Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Manieren om het personeel van uw restaurant geweldig te maken


Het maakt niet uit hoe goed uw eten is of hoe geweldig de locatie is, als het personeel van uw restaurant niet vriendelijk en bekwaam is, zullen klanten waarschijnlijk niet meer terugkomen. Veel restauranteigenaren openen hun eigen restaurant omdat ze graag koken of hun eigen baas willen zijn. Weinigen beseffen hoe belangrijk de HR-component is om een ​​restaurant te runnen. Het beste van uw personeel inspireren is net zo belangrijk voor het succes van een restaurant als geweldig eten en geweldige sfeer. Lees verder voor enkele tips om het beste uit uw restaurantpersoneel te halen.

Modeleer het gedrag dat u wilt zien

Als eigenaar of manager van een restaurant bent u de baas. En of je het nu leuk vindt of niet, je geeft je personeel toestemming om te handelen zoals jij. Als je in een slecht humeur aan het werk bent en mensen slecht behandelt, raad dan eens hoe je personeel gaat handelen? Aan de andere kant, als u met een glimlach en een goede houding aan het werk gaat, is het waarschijnlijk dat uw personeel dat gedrag gaat modelleren.

Veel plezier bij uw personeelsbijeenkomsten

Injecteer personeelsbijeenkomsten met wat plezier wanneer je kunt. Maak uw vergaderingen leuker met ijsbrekers en enkele eenvoudige activiteiten voor teambuilding. Ze doen er maar een paar minuten over maar geven een goede toon aan de vergadering.

Beloon uw personeel

Stimuleer een gezonde competitie tussen je bedienend personeel, om te zien wie de hoogste check-gemiddelden per week of maand kan halen. Als u reactiekaarten gebruikt, biedt u een soort beloning voor medewerkers die goede feedback ontvangen. Het hoeft niet altijd om geld te gaan. Je zou filmtickets of een cadeaubon kunnen geven aan andere lokale bedrijven als een beloning voor de persoon met de meest positieve reacties.

Wees niet goedkoop

Het bedienend personeel is de frontlinie van uw restaurant. Ze behandelen ongelukkige klanten, zelfs als het probleem buiten hun controle is. Als de keuken er lang over doet om een ​​bestelling te plaatsen en de klant niet tevreden is, raad eens aan wiens tip er zal lijden? Niet de sous-kok of lijnkok. Door klanten tevreden te houden, blijf je ook je personeel tevreden houden. De volgende keer dat een klant klaagt, machtig je het bedienend personeel om een ​​freebie aan te bieden, zoals een dessert of een biertje in huis.

Toon respect voor alle medewerkers

Restaurants hebben hiërarchieën, van de manager tot de vaatwasser. Elke persoon in uw personeel is een integraal onderdeel van de dagelijkse gang van zaken en algeheel succes. Zorg ervoor dat je respect hebt voor elk van hen en dat ze respect voor elkaar hebben.

Leer je personeel kennen

Vraag uw medewerkers over hun persoonlijke leven - kinderen, hobby's, interesses. Laat ze zien dat je ze ziet als meer dan alleen een kok, een server, een vaatwasser. Bekijk deze vier manieren om een ​​betere restauranteigenaar te worden en om uw personeel beter te leren kennen.

Adres problemen snel

Conflicten tussen medewerkers zijn onvermijdelijk. Iemand vindt het niet eerlijk dat ze vrijdagavond geen goede sectie krijgen. Een andere persoon probeert altijd uit zijn nachtdienst te komen. Wat het probleem ook is, pas het eerder dan later toe, dus het kweekt niet meer problemen.

Moedig plezier op het werk aan

Een bedrijf runnen is serieus. Maar dat betekent niet dat je plezier zou moeten hebben terwijl je het doet. Wees niet bang om grapjes te maken met personeel en klanten, om je leuke kant te laten zien.

Vraag de mening van uw personeel

Vraag om suggesties voor manieren om uw restaurant te verbeteren. Het kan gaan om het menu, promotionele ideeën, kleuren voor de toiletten als je dat wilt. Stel een proces op - het kan zo simpel zijn als een ideeënbus, met stukjes papier - en de suggesties een keer per week bekijken. Misschien vindt u dat uw personeel geweldige ideeën heeft om te proberen.

Zeg bedankt

Het is waarschijnlijk het gemakkelijkste wat je kunt doen. Wees liberaal met uw dank, om het personeel te laten zien dat u het werk dat zij doen echt op prijs stelt.


Video Van De Auteur: 31 KOOKHACKS DIE U ZULLEN VERRASSEN

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zie een begeleidende voorbeeldbrief voor een schrijfopdracht

✔ - Feedbackpercentage per eBay-percentage Beknopte handleiding

✔ - Hypothecaire leningen met rentebetalingen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!