Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat zijn Business Earnings en hoe worden ze berekend


Inkomsten zijn belangrijk voor elk bedrijf. De basisdefinitie van het begrip "inkomsten" is eenvoudig, maar het begrip inkomsten heeft vele toepassingen. De verdiensten van een bedrijf zijn hetzelfde als het nettoresultaat of de winst. Elke term betekent hetzelfde.

Inkomsten worden meestal berekend als alle opbrengsten (verkoop) minus de kostprijs van verkopen, bedrijfskosten en belastingen, over een gegeven periode (meestal een kwartaal of een jaar).

Laten we zeggen dat de bruto-omzet van een bedrijf bijvoorbeeld een jaar lang $ 500.000 is. Verminder dit aantal met de kostprijs van de verkopen voor $ 300.000, bedrijfskosten (inclusief afschrijvingen) van $ 80.000 en belastingen van $ 20.000. Het resultaat is de winst (winst, nettowinst) van het bedrijf van $ 100.000.

Waarom verdiensten belangrijk zijn

De winst is een belangrijke maatstaf voor beursgenoteerde bedrijven, omdat beleggers beleggingsbeslissingen baseren op winst en de aandelenkoers gebaseerd is op inkomsten. Aandelenexpert Ken Little zegt dat inkomsten een belangrijke indicator zijn voor de gezondheid van bedrijven. Terwijl winstrapporten in een context moeten worden geplaatst, is de winst per aandeel de beste manier om de waarde van de aandelen van een bedrijf te meten.

Inkomsten zijn belangrijk voor aandeelhouders omdat dividenden worden betaald op basis van jaaropbrengsten.

Inkomsten en belastingen

De winst is ook om fiscale redenen belangrijk voor kleine bedrijven. Het hierboven beschreven bedrijf heeft een winst van $ 100.000. De inkomsten worden gebruikt om te berekenen:

  • Inkomstenbelastingen. De inkomsten zijn opgenomen in de persoonlijke aangifte van de persoon in schema C voor de berekening van individuele inkomstenbelastingen. Als het bedrijf een bedrijf is, worden de inkomsten opgenomen in de aangifte vennootschapsbelasting en worden de belastingen van het bedrijf berekend met behulp van dit cijfer.
  • Zelfstandige belastingen. Voor eigenaars van kleine bedrijven die belasting op zelfstandige bedrijven moeten betalen (sociale zekerheid, Medicare-belasting), vormen de inkomsten van het bedrijf de basis voor deze berekening.

Winst in belegging en aandelenkoers

Inkomsten worden op verschillende manieren uitgedrukt om te beleggen. Hier volgen enkele algemene beleggingsvoorwaarden die zijn gekoppeld aan de term 'inkomsten'.

De winst per aandeel (EPS) (nettowinst gedeeld door het aantal aandelen) wordt gebruikt voor beursgenoteerde bedrijven die actief aandelen hebben verhandeld. Het cijfer van de winst per aandeel is waarschijnlijk de meest gebruikte financiële berekening. IEPS een manier om de waarde van het bedrijf te analyseren. De winst per aandeel wordt berekend als:

Totaal nettoresultaat beschikbaar voor gewone aandeelhouders (aandeelhouders van gewone aandelen) gedeeld door het aantal gewone aandeelhouders.

EBITDA staat voor "Earnings voor rente en belastingen, afschrijvingen en amortisatie. "Deze winstberekening omvat alleen de verkoop minus kosten van verkochte goederen en algemene en administratieve kosten. EBITDA is een beschrijving van de winst die het bedrijf zou hebben gehad als het geen rentekosten hoefde te betalen voor zaken schulden en eventuele belastingen, en vóór berekeningen voor afschrijvingen en waardeverminderingen.

Joshua Kennon, Investing for Beginners Expert, zegt dat EBITDA "bedoeld is als een indicator voor de financiële prestaties van een bedrijf."


Video Van De Auteur: EBIT and EBITDA explained simply

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beste verzekeraars voor kleine bedrijven

✔ - Media kopen gemakkelijk gemaakt, stap voor stap

✔ - Waarom gaan bedrijven failliet?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!