Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Manieren om te vertellen wanneer het tijd is om een ​​klant te ontslaan

Onderneem actie wanneer een klantrelatie slecht wordt


In een concurrerende bedrijfsomgeving is het belangrijker dan ooit om relaties met klanten te onderhouden. Helaas zijn sommige cliënten niet de moeite waard om te verzorgen en is het leven te kort om je energie te investeren in het onderhouden van een klantrelatie met een cliënt die slecht is voor je bedrijfsresultaten en / of je mentale gezondheid. Als een van de situaties in dit artikel van toepassing is, is het tijd om een ​​cliënt te ontslaan.

Laten we eerst de meest voor de hand liggende gevallen nemen.

U weet dat het tijd is om een ​​klant te ontslaan wanneer:

1) De cliënt is fysiek of mentaal grof.

Dergelijk misbruik kan bestaan ​​uit:

  • Gevaren
  • Seksuele intimidatie
  • Je voortdurend kleineren of minachtende opmerkingen maken over je geslacht, ras of uiterlijk - zelfs als de opmerkingen naar verluidt zijn gedaan aan iemand anders. Als "Ze heeft geweldig werk geleverd voor een (belediging hier invullen)" niet acceptabel is voor jouw gezicht, is het ook niet acceptabel achter je rug.
  • Overmatig onbeleefd zijn of veel van u vragen om uw medewerkers

2) De klant is oneerlijk.

Het hebben van een klantrelatie impliceert een bepaald niveau van vertrouwen tussen de partijen en u kunt een oneerlijke klant gewoon niet vertrouwen. Incidentele misverstanden komen vaak voor bij klanten, maar wanneer duidelijk gearticuleerde schriftelijke of mondelinge afspraken voortdurend "verkeerd geïnterpreteerd" worden door cliënten, is het tijd om ze los te laten.

3) De klant stelt onredelijke eisen.

Iedereen bedrijfspersoon bepaalt zijn eigen persoonlijke bar voor wat onredelijk is en wat niet, en de verwachtingen hiervan moeten aan klanten duidelijk worden gemaakt. Het is misschien niet onredelijk om een ​​criminele advocaat om 03.00 uur te laten callen of sms'en door een cliënt die zich in de plaatselijke gevangenis bevindt, maar als uw klant voortdurend buiten de afgesproken uren telefoneert, sms't of e-mailt, het is misschien tijd om uit elkaar te gaan.

Hetzelfde geldt voor klanten die niet tijdig beslissingen kunnen nemen en vervolgens verwachten dat het werk op tijd (of van tevoren) wordt voltooid. Als u bijvoorbeeld een aannemer bent en de huiseigenaar niet kan beslissen over de tapijtkleuren tot de dag vóór de veronderstelde datum van de verhuizing, is het niet redelijk om te verwachten dat de klus wordt voltooid zoals oorspronkelijk gepland.

Okee; dat zijn enorme rode vlaggen die je meteen aanzetten (of zouden moeten) dat je geen goede klantrelatie met deze persoon zult kunnen hebben, laat staan ​​onderhouden. Maar er zijn minder voor de hand liggende situaties die ook om actie vragen.

Je moet ook een cliënt ontslaan als:

4) De klant betaalt altijd traag.

Klanten die niet op tijd betalen zijn meer dan alleen maar vervelend; ze interfereren met de cashflow van uw bedrijf. Je kunt ze gewoon niet betalen. (Als cashflow een regelmatig probleem voor u is, zijn hier 5 snelle manieren om uw cashflow te verbeteren.)

Zie ook: Manieren om ervoor te zorgen dat klanten en klanten betalen wat ze verschuldigd zijn

5) De klant blijft constant op zoek naar of betwist uw facturen.

De klant die van tevoren goed is en vervolgens probeert om "goedkoop" te zijn en de kosten van het project te verlagen, is bijzonder vervelend. Een dergelijke ervaring met zo iemand is voldoende. Blijf streng, ga achter hun aan voor het geld en knip ze dan los.

6) De cliënt verandert van gedachten.

Als je per uur oplaadt, vind je dit natuurlijk niet erg - als je de frustratie kunt verwerken dat je keer op keer dingen opnieuw moet doen en je hebt een duidelijk begrip bij de klant dat de constante wijzigingen bijdragen aan de rekening. Anders is dit een ander geval waarbij u moet beslissen waar uw persoonlijke grens ligt.

7) De klant volgt je advies niet - en verwacht dan dat je de stukken oppikt als er iets misgaat.

Dit is het klassieke "zo-wat-heb-jij-huren-mij-voor?" klantervaring die haar scheurt. De professionele manier om ermee om te gaan is om de hachelijke situatie van de klant zo mogelijk op te lossen. En wees dan slim genoeg om de ervaring niet te herhalen door verder te gaan.

8) De klant speelt je af tegen de concurrentie.

Mensen die offertes krijgen voor het werk dat ze willen doen, is een uitstekende oefening. Maar proberen om de prijzen of tijdlijnen van concurrenten te gebruiken om een ​​lagere vergoeding te betalen voor werk dat al is afgesproken of in uitvoering is, is dat niet.

(Behoefte om te botten op de concurrentie? Lees 6 manieren om erachter te komen waar uw wedstrijd aan toe is.)

9) Een voortdurende relatie met een klant kan u in juridische problemen brengen.

Stel dat u een cementbedrijf bent dat cement levert aan een bouwfirma waarvan u weet dat het slecht werk levert. De mogelijkheid van wettelijke aansprakelijkheid maakt het beëindigen van dit soort klantrelaties een no-brainer.

Wacht niet om een ​​cliënt te ontslaan

Als je lijdt door een slechte klantrelatie, geef je hoofd een schok en verjaag dat oude gezegde, een in de hand is de moeite waard twee in de bush. Voor zover je weet, kunnen de twee in de bush zowel je klanten worden als een heleboel minder problemen en lucratiever zijn dan de pijn in de broek waarmee je nu te maken hebt.

Bekijk de geschiedenis van uw lastige klant en beslis of wat u moet doen om een ​​klantrelatie met hen te onderhouden, het waard is. En als het antwoord "Nee" is, ontsteek hem of haar dan. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.


Video Van De Auteur: Terschelling TV journaal 23 februari 2019

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beste potloodgevallen van 2019

✔ - Hoe u uw bedrijf kunt runnen met Google Apps

✔ - Dingen die niemand u vertelt over het runnen van een thuisbedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!