Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat zijn Vendor Co-op-fondsen?


Een vraag die ik detailhandelaren vraag dat vaak eindigt in een blanco blik is "hoeveel co-op geld heb je dit jaar van je leveranciers gekregen?" Waarom staarde de blanco? Omdat ze er nog nooit van gehoord hebben.

Wat zijn co-op-fondsen?

Elke leverancier heeft geld gereserveerd om de verkoop van zijn producten in winkels te promoten. Dit bedrag varieert meestal van 1 - 3% van de merchandise-aankopen van uw winkel. Veel verkopers beperken of beperken de hoeveelheid geld die ze bereid zijn te geven aan een winkelier op basis van de aankopen van de winkelier YTD. Dus hoe meer u koopt, hoe meer van deze fondsen u ook krijgt. Deze fondsen worden vaak co-op-fondsen genoemd en maken altijd deel uit van het plan van de leverancier, maar ze vertellen u er niet altijd over.

Ten eerste kunnen leveranciers deze fondsen opslaan voor hun grotere accounts als een manier om de aankoop van merchandise te stimuleren. In andere gevallen gebruikt de leverancier de fondsen om advertenties op de algemene markt te plaatsen om naamsbekendheid te creëren. Hoewel deze advertenties u helpen doordat een klant eerder een product koopt als hij eerder van het merk heeft gehoord, is het geen directe beïnvloeder van uw verkoop.

Het ultieme gebruik

Het beste gebruik van co-op-fondsen is om de verkoop van het product van de verkoper in UW winkel te promoten. Leveranciers hebben bijvoorbeeld display-advertenties voor billboards of kranten- of busbanken met plaatsen in de advertentie (soms donutgaten genoemd) om de informatie van je winkel in te voegen, zoals adres, telefoonnummer, website, etc. Deze advertenties zijn meestal gratis voor u - wat betekent dat de kosten voor het maken van de advertentie al zijn betaald. In welke locatie u de advertentie ook uitvoert (ROP, buitenshuis, enz.), Die aanbieder voegt uw winkelinformatie graag gratis toe aan de advertentietekening die u van de leverancier kreeg.

Ze krijgen tenslotte uw geld om de plaatsing te betalen.

Maar het uiteindelijke gebruik van co-op-fondsen is om de verkoper te laten betalen voor de plaatsing van de advertentie. Zie het op deze manier; als je voor $ 20k aan producten koopt bij een leverancier, hebben ze waarschijnlijk $ 200 gereserveerd om je te helpen het te verkopen. Vraag hen om met dat geld een kleine advertentieplaatsing voor hun product te betalen. Je kunt vaak een catalogus met leveranciers maken door elke catalogus een eigen pagina te geven en ze vervolgens in rekening te brengen (gebruikmakend van co-op-fondsen). Ik was zeer succesvol met deze techniek en het verhoogde het merk van de winkel sinds ik hoogwaardige afbeeldingen en advertenties van leveranciers kreeg - afbeeldingen die ik het mezelf niet kon veroorloven.

Voorzichtigheid

Eén woord van waarschuwing, veel verkopers gebruiken uw co-op-fondsen om u koersaflossingen te geven voor langzaam lopende inventaris. Ten eerste moeten ze die inventaris voor u ruilen, maar wees voorzichtig als u om hulp vraagt ​​bij de verkoop en u vervolgens geld geeft van uw volgende factuur als een manier om te betalen voor de verkoopvermindering. Het is geweldig, maar zorg ervoor dat het niet uit je co-op-fondsen komt. Het betere actieplan is hier om een ​​retourautorisatie (RA) van de leverancier te krijgen en dat tegoed te gebruiken om beter presterende voorraad te kopen.

Zorg ervoor te vragen

De waarheid is dat verkopers voor veel kleinere detailhandelaren nooit hulpmiddelen noemen zoals co-op-fondsen of afbetalingsgeld of inventarisatieresultaten om u te helpen hun koopwaar te verkopen. Kun je hen de schuld geven? Het betekent dat de verkoper minder geld verdient. Het is aan u om proactief te zijn in het gebruik van deze verkoophulpmiddelen zoals co-opfondsen om u te helpen bij het opslaan. Vraag het uw leverancier. Ze hebben het. Ze kunnen u vertellen dat u uw aankopen moet verhogen om er toegang toe te krijgen, maar als u uw voorraad correct evalueert. meer producten van een leverancier met een hogere omzet kunnen de juiste formule zijn.

Met andere woorden, stop met het kopen van mensen die niet zullen helpen en begin met het kopen van degenen die dat wel zullen doen.


Video Van De Auteur: How Big Oil Conquered the World

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Ontvang tips over wat u op eBay kunt verkopen en waar u het kunt krijgen

✔ - Is normale slijtage en scheur anders dan schade

✔ - Is Evernote de juiste tool voor CRM?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!