen die ze vóór de vergadering willen bespreken.

Deel alle presentaties / documenten

Niet iedereen maakt goede aantekeningen tijdens vergaderingen en niet alles wat wordt besproken, blijft behouden wanneer de vergadering eindigt. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat alle deelnemers een kopie ontvangen van presentatiebestanden of documenten die tijdens de vergadering zijn besproken. Het is zelfs beter als u deze bestanden vóór de vergadering kunt delen, zodat uw werknemers aantekeningen kunnen maken en de informatie in realtime kunnen bekijken.

Stroomlijn uw e-mailberichten

Heeft u ooit een zakelijke e-mail ontvangen die zo lang was en zoveel verschillende onderwerpen aanraakte dat u helemaal in de war was toen u klaar was met het lezen ervan? E-mail is een van die gespreksvormen die uitstekend is voor productiviteit, maar kan ook leiden tot verwarring en miscommunicatie. Eenvoudige gewoonten zoals het houden van één onderwerp per e-mailbericht, het opsplitsen van uw bericht in subkoppen en / of opsommingstekens, en zeer beschrijvend zijn bij het opstellen van een onderwerpregel kan het verschil zijn tussen duidelijkheid en verwarring.

Luister aandachtig en let op non-verbale signalen

Niet alle communicatie en miscommunicatie gebeurt verbaal. We hebben hierboven de beste werkwijzen voor e-mailcommunicatie aangeroerd en die ook betrekking hebben op andere soorten schriftelijke communicatie. Maar hoe zit het met lichaamstaal? Het is van vitaal belang dat u afgestemd bent op uw werknemers en in staat bent om non-verbale signalen te verwerken. Dit kan u helpen actief problemen aan te pakken die een medewerker misschien niet 100% geruststelt om u rechtstreeks te bereiken. Vergeet niet dat naast non-verbale communicatie, het belangrijk is dat u als manager niet alleen effectief communiceert met uw werknemers, maar dat u ook effectief luistert.

Toegankelijk zijn

Een open-deurbeleid kan een voordeel zijn voor alle soorten bedrijven. Toegankelijk zijn voor uw werknemers zegt dat u om hun zorgen geeft en hun feedback wilt horen. Een open deur stelt uw medewerkers in staat om met u te praten over dingen die in het bedrijf gebeuren en die mogelijk niet direct zichtbaar zijn voor u. Dit type toegankelijkheid kan de kans op miscommunicatie minder waarschijnlijk maken in uw kleine onderneming.

Miscommunicatie kan heel gemakkelijk plaatsvinden in een zakelijke omgeving, maar proactief zijn over de manier waarop u met uw werknemers communiceert - en hen in staat stellen om open met u te communiceren - kan u helpen de problemen te vermijden die vaak voortvloeien uit miscommunicatie. In combinatie met deze zakelijke communicatietips legt u de basis voor een bedrijf dat het potentieel heeft om te gedijen en niet wordt belemmerd door slechte communicatie.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Brainstormtechnieken voor ondernemers

✔ - De digitale marketingchecklist voor kleine bedrijven

✔ - Hoe u uw kleine onderneming kunt integreren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!