Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat klanten waarderen in een makelaar


Veel van onze tijd, geld en persoonlijke inspanning gaan naar de marketing van onze expertise en kwaliteiten voor het publiek om een ​​klantenbestand op te bouwen. Zodra we goed werk voor hen hebben gedaan, herhaal je de zaken en zullen verwijzingen volgen. Maar eerst moeten we zaken met hen doen. Marketing met de vaardigheden en kwaliteiten die zij waarderen, zal ons een voorsprong op dit gebied geven.

Wat kopers willen van een onroerend goed professional

Kopers kunnen niet in één enkele emmer worden gegroepeerd. Er zijn verschillende niveaus van ervaring en vereisten. Nieuwe kopers hebben veel meer handhouding nodig. Beleggers willen veel gegevens. De meesten willen transactionele hulp, veel interpretatie van documenten en hulp bij beslissingen.

Op een vakantie- of resortmarkt hebben kopers nog meer ondersteuning nodig. Veel vakantie thuismarkten zijn in landelijke, bergachtige of kustgebieden. Dit zijn gebieden die vaak strenge milieu-, ontwikkelings- en bouwvoorschriften hebben. Kopers buiten het bereik hebben een bekwame vertegenwoordiging nodig om er zeker van te zijn dat ze niets kopen met verborgen toekomstige problemen.

Als u kopers vertegenwoordigt in andere gespecialiseerde gebieden of onroerendgoedtypen, zullen ze eerder geneigd zijn om afhankelijk te zijn van uw expertise en kennis van de lokale markt. Zelfs als het gaat om condominiums, zijn de condo regels en financiële bijzonderheden uiterst belangrijk. Een onervaren condominium-koper zal veel baat hebben bij een uitleg over hoe condo-licentievergoedingen worden beoordeeld en hoe deze in de toekomst kunnen worden gewijzigd, waardoor de eigendomskosten stijgen.

Als het gaat om kopers van beleggers, benaderen ze u vaak met veel marktkennis. Wat zij belangrijk vinden, is een agressieve benadering om hen te helpen goede investeringsovereenkomsten en onderhandelingsvaardigheden te vinden om hen te helpen de juiste prijs te krijgen. Ze hechten veel waarde aan een vastgoedprofessional die dingen kan vangen die ze misschien hebben gemist en hen onder de aandacht brengt voor een investeringsfout.

Wat verkopers willen van een onroerend goed professional

De simplistische kijk op verkopers is dat ze hun huis gewoon snel en met het hoogste mogelijke bedrag willen verkopen. Het is ook waar dat verkopers minder snel afhankelijk zijn van hun agenten voor hulp bij het proces. Ze willen marketing, maar weten dat internet de game heeft veranderd.

Ze hebben tegenwoordig meer kans om te willen onderhandelen over commissies en om te gaan met de lagere kosten met ongeveer gelijke marketingopties. Dit is minder waar bij hogere vastgoedprijzen, maar toch, een overweging wanneer u een full-service commissie noteert.

Helaas creëren recente nieuwe online 'review and referral'-websites misvattingen bij de consument. Een dergelijke advertentie heeft verkopers blij dat "hun agent hun huis in twee dagen voor meer dan hun vraagprijs heeft verkocht."

Dat is een ruwe quote van een tv-advertentie. Professionals weten dat de agent in dit geval een makkelijke baan had in een erg hete markt, of dat ze de huisvermelding te duur vonden. We moeten consumenten helpen te weten wat we doen en onze diensten waarderen.

Voor alle consumenten

Van de belangrijkste naar beneden, hieronder zijn de vaardigheden en kwaliteiten van makelaars in onroerend goed die werkelijke huizenkopers en verkopers zeiden dat ze gewaardeerd:

  • Eerlijkheid en integriteit
  • Kennis van het aankoopproces
  • responsiviteit
  • Kennis van onroerend goed markt
  • Communicatie vaardigheden
  • Onderhandelingsvaardigheden

Er zijn nog andere, met inbegrip van menselijke vaardigheden en technische vaardigheden, maar bovenstaande zijn de topitems. In onze marketingreeks hebben we de waarde van internet bepaald, dus waarom zouden technologische vaardigheden laag zijn? Vaak is het hoe je de vraag stelt. Let op het belang van reactievermogen en communicatieve vaardigheden. Als hun eerste eerste weken van interactie met u via internet en e-mail verlopen, dan zou dat betekenen dat er behoefte is aan wat technische kennis.

Of uw marketing deze vaardigheden nu wel of niet kent, het is belangrijk voor uw toekomstige herhalings- en verwijzingsbedrijf om u te concentreren op uw uiterste best doen op deze gebieden.

De kwaliteiten van een goede makelaar, zoals gewaardeerd door de consument, variëren naargelang van hun behoeften. Over het algemeen moeten we echter marktdeskundigen en servicegericht zijn.


Video Van De Auteur: Makelaar in Haarlem: Wij zijn Leef! Makelaars

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Geïntegreerde projectlevering: een teaminspanning

✔ - Hoe onderzoek ik eBay-aanbiedingen voor prijzen

✔ - Waarom fondsenwervers vrijwilligers als donors behandelen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!